Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε τα δάπεδα και να αρωματίσετε όλο το σπίτι

Αν και υπάρχουν δεκάδες βιομηχανικά απορρυπαντικά για τον καθαρισμό δαπέδων, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είναι γεμάτα χημικές ουσίες που, αν και αρωματισμένες, σίγουρα δεν κάνουν καλό στην υγεία μας αν τις εισπνεύσουμε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βιομηχανικά απορρυπαντικά για να έχετε ένα καθαρό, απολυμασμένο και αρωματισμένο δάπεδο.

- Διαφήμιση -

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά από φυσικά συστατικά για να παρασκευάσουμε ένα απορρυπαντικό αποτελεσματικό και ταυτόχρονα απόλυτα ασφαλές για την υγεία μας και των αγαπημένων μας. Όμως η συνταγή απορρυπαντικού που ακολουθεί μας επιτρέπει να παρασκευάσουμε ένα προϊόν που όχι μόνο είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της βρωμιάς, αλλά και αρωματίζει όλο το σπίτι. Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε τα δάπεδα και να αρωματίσετε όλο το σπίτι!

συστατικά:

500 ml νερό

50 γραμμάρια διττανθρακικό νάτριο

50 ml υγρό σαπούνι Μασσαλίας

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Για να προετοιμάσετε το απορρυπαντικό, απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να αποκτήσετε ένα εντελώς ομοιογενές υγρό.

Η σόδα φαγητού έχει λειαντική δράση που είναι πολύ χρήσιμη κατά της βρωμιάς και των λεκέδων. Τα αιθέρια έλαια, από την άλλη, θα σκορπίσουν ένα πολύ ευχάριστο και μακράς διαρκείας άρωμα σε όλο το σπίτι.

Η χρήση του απορρυπαντικού που φτιάξατε είναι πολύ απλή. Εάν πρέπει να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας ή του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα ψεκάζετε το καθαριστικό απευθείας πάνω τους ή σε ένα πανί για να το χρησιμοποιήσετε για καθαρισμό.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό για να καθαρίσετε το πάτωμα, ψεκάστε το απευθείας πάνω του και χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγαρίστρα για να καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια.

- Διαφήμιση -