3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε το ψυγείο σας με μαγειρική σόδα και ξύδι

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματικά καθαριστικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας και δεν εισάγουν αμφισβητήσιμες χημικές ουσίες στο ψυγείο σας. Μπορείτε να συνδυάσετε μαγειρική σόδα και ξύδι καθώς αντιμετωπίζετε τις διαρροές και τους λεκέδες του ψυγείου σας ή να τα χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά σε διαφορετικά μέρη της συσκευής. Ξεχωριστά, το καθένα έχει ισχυρές και ασφαλείς για τα τρόφιμα ιδιότητες καθαρισμού. Ο καθαρισμός λοιπόν του ψυγείου με μαγειρική σόδα και ξύδι είναι ιδανική επιλογή. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το ψυγείο σας με μαγειρική σόδα και ξύδι!

- Διαφήμιση -

Το πρώτο βήμα για τον βαθύ καθαρισμό του ψυγείου σας είναι πιθανώς προφανές: Αδειάστε το εντελώς. Έχετε μια άδεια σακούλα σκουπιδιών κοντά για να πετάξετε οτιδήποτε έχει λήξει ή είναι μη βρώσιμο και ίσως ένα μικρό ψυγείο για να κρατάτε στο ψυγείο φάρμακα ή γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ εργάζεστε στο ψυγείο. Αυτή η δουλειά δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα, επομένως τα περισσότερα πράγματα όπως τα καρυκεύματα και τα προϊόντα θα είναι μια χαρά στον πάγκο, αλλά η χρήση ενός ψυγείου για πράγματα που χαλάνε εύκολα μπορεί να είναι σκόπιμο εάν κάνει ζέστη ή αν περιμένετε να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της διαδικασία καθαρισμού.

Μόλις αδειάσει το ψυγείο, βγάλτε τυχόντα αφαιρούμενα συρτάρια και ράφια. Εάν είναι πλαστικά, μπορείτε να τα πλύνετε αμέσως. αφήστε τυχόντα γυάλινα ράφια ή συρτάρια να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα πλύνετε, καθώς η ροή ζεστού νερού πάνω από κρύο γυαλί μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.

καθαρισμός ψυγείου με μαγειρική σόδα

Ο καθαρισμός του ψυγείου με μαγειρική σόδα θα πρέπει να απομακρύνει τα κολλημένα υπολείμματα τροφών και να ελαχιστοποιήσει τις παρατεταμένες οσμές. Επειδή δεν μπορείτε να πασπαλίσετε μαγειρική σόδα στα κάθετα τοιχώματα του ψυγείου σας, δοκιμάστε να την πασπαλίσετε σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να τρίψετε την πάστα μαγειρικής σόδας σε όλους τους τοίχους, το πάτωμα και την εσωτερική πόρτα. Ξαναβρέξτε το σφουγγάρι και προσθέστε περισσότερη μαγειρική σόδα όποτε αρχίσει να στεγνώνει. Συνεχίστε με ένα καθαρό βρεγμένο σφουγγάρι ή υγρό χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της ρουτίνας καθαρισμού του ψυγείου σας, αλλά είναι προαιρετικό. Η χρήση του μπορεί να κάνει το ψυγείο σας και το περιεχόμενό του να μυρίζει ξύδι για μερικές μέρες. Εάν είστε εντάξει με αυτό, η χρήση ξυδιού είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαλύσετε τους λεκέδες και να σκοτώσετε τα βακτήρια. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με διάλυμα από ένα ποτήρι λευκό ξύδι σε τρία ποτήρια νερού και ψεκάστε το σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου. Σκουπίστε το διάλυμα με ένα πανί ή υγρό σφουγγάρι.

Η αντίδραση φυσαλίδων που δημιουργείται από το συνδυασμό μαγειρικής σόδας και ξυδιού μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσουν οι πιο επίμονοι λεκέδες φαγητού. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με ξύδι και πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα για να τρίψετε αυτά τα ενοχλητικά σημεία.

καθαρισμός συρταριών και ραφιών

Τα αφαιρούμενα συρτάρια και τα ράφια μπορούν να πλυθούν με διάφορους τρόπους. Καθαρίστε τα στο νεροχύτη με τίποτα περισσότερο από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό ή τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων σας και περάστε τα σε έναν κύκλο με απορρυπαντικό για να τα καθαρίσετε και να τα απολυμάνετε.

Εάν αυτά τα μέρη είναι πολύ μεγάλα για να τα βάλετε στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων σας, τοποθετήστε τα σε έναν πάγκο και σκουπίστε τα χρησιμοποιώντας μια υγρή πετσέτα με λίγο σαπούνι πιάτων. Συνεχίστε με ένα καθαρό υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα σαπουνιού. Καθαρίστε τα αποξηραμένα χυμένα σημεία και τα κολλώδη σημεία στα αφαιρούμενα μέρη του ψυγείου, πασπαλίζοντας μαγειρική σόδα σε αυτές τις περιοχές και τρίβοντάς τα με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί βρεγμένο με ξύδι.

καθαρισμός πορτών ψυγείου και απόσμηση

Κρατήστε τον καθαρισμό του εξωτερικού του ψυγείου για το τέλος. Σκουπίστε τις πόρτες με ένα πανί βρεγμένο με σαπουνόνερο ή πασπαλίστε τις με το διάλυμα ξυδιού και στη συνέχεια με ένα καθαρό υγρό πανί. Μόλις το ψυγείο είναι τελείως καθαρό και αστραφτερό, θαυμάστε τη θέα για μια στιγμή – και μετά ξεκινήστε τη δουλειά βάζοντας ξανά μέσα όλα τα δυνητικά δύσοσμα, φαγητά και ποτά σας. Αποτρέψτε τη συσσώρευση νέων οσμών βάζοντας ένα ρηχό πιάτο μαγειρικής σόδας στο ψυγείο. Τουλάχιστον μερικά από τα μόρια της οσμής θα πρέπει να προσκολλώνται στη μαγειρική σόδα αντί στα τοιχώματα του ψυγείου ή άλλων τροφίμων. Εναλλακτικά, βάλτε ένα φακελάκι από ενεργό άνθρακα σε μια λεπτή υφασμάτινη σακούλα στο ψυγείο. Ο ενεργός άνθρακας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην απορρόφηση των οσμών.

- Διαφήμιση -