5 τρόποι για να αφαιρέσετε σημάδια και γρατζουνιές από τους τοίχους

Οι τοίχοι του σπιτιού μας ακόμη και αν προσέχουμε πάρα πολύ, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσουν σημάδια, τα οποία θα μας προβληματίσουν για τον τρόπο που πρέπει να αφαιρεθούν. Το θέμα με τα σημάδια είναι ότι φαίνονται! Μέσα σε ένα λεπτό οι τοίχοι σας μπορεί να αποκτήσουν γρατζουνιές ή σημάδια. Όσο διακριτικά και αν εμφανιστούν με το παραμικρό χτύπημα στον τοίχο, δεν υπάρχει τίποτα λεπτό στην εμφάνισή τους. Μπορούν να κάνουν έναν πρόσφατα βαμμένο τοίχο να φαίνεται παλιός πριν από την ώρα του. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι η αφαίρεση των σημαδιών από τους τοίχους είναι εύκολη και επαναφέρει γρήγορα τους τοίχους σας στην καθαρή, ολοκαίνουργια κατάστασή τους! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να αφαιρέσετε σημάδια και γρατζουνιές από τους τοίχους!

- Διαφήμιση -

Υλικά

Μαλακό πανί

Μαγική γόμα

Υγρό απορρυπαντικό

μπολ

καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων

Μαγειρική σόδα

Λεπτό γυαλόχαρτο

Πινελο

Χαρτοπετσέτες

Υπάρχουν πολλές συμβουλές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε σημάδια από τοίχους. Απλώς θυμηθείτε να ξεκινάτε πάντα με την πιο ήπια επιλογή, προχωρώντας στις πιο σκληρές επιλογές εάν οι πιο ήπιες δεν λειτουργούν.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε ένα υγρό, μαλακό πανί

Βρέξτε ένα μαλακό πανί και στύψτε το καλά. Δουλέψτε ελαφρά τα σημάδια από γρατζουνιές χρησιμοποιώντας το υγρό πανί σας. Στην συνέχεια τρίψτε με αυξανόμενη πίεση, παραμένοντας εστιασμένες στα σημάδια γδαρσίματος. Εάν αυτή η μέθοδος λειτουργεί, απλώς σκουπίστε τον τοίχο μόλις εξαφανιστούν τα σημάδια με ένα καθαρό, στεγνό, μαλακό πανί.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε μια υγρή μαγική γόμα

Για να χρησιμοποιήσετε μια μαγική γόμα, ακολουθείτε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή. Κατά γενικό κανόνα, αυτά τα προϊόντα πρέπει να βρέχονται και να στύβονται πριν από τη χρήση. Μόλις υγρανθεί η μαγική γόμα, τρίψτε τα σημάδια από γρατζουνιές λειτουργώντας με κυκλικές κινήσεις.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικού, νερό και ένα μαλακό πανί

Αρχικά προσθέστε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού σε ένα μπολ. Γεμίστε το μπολ με ζεστό νερό και βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα και στύψτε το για να βεβαιωθείτε ότι είναι υγρό και όχι εμποτισμένο. Μην βρέξετε υπερβολικά τον τοίχο. Για πιο επίμονα σημάδια, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό απευθείας στο πανί και απλώστε το στον τοίχο.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων

Για τα πιο επίμονα σημάδια γρατζουνιών, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων καλής ποιότητας. Εφαρμόστε το καθαριστικό σε ένα πανί και τρίψτε τα σημάδια. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να ψεκάσετε το καθαριστικό απευθείας στον τοίχο και τρίψτε ξανά.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό

Για ένα φτηνό, φυσικό εναλλακτικό καθαριστικό, προσθέστε σταγόνες νερό στη μαγειρική σόδα μέχρι να δημιουργήσει μια πάστα. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να τρίψετε τα σημάδια από γρατζουνιές με μια μικρή ποσότητα πάστας. Σκουπίστε την περιοχή με ένα υγρό πανί και εν συνεχεία τον τοίχο με ένα στεγνό, καθαρό πανί.

πώς να αγγίξετε τους τοίχους μετά τον καθαρισμό των γρατζουνιών

Μόλις ανακαλύψετε πώς να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους και ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για τα σημάδια σας, ίσως χρειαστεί να αγγίξετε τον περιβάλλοντα τοίχο. Εάν η περιοχή με γρατζουνιές έχει πλέον αισθητά διαφορετική υφή από τον περιβάλλοντα τοίχο, ξεκινήστε τρίβοντάς την ελαφρά με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον περιβάλλοντα τοίχο, τρίβοντας την πληγείσα περιοχή μέχρι να γίνει λεία. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχούσα σκόνη από το τρίψιμο.

Προετοιμάστε μια μπογιά βελτιστοποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν δεν έχετε μπογιά που να ταιριάζει με τον τοίχο. Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, αραιώστε τη βαφή με βάση το λάδι με μειωτήρα βαφής. Αυτό θα επιβραδύνει το χρόνο στεγνώματος του χρώματος. Πάρτε ένα μικρό πινέλο, βουτήξτε το στο χρώμα και σκουπίστε την περίσσεια χρώματος σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας. Εφαρμόστε το χρώμα στον τοίχο και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς.

- Διαφήμιση -