5 τάσεις στη διακόσμηση του μπάνιου που θα πρωτοστατήσουν το 2023

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μπάνιο έχει αλλάξει και από ένα αυστηρά λειτουργικό δωμάτιο στο σπίτι έχει μετατραπεί σε έναν χώρο με τεράστιες δυνατότητες σχεδιασμού. Η ζήτηση για κομψά και μοντέρνα εξαρτήματα μπάνιου θα συνεχιστεί για το 2023 αλλά και μετά. Εάν ήρθε η ώρα να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, τότε είστε στο κατάλληλο άρθρο! Θα σας παρουσιάσω τις 5 τάσεις μπάνιου που θα πρωτοστατήσουν το 2023!

- Διαφήμιση -

δάπεδο σκακιέρας

Τα δάπεδα σκακιέρας χρησιμοποιούνται τόσο σε σχέδια μπάνιου όσο και κουζίνας σε κλασικές βικτοριανές παλέτες, ενώ τα καρό μωσαϊκά πλακάκια τοίχου αγκαλιάζουν πιο απαλά, πιο θηλυκά χρώματα. Το καρό δάπεδο είναι μια γοητευτική βουτιά στο σχεδιαστικό μας παρελθόν ως μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού vintage αναφορών που εμφανίζονται στο σπίτι: στην κουζίνα βλέπουμε την αναβίωση των ντουλαπιών και των κουρτινών κάτω από το νεροχύτη ενώ τα vintage έπιπλα και τα έπιπλα αντίκες είναι πρόσφατα επενδυμένα με διακοσμητικά στοιχεία και βολάν.

Στο μπάνιο, το δάπεδο από σκακιέρα είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να εισάγετε μια τολμηρή vintage σχεδίαση, μαζί με πιο παραδοσιακή μεταλλοτεχνία από ορείχαλκο, ξύλινη επένδυση τοίχου και ακόμη και ταπετσαρία.

ελεύθερες μπανιέρες

Το απόλυτο στοιχείο της λίστας μας με τις τάσεις της χρονιάς αποτελούν οι ελεύθερες μπανιέρες που ουσιαστικά είναι και μια ένδειξη για το πόσο πολυτελή γίνονται τα μπάνια. Οι ανεξάρτητες μπανιέρες είναι μια ψήφος για την αυτοφροντίδα, την απόλαυση και τον χρόνο που περνάτε σε κατάσταση ξεκούρασης και χαλάρωσης. Τοποθετώντας μια ανεξάρτητη μπανιέρα δίπλα στο παράθυρο δίνει την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου και βοηθά τον αερισμό για την αποφυγή μούχλας και ωιδίου.

πολύχρωμα πλακάκια

Στο μπάνιο, η πιο πρακτική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε, είναι η χρήση πολύχρωμων πλακιδίων. Τα πλακάκια είναι όμορφα κομμάτια τέχνης από μόνα τους και έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν εντελώς ένα δωμάτιο. Η υφή στους τοίχους μέσω πλακιδίων προσθέτει απτική αίσθηση και επιτρέπει στο φως να αντανακλάται όμορφα από τα τζάμια, φέρνοντας ζωντάνια σε έναν χώρο. Ενώ το χρώμα και το σχέδιο είναι το κλειδί, οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τοποθετήσετε τα πλακάκια σας είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης της δημιουργικότητας και φέρνοντας μια πινελιά ατομικότητας σε έναν χώρο.

σπα

Το σπα ή το μπάνιο εμπνευσμένο από το σπα είναι μια τάση που μπορούμε να εντοπίσουμε στις μέρες της πανδημίας με το cocooning και την εντατική εστίαση στους χώρους αυτο-φροντίδας και χαλάρωσης στο σπίτι. Το μπάνιο μπορεί να είναι ένα από τα πιο λειτουργικά δωμάτια στο σπίτι, αλλά το πώς το αντιλαμβανόμαστε έχει αλλάξει. Αντί για κλινικούς, ψυχρούς χώρους, γίνονται δωμάτια γεμάτα χλιδή. Ολοένα και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών χαράζουν τα δικά τους καταφύγια με μικρές πολυτέλειες που προσφέρουν ένα απολαυστικό φινίρισμα.

χαλκός

Ο ορείχαλκος και τα ζεστά μεταλλικά στοιχεία είναι λίγο ασφαλής επιλογή εάν εισάγετε τα πολύχρωμα πλακάκια ή τις τάσεις του spathroom παραπάνω. Οι πιο ζεστοί τόνοι είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσουν στις τάσεις του μπάνιου το 2023, καθώς και σε πιο ουδέτερους και γήινους τόνους. Έτσι ένα μπρονζέ φινίρισμα είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε αυτά τα σχέδια σχεδίασης χάρη στο μοντέρνο σχεδιασμό και τους ζεστούς τόνους που δημιουργούν αντίθεση.

- Διαφήμιση -