5 συμβουλές για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα δάπεδα laminate

Το laminate δάπεδο είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά δαπέδου στα σπίτια σήμερα. Ωστόσο, το laminate δάπεδο απαιτεί διαφορετική συντήρηση από άλλα είδη πατώματος. Είναι υπέροχο στην όψη αλλά ως προς τον καθαρισμό και την προστασία του υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε, προκειμένου να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες μακροπρόθεσμα. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα laminate δάπεδα!

- Διαφήμιση -

σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα σε laminate δάπεδα με τις παραδοσιακές μεθόδους που γνωρίζουμε βλάπτει αυτόν τον τύπο δαπέδων. Αντίθετα, μπορείτε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιώντας ένα ακροφύσιο μαλακής βούρτσας ή να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί στεγνού καθαρισμού. Όταν το σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα χειρός, η σκόνη που παραμένει στην επιφάνεια προσκολλάται στο βρεγμένο πανί και απλώνεται σε όλο το σπίτι. Αφήνουν επίσης υπολείμματα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού. Επομένως, πρώτα σκουπίστε τα δάπεδά σας με ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το ακροφύσιο που χρησιμοποιείτε κατά την ηλεκτρική σκούπα δεν θα χαράξει το παρκέ.

μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό παρκέ

Αν και πιστεύουμε ότι ορισμένα προϊόντα είναι απαραίτητα για τον καθαρισμό, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ακριβά καθαριστικά παρκέ ή γυαλιστικά για laminate δάπεδα. Ένα καθαριστικό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις επιφάνειες θα λειτουργήσει επίσης. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε το δικό σας καθαριστικό στο σπίτι για το laminate δάπεδό σας. Μερικές φορές ακόμη και το σκούπισμα με νερό είναι αρκετά αποτελεσματικό. Αλλά να γνωρίζετε ότι η χρήση πολύ καθαριστικού ή σαπουνιού μπορεί να καταστρέψει το δάπεδο. Αυτό συμβαίνει γιατί τέτοια καθαριστικά αφήνουν υπολείμματα στο παρκέ όταν δεν ξεπλένονται αρκετά και καταστρέφουν την επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου.

μην κρατάτε το laminate δάπεδό σας πολύ υγρό

Πώς είναι δυνατόν να καθαρίσετε μια επιφάνεια χωρίς να χρησιμοποιήσετε νερό; Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αδύνατο, ο πιο κατάλληλος καθαρισμός για δάπεδα laminate είναι ο καθαρισμός χωρίς τη χρήση νερού. Γιατί το νερό και όλα τα άλλα υγρά καθαριστικά μπορούν να μπουν στους πόρους του παρκέ και να προκαλέσουν φούσκωμα. Για το λόγο αυτό, μην χρησιμοποιείτε κουβάδες με νερό όταν καθαρίζετε τα παρκέ σας. Αντίθετα, ψεκάστε τα δάπεδά σας με νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα ξυλάκι στεγνού καθαρισμού. Εάν οι επιφάνειες που σκουπίζετε δεν στεγνώσουν μέσα σε 1-2 λεπτά, χρησιμοποιείτε πάρα πολύ νερό.

γυαλίστε τα παρκέ σας με πανί

Αν θέλετε τα παρκέ σας να γυαλίζουν, μπορείτε να τα γυαλίσετε με ένα απαλό πανί. Πανιά μικροϊνών που χρησιμοποιούνται για το γυάλισμα οθονών τηλεφώνου και τηλεόρασης είναι πολύ αποτελεσματικά για το γυάλισμα παρκέ. Ενώ κάνετε αυτή τη διαδικασία, τόσο τα παρκέ όσο και το πανί σας θα πρέπει να είναι στεγνά.

προστατέψτε τα δάπεδά σας

Τα δάπεδα καθαρίζονται εύκολα, αλλά πιο δύσκολα συντηρούνται. Επομένως, πρέπει να φροντίζετε καλά τα παρκέ σας. Μην αφήνετε κανέναν στο σπίτι να πατήσει στο παρκέ με βρώμικες παντόφλες ή παπούτσια. Αν χυθεί κάτι στα παρκέ σας, καθαρίστε το αμέσως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει προστατευτικά τσοχάκια κάτω από τα έπιπλά σας και παρόλα αυτά μην μετακινείτε κανένα έπιπλο σέρνοντας το στο παρκέ.

- Διαφήμιση -