Εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές σε ασημένια κοσμήματα

Το ασήμι είναι ένα ευαίσθητο μέταλλο και γι’ αυτό γρατζουνίζεται εύκολα. Είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε βαθιές γρατζουνιές χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών κοσμηματοπωλών. Οι μικρές γρατζουνιές όμως σε ασημένια κοσμήματα μπορεί να σας ενοχλήσουν μετά από λίγο καιρό, με αποτέλεσμα να μη θέλετε να φορέσετε τα κοσμήματά σας. Αν υπάρχουν γρατσουνιές σε ασημένια κοσμήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απλή οδοντόκρεμα για να τα γυαλίσετε. Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό που μαλακώνει τα σημάδια των γρατζουνιών. Συνεχίστε με το ασημί βερνίκι για να δώσετε μια νέα λάμψη σαν κόσμημα. Μπορείτε λοιπόν να γυαλίσετε το ασήμι και να το αποτρέψετε από το να μαυρίσει. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές σε ασημένια κοσμήματα!

- Διαφήμιση -

αφαίρεση γρατζουνιών από ασημένια κοσμήματα

Αρχικά βρέξτε τα ασημένια κοσμήματα σας με μικρή ποσότητα νερού. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στην άκρη του δακτύλου σας. Τρίψτε την οδοντόκρεμα στην γρατζουνισμένη περιοχή του ασημένιου κοσμήματος με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε μέχρι να καλύψετε όλες τις γρατζουνιές με ένα λεπτό στρώμα οδοντόκρεμας.

Στην συνέχεια ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με ζεστό νερό και στεγνώστε τα κοσμήματα με ένα μαλακό πανί. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να φύγουν όλες οι γρατζουνιές. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ασημί βερνικιού για να δώσετε στα κοσμήματά σας μια πρόσθετη λάμψη. Τέλος ρίξτε τη γυαλάδα στο ασήμι με ένα καθαρό πανί.

- Διαφήμιση -