2 τρόποι για να κάνετε τα λευκά σας ρούχα ακόμη πιο λευκά με λευκό ξίδι

Τα λευκά ρούχα και τα λευκά είδη μπορεί να χάσουν τη λάμψη τους μετά από πολλά πλυσίματα και να αρχίσουν να φαίνονται βρώμικα. Μπορούν επίσης να λεκιαστούν γρήγορα και εύκολα και μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην χλωρίνη όταν τα λευκά τους γίνονται θαμπά αλλά η χλωρίνη είναι μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, τους πνεύμονες και το δέρμα. Μια ασφαλής εναλλακτική λύση είναι η χρήση λευκού ξιδιού, ένα βασικό προϊόν που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το ξίδι λευκαίνει τα ρούχα και είναι ένα μη τοξικό, πολύ πιο ήπιο οικιακό χημικό από το λευκαντικό με χλώριο. Θα σας παρουσιάσω 2 τρόπους για να κάνετε τα λευκά σας ρούχα ακόμη πιο λευκά με λευκό ξίδι!

- Διαφήμιση -

το ξίδι έχει πολλαπλές χρήσεις

Το ξίδι για λευκά ρούχα μπορεί να ακούγεται αντιπαθητικό, αλλά λειτουργεί καλά για να λευκάνει φυσικά τα λευκά ρούχα. Το ξίδι όχι μόνο κάνει τα λευκά πιο λευκά, αλλά επίσης φωτίζει τα χρώματα και λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό υφασμάτων. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεθωριάσει το ξίδι τα πολύχρωμα ρούχα γιατί στην πραγματικότητα θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το ξεθώριασμα.

Το ξίδι είναι επίσης υπέροχο στο να απομακρύνει τις μυρωδιές. Εάν έχετε κουτιά ή σακούλες με ρούχα στο υπόγειο ή τη πατάρι και θέλετε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές μούχλας ή υγρασίας πριν τα επαναχρησιμοποιήσετε, ανακυκλώσετε ή δωρίσετε, βάλτε τα στο πλυντήριο ρούχων με 1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι κατά τη διάρκεια του κύκλος ξεβγάλματος και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα με φρέσκια μυρωδιά.

χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι στον κύκλο πλύσης

Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξίδι για να λευκάνετε τα ρούχα, θα λειτουργήσετε το πλυντήριό σας όπως θα κάνατε για κάθε κανονικό κύκλο πλύσης: Ελέγξτε τις ετικέτες των ρούχων πριν τοποθετήσετε λεκιασμένα ή βρώμικα λευκά ρούχα στο πλυντήριο. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα δεν είναι κατασκευασμένα από ρεγιόν ή μετάξι όταν χρησιμοποιείτε ξίδι. Στην συνέχεια προσθέστε απορρυπαντικό ρούχων, επιλέξτε τον κύκλο με το κρύο νερό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο. Ρίξτε λευκό ξίδι στη θήκη του μαλακτικού του πλυντηρίου, συνήθως 1/4 φλιτζάνι, κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Τέλος κρεμάστε τα ρούχα για να τα στεγνώσετε ή βάλτε τα στο στεγνωτήριο.

SOS: Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού με χλωρίνη, καθώς αυτό μπορεί να παράγει τοξικούς ατμούς.

καθαρίστε τις άσπρες κάλτσες

Μερικές φορές, θα θέλετε να μουλιάζετε ορισμένα ρούχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως λεκιασμένες ή βρώμικες λευκές κάλτσες, σε ένα μείγμα ξιδιού και ζεστού νερού:

Ρίξτε 1 φλιτζάνι απεσταγμένο λευκό ξίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα του νερού.

Τοποθετείστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αφήστε την να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, προσθέστε τις κάλτσες, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τες να μουλιάσουν όλη τη νύχτα πριν τις τοποθετήσετε στο πλυντήριο για έναν κανονικό κύκλο πλύσης.

- Διαφήμιση -