15 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με μια σειρά από μαργαριτάρια, το σενέκιο

Senecio rowleyanus

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παχύφυτα με καταγωγή από τη Ναμίμπια είναι το σενέκιο, το οποίο ξεχωρίζει για την πολύ ιδιόμορφη μορφολογία των φύλλων του σε σχήμα χάντρας, λόγω της οποίας ονομάζεται και μαργαριτάρι. Από τα παχύφυτα που αναπτύσσονται εξίσου καλά και σε εσωτερικούς χώρους, αποκτά πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση αν τοποθετηθεί σε ψηλά σημεία ή σε κρεμαστές γλάστρες με τους βλαστούς να εκτείνονται προς τα κάτω. Η ανάπτυξή του είναι σχετικά γρήγορη και το μήκος των βλαστών σε λίγα χρόνια μπορεί να ξεπεράσει το 1 μέτρο και να δημιουργήσει μια πράσινη φυσική… κουρτίνα. Ανάλογα με την ποικιλία, τα φύλλα του είναι πράσινα ή έχουν μια ελαφρώς κιτρινωπή απόχρωση. Στο φυσικό του περιβάλλον, το σενέκιο αναπτύσσει το μήκος των βλαστών του στο έδαφος και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυτό εδαφοκάλυψης σε κήπους και παρτέρια. Θα σας παρουσιάσω 15 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με μια σειρά από μαργαριτάρια, το σενέκιο!

- Διαφήμιση -

Όπως όλα τα παχύφυτα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα με μόνη εξαίρεση ότι πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος με άφθονο φως και προστατευμένο από το έντονο κρύο του χειμώνα. Τα σημεία με έντονο πρωινό ή απογευματινό ήλιο και λιγότερο φως το απόγευμα είναι ιδανικά για τοποθέτηση. Σε σκιερά μέρη, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου, τα φύλλα του μεγαλώνουν πιο αραιά, γεγονός που κάνει τη συνολική του εμφάνιση λιγότερο εντυπωσιακή.

Χρειάζεται μέτριο έως αραιό πότισμα, κάθε 3-4 μέρες την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς τα φύλλα έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν νερό και μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε σχετικά μικρή γλάστρα γιατί όπως όλα τα παχύφυτα δεν αναπτύσσει πολύ μεγάλο ριζικό σύστημα. Ένα σημάδι ότι το φυτό χρειάζεται περισσότερη υγρασία είναι όταν τα φύλλα του χάνουν το στρογγυλό τους σχήμα και συρρικνώνονται σε πιο επίπεδο σχήμα.

Η λίπανση με ένα κοινό υγρό σκεύασμα, αραιωμένο με νερό κατά το ήμισυ των κανονικών αναλογιών, κάθε 20-30 ημέρες και από τα μέσα της άνοιξης έως το φθινόπωρο ευνοεί πολύ την ταχύτερη ανάπτυξή του.

Όπως όλα τα παχύφυτα, πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με μοσχεύματα. Απλώς αγγίξτε – πιέστε ελαφρά ένα κομμάτι κομμένου βλαστού σε αφράτο χώμα, χωρίς καν να το καλύψετε με χώμα, για να έχετε ένα νέο φυτό σε λίγες εβδομάδες. Είναι εξίσου εύκολο να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί στο νερό. Τοποθετήστε κομμένους βλαστούς σε ένα μικρό δοχείο ώστε το νερό να καλύψει περίπου το 1/4 του μήκους τους και όταν ριζώσουν μπορείτε να τους μεταφέρετε σε γλάστρα με χώμα.

- Διαφήμιση -