Καθαρίστε τις δερμάτινες μπότες και τα παπούτσια εύκολα και αποτελεσματικά

Οι δερμάτινες μπότες και τα παπούτσια είναι αρκετά ευαίσθητα και απαιτούν λίγη παραπάνω προσοχή κατά τον καθαρισμό. Και αυτό γιατί οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα και να το στεγνώσουν, αφήνοντας ρωγμές και σκισίματα. Παρόλο που μπορεί να χρειάζονται μια πιο απαλή πινελιά, οι δερμάτινες μπότες και τα παπούτσια καθαρίζονται πολύ εύκολα με μερικά φυσικά συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίστε τις δερμάτινες μπότες και τα παπούτσια σας!

- Διαφήμιση -

υλικά

ζεστό νερό

σαπούνι Μασσαλίας

λάδι καρύδας

πολλά καθαρά πανιά

Βήμα 1

Προσθέστε το σαπούνι Μασσαλίας σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι Μασσαλίας σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Το σαπούνι Μασσαλίας είναι ένα σαπούνι με βάση τα φυτά που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό δέρματος και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των μπότων από δέρμα προβάτου.

Βήμα 2

Καθαρίστε με το μείγμα σαπουνιού. Απλώς βυθίστε ένα πανί στο μείγμα σαπουνιού, στύψτε και σκουπίστε τυχούσα βρωμιά, λάσπη ή άλλους λεκέδες. Βουτήξτε το βρώμικο ύφασμα πίσω στο μείγμα σαπουνιού για να το ξεπλύνετε αρκετές φορές ενώ το καθαρίζετε για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά και υπολείμματα.

Βήμα 3

Σκουπίστε το μείγμα σαπουνιού χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε το μείγμα σαπουνιού. Το σκούπισμα με ένα στεγνό πανί πρέπει να αφαιρεί τυχόντα υπολείμματα. Αφήστε τις μπότες ή τα παπούτσια σας να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Μπορείτε κατά το στέγνωμα να τοποθετήστε πετσέτες στις μπότες για να τις βοηθήσετε να στέκονται όρθιες.

Βήμα 4

Περιποιείστε τις δερμάτινες μπότες ή τα παπούτσια σας με λάδι καρύδας. Τρίψτε λάδι καρύδας στις μπότες χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί και κυκλικές κινήσεις. Στιλβώστε με ένα καθαρό πανί μετά από 20 λεπτά.

Καθαρίζετε τις μπότες σας χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο όσο συχνά χρειάζεται. Θα πρέπει να περιποιείστε τις δερμάτινες μπότες και τα παπούτσια τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μπότων ή των παπουτσιών σας.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης εξαιρετικά για δερμάτινες ζώνες, πορτοφόλια και χαρτοφύλακες.

Αποθηκεύστε τις δερμάτινες μπότες όρθιες ή ξαπλωμένες στα πλάγια για να τις βοηθήσετε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

- Διαφήμιση -