Πώς να φτιάξετε ταμπλέτες μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας

Τα δισκία μαγειρικής σόδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολυμάνετε την τουαλέτα και να εξαλείψετε τις οσμές. Όχι μόνο σκοτώνουν τα μικρόβια, αλλά θα απαλλαγούν και από κάθε αφρό στην επιφάνεια. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ακριβά χημικά προϊόντα για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις επιλογές, υπάρχουν περίπου 100% φυσικές εναλλακτικές με την ίδια λειτουργία. Στην πραγματικότητα, τώρα που πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής, αυτές οι φυσικές επιλογές χρησιμοποιούνται πιο συχνά από ποτέ. Δεν σας επιτρέπουν μόνο να φροντίζετε το περιβάλλον, αλλά σας εξοικονομούν χρήματα. Πολλές από αυτές τις φυσικές λύσεις κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη επειδή λειτουργούν μέσα σε λίγα λεπτά. Τα δισκία μαγειρικής σόδας εξαλείφουν τα μικρόβια και τις οσμές απλώς βάζοντάς τα στη δεξαμενή νερού της τουαλέτας. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε ταμπλέτες μαγειρικής σόδας για τον καθαρισμό της τουαλέτας!

- Διαφήμιση -

πως να φτιάξετε ταμπλέτες μαγειρικής σόδας για την τουαλέτα

Τα δισκία μαγειρικής σόδας συνδυάζουν φυσικά συστατικά για τον βαθύ καθαρισμό της τουαλέτας σας χωρίς τη χρήση χλωρίου ή επιβλαβών χημικών ουσιών. Η κύρια λειτουργία τους είναι να αλλάζουν το περιβάλλον που χρειάζονται τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν στην επιφάνεια. Ενεργούν επίσης για να εξαλείψουν τις οσμές και να αφήσουν ένα φρέσκο ​​άρωμα που θα διαρκέσει όλη την ημέρα. Αυτά τα δισκία παρασκευάζονται εύκολα και τα συστατικά μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Συστατικά

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα (200 γρ.)
½ φλιτζάνι κιτρικό οξύ σε σκόνη (85 g)
45 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Διαδικασία

Ρίξτε τη μαγειρική σόδα και το κιτρικό οξύ σε ένα βαθύ μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα αιθέρια έλαια σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα στο προηγούμενο μείγμα.

Απλώστε καλά τα λάδια πάνω από το μείγμα της μαγειρικής σόδας και προσπαθήστε να αποκτήσετε μια πηχτή πάστα.

Αν χρειαστεί, βρέξτε το με λίγο νερό ή καλύτερα με περισσότερο λάδι.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε καλούπια και αφήστε τα να στεγνώσουν μεταξύ 24 και 48 ωρών.

Σημείωση: Αποφύγετε την υπερβολική υγρασία του προϊόντος, καθώς μειώνει το αναβράζον αποτέλεσμα της μαγειρικής σόδας.

πως να τις χρησιμοποιήσετε

Αφού περάσουν μια ή δύο μέρες, αφαιρέστε τα δισκία και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε το άρωμα τους. Όποτε θέλετε να απολυμάνετε την τουαλέτα σας, προσθέστε ένα δισκίο στη δεξαμενή και ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε τα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

πλεονεκτήματα της χρήσης ταμπλετών μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας

Τα δισκία μαγειρικής σόδας έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με παρόμοια προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά. Πρώτα απ’ όλα, η μαγειρική σόδα έχει εξαιρετικά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά αποτελέσματα. Αυτά τα δισκία περιέχουν επίσης οργανικά οξέα που θα εξαλείψουν τα υπολείμματα στερεών αποβλήτων με σχεδόν καθόλου προσπάθεια. Η τακτική χρήση θα σας απαλλάξει από τυχόντες λεκέδες από ασβέστη και θα διατηρήσει και τις αποχετεύσεις σας καθαρές.

Χάρη στις λειαντικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας, αφαιρούνται άλλοι λεκέδες που μπορεί να είναι δύσκολο να προσπελαστούν με μια βούρτσα. Το άρωμα εσπεριδοειδών είναι μακράς διαρκείας και θα κρύψει τυχούσες μυρωδιές στο μπάνιο.

Ταυτόχρονα είναι φθηνότερο από τις ταμπλέτες καθαρισμού που πωλούνται στην αγορά και η διαδικασία κατασκευής τους είναι πολύ εύκολη. Τέλος οι ενώσεις διασπώνται εύκολα και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

- Διαφήμιση -