11 οικιακά κόλπα που θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήματα

Τείνουμε να κάνουμε τη ζωή μας δυσκολότερη από ότι είναι σε αρκετές περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουμε κόλπα προκειμένου να απλοποιούμε καθημερινές καταστάσεις. Έτσι λοιπόν και στην καθαριότητα και τακτοποίηση του σπιτιού είναι καλό να χρησιμοποιούμε hacks, τα οποία θα μας βοηθούν να κερδίσουμε χρόνο και χρήματα! Θα σας παρουσιάσω 11 οικιακά κόλπα που θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήματα!

- Διαφήμιση -

κλείστε τα φερμουάρ από τις φούτερ σας

Κλείστε τα φερμουάρ από τις φούτερ σας πριν τις βάλετε στο στεγνωτήριο για να μην γίνουν κυματιστά τα φερμουάρ. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε υψηλές θερμοκρασίες κατά το στέγνωμα γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του υφάσματος και τα φερμουάρ θα γίνουν κυματιστά.

χρησιμοποιήστε μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου αντί για φύλλα στεγνωτηρίου

Οι μάλλινες μπάλες προορίζονται για το στεγνωτήριο για να κάνουν τα ρούχα πιο αφράτα και μαλακά. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμες και μπορούν να αντέξουν έως και 1.000 φορτία, γεγονός που τις καθιστά πολύ καλύτερες από τα φύλλα στεγνωτηρίου. Δεν υπάρχουν τοξικά χημικά και αρώματα εάν είστε αλλεργικες ή ευαίσθητες σε αυτά, αλλά μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο εάν θέλετε να προσθέσετε ένα άρωμα στα ρούχα σας.

καθαρίστε σωστά το τηλέφωνο του ντους

Εάν η ροή του ντους σας φαίνεται να είναι πιο αδύναμη από πριν, μπορεί να έχετε σκληρό νερό: σε αυτήν την περίπτωση, τα μεταλλικά στοιχεία μπλοκάρουν την κεφαλή και το ακροφύσιο του ντους σας. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα εμποτισμένη σε λευκό ξύδι για να τρίψετε τους πίδακες νερού. Μετά από αυτό, σκουπίστε το και ενεργοποιήστε τους πίδακες στο μέγιστο για να βγουν τα ορυκτά που φράζουν το τηλέφωνο του ντους.

απολυμάνετε τα παπούτσια σας αν μυρίζουν

Εάν τα παπούτσια σας έχουν δυσάρεστη μυρωδιά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψεκάσετε ένα απολυμαντικό μέσα στο παπούτσι για να εξαλείψετε τα βακτήρια που προκαλούν τη μυρωδιά. Το αποσμητικό μπορεί επίσης να λειτουργήσει, αλλά θα κρύψει τη μυρωδιά και δεν θα εξαλείψει την αιτία.

χρησιμοποιήστε οξυζενέ για να καθαρίσετε τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Ορισμένα αθλητικά παπούτσια δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχετε τις οδηγίες φροντίδας για τα δικά σας. Αν συμβαίνει αυτό, η απαλλαγή από τους λεκέδες μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η βύθιση μιας μαλακής βούρτσας σε οξυζενέ και το τρίψιμο τους θα βοηθήσουν. Και αν έχετε δερμάτινα παπούτσια, η μαγειρική σόδα θα σας φανεί χρήσιμη.

να είστε προσεκτικές όταν εργάζεστε με γυψοσανίδες εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο

Εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο στο σπίτι σας και σκοπεύετε να δουλέψετε με γυψοσανίδες, προσέξτε πολύ να μην πέσει η σκόνη γυψοσανίδας στο πάτωμα γιατί μπορεί να χαράξει το φινίρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό για να καλύψετε το πάτωμα.

μη χρησιμοποιείτε βρεγμένα γάντια φούρνου

Το νερό μεταφέρει τη θερμότητα πιο γρήγορα από το στεγνό ύφασμα. Επομένως, εάν ποτέ βρέξετε ένα γάντι φούρνου, μην το χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε οτιδήποτε έξω από το φούρνο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα.

χρησιμοποιήστε έναν φακό για να βρείτε μικρά θραύσματα γυαλιού αν σπάσατε κάτι

Εάν καθαρίζετε σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα, είναι καλή ιδέα να χαμηλώσετε τα φώτα και να κρατήσετε έναν φακό παράλληλα με το πάτωμα: θα κάνει ορατά τα μικρά θραύσματα που μπορεί να χάσατε.

ανακινήστε τις πετσέτες πριν τις βάλετε στο στεγνωτήριο

Ανακινήστε τις πετσέτες σας αφού τις πλύνετε. Αν το κάνετε αυτό, θα στεγνώσουν καλύτερα και θα είναι πιο αφράτες γιατί με αυτόν τον τρόπο οι θηλιές είναι αφράτες (αυτό βοηθά επίσης στην απορροφητικότητα). Επίσης, μην σιδερώνετε τις πετσέτες, αυτό τις κάνει να απορροφούν τα υγρά χειρότερα.

ελέγχετε τακτικά για μούχλα στις περιοχές που συνήθως δεν πηγαίνετε

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε για μούχλα σε εκείνες τις περιοχές του σπιτιού σας που δεν επισκέπτεστε τακτικά γιατί μπορεί να αναπτυχθεί μόνο από την υγρασία στον αέρα και σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αν εντοπίσατε έστω και λίγη μούχλα, μην προσπαθήσετε να την καθαρίσετε με τον τρόπο που αντιμετωπίζατε τη σκόνη: η μούχλα θα επανέλθει πολύ γρήγορα.

χρησιμοποιήστε ανυψωτικά στο κρεβάτι για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και ταυτόχρονα να προστατέψετε τα δάπεδα

Τα ανυψωτικά κρεβατιού είναι μικρά κομμάτια από πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο που τοποθετούνται κάτω από τα πόδια του κρεβατιού. Σηκώνουν το κρεβάτι προς τα πάνω, δημιουργώντας λίγο επιπλέον χώρο από κάτω και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα πατώματα από ζημιές.

- Διαφήμιση -