3 σημεία στην κουζίνα που μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα σε 20 λεπτά

Αν νιώθετε ότι θα πνίγεστε κάθε φορά που σκέφτεστε την ιδέα του καθαρισμού, μπορεί να οφείλεται σε αντικείμενα και προϊόντα που έχετε συσσωρεύσει με την πάροδο του χρόνου αλλά δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Τα αχρησιμοποίητα, ξεχασμένα προϊόντα είναι πιο κοινά σε ορισμένα μέρη του σπιτιού σας, όπως είναι η κουζίνα. Το καλό είναι ότι ο καθαρισμός αυτών των χώρων είναι πολύ πιο εύκολος και πιο γρήγορος από όσο φαντάζεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε δύο μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και να γεμίσετε τα χαλασμένα και ληγμένα προϊόντα σε μια σακούλα και τα άθικτα, χρησιμοποιήσιμα στη δεύτερη σακούλα. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 3 σημεία στην κουζίνα που μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα σε 20 λεπτά!

- Διαφήμιση -

ψυγείο

Αν και το ψυγείο είναι μια εξαιρετική εφεύρεση για να διατηρηθούν φρέσκα τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα τρόφιμα που δεν καταναλώνονται συχνά μπορούν να ξεχαστούν και να αφεθούν να χαλάσουν στο ψυγείο. Συνήθως στην κατηγορία αυτών των τροφίμων βρίσκονται σάλτσες και μπαχαρικά όπως κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα. Φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης των σαλτσών και των μπαχαρικών που διατηρείτε στο ψυγείο σας. Πετάξτε λοιπόν τα παλιά. Πιθανόν να χαλάσουν και φαγητά που είναι για πολύ καιρό στο ψυγείο, που δεν έχετε καταναλώσει ή που δεν θυμάστε καν πότε τα αγοράσατε ή τα ετοιμάσατε. Πετάξτε τα και αυτά. Αν δεν έχει παρέλθει ακόμα η ημερομηνία λήξης των προϊόντων που έχετε αγοράσει για να βρείτε πλεόνασμα και που δεν έχετε ανοίξει ποτέ ή που έχετε δοκιμάσει μια φορά και δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα δώσετε σε όσους τα χρειάζονται.

κατάψυξη

Αν έχετε βαθιά κατάψυξη στο σπίτι σας ή εάν χρησιμοποιείτε την κατάψυξη του ψυγείου σας ως καταψύκτη, πιθανότατα υπάρχει φαγητό που έχει ξεχαστεί εδώ και πολύ καιρό. Ξεκινήστε πετώντας τα χαλασμένα τρόφιμα από την κατάψυξή σας. Αν δεν έχετε φάει παλιά φαγητά που βρίσκονται στην κατάψυξη για πολύ καιρό, μάλλον δεν θα τα ψάχνετε πια. Και πάλι, μπορείτε να διανείμετε τα προϊόντα που δεν αγοράζετε και να τα δώσετε στους γύρω σας. Εκτός από τρόφιμα, μπορείτε να αφαιρέσετε υλικά όπως παγάκια και φόρμες παγωτού από καταψύκτες, αν δεν τα χρησιμοποιείτε, για να μην πιάνουν χώρο.

ντουλάπια

Αφού καθαρίσετε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας, τα ντουλάπια σας είναι το επόμενο βήμα! Τα ντουλάπια είναι ένα από τα μέρη όπου τα τρόφιμα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, ξεχνιούνται εύκολα. Και πάλι, ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης των σαλτσών και των μπαχαρικών που αποθηκεύετε εδώ και πετάξτε τα ληγμένα μαζί με άλλα χαλασμένα τρόφιμα. Μπορείτε να δωρίσετε τα κλειστά κουτιά, αυτά που κρατάτε ως πλεόνασμα, τα προϊόντα που δοκιμάζετε μια φορά και δεν σας αρέσουν, αν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, σε μέρη που δέχονται δωρεές τροφίμων.

- Διαφήμιση -