7 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα στα σεντόνια

Το να ξυπνάτε με μια κηλίδα αίματος στα όμορφα, άνετα σεντόνια σας είναι συνηθισμένο, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα πρόβλημα! Είτε πρόκειται για περίοδο, κόψιμο ή αιμορραγία από τη μύτη, αφού καθαρίσετε το αίμα από πάνω σας, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αμέσως τον λεκέ από αίμα. Όσο πιο γρήγορα τον αντιμετωπίσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τον αφαιρέσετε εντελώς. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα στα σεντόνια!

- Διαφήμιση -

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό όταν αντιμετωπίζετε λεκέδες αίματος, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ μόνιμα. Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος από τα στρώματα αναμειγνύοντας ίση ποσότητα αμμωνίας και κρύου νερού και στη συνέχεια σκουπίστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί. Στεγνώστε τα σεντόνια μόνο όταν ο λεκές έχει φύγει τελείως για να αποφύγετε τη θερμότητα του λεκέ.

πώς να βγάζετε το αίμα από σεντόνια

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βγάλετε αίμα από τα σεντόνια. Από τη λίστα μας, είναι σίγουρο ότι θα έχετε τουλάχιστον ένα από αυτά τα αντικείμενα στο σπίτι. Επομένως, δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να αγοράσετε ένα ακριβό καθαριστικό λεκέδων. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συμβουλές, χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό και ένα καθαρό πανί για να σκουπίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα. Εάν έχετε πιο σκούρα σεντόνια, δοκιμάστε πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή.

οξυζενέ

Το οξυζενέ μπορεί να φωτίσει ή να λευκάνει τα υφάσματα. Γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να το χρησιμοποιήσετε σε μία δυσδιάκριτη περιοχή! Αρχικά εμποτίστε τον λεκέ σε κρύο νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού οξυζενέ στη λεκιασμένη περιοχή. Θα αρχίσει να βγάζει φούσκες. Τρίψτε απαλά τα κομμάτια του σεντονιού μεταξύ τους για να αναδειχθεί ο λεκές. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του λεκέ από το ύφασμα. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες ή βούρτσα ρούχων για να δουλέψετε στον λεκέ. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και εάν χρειάζεται επαναλάβετε τη διαδικασία!

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να αφαιρέσει όλα τα είδη λεκέδων, συμπεριλαμβανομένου του αίματος. Βγάλτε τα σεντόνια από το κρεβάτι και φέρτε τα έξω. Ανακατέψτε μαζί κρύο νερό και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε περισσότερη μαγειρική σόδα εάν χρειάζεται. Πρέπει η πάστα που θα δημιουργηθεί να είναι πηχτή και κοκκώδης και να εφαρμόζεται εύκολα. Εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ από αίμα και τρίψτε την απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μιας βούρτσας με μαλακές τρίχες. Αφήστε το σεντόνι να σεντόνι για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να στεγνώσει η πάστα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα της πάστας με ένα πινέλο.

οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα σας εξυπηρετεί και άλλον σκοπό πέρα ​​από τον καθαρισμό των δοντιών σας. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει αίμα από τα σεντόνια. Στύψτε μια σταγόνα οδοντόκρεμας, αρκετή για να την εφαρμόσετε στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε την να στεγνώσει εντελώς. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά σε κρύο νερό.

σαμπουάν

Αφού ξεπλύνετε τον λεκέ με κρύο νερό, απλώστε λίγο σαμπουάν στο αίμα. Δουλέψτε το στο ύφασμα τρίβοντας τα κομμάτια του σεντονιού μεταξύ τους ή τρίβοντάς το απαλά με μια μαλακή βούρτσα με τρίχες. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο σε σεντόνια από λινό, μετάξι ή μπαμπού. Είναι καλή μέθοδος μόνο για βαμβάκι.

αμμωνία

Ανακατέψτε ίση ποσότητα αμμωνίας και κρύου νερού, βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και ταμπονάρετε στο αίμα. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Εάν δεν έχετε αμμωνία, αντικαταστήστε την αμμωνία με αποσταγμένο λευκό ξίδι και ακολουθήστε τα ίδια ακριβώς βήματα.

Coca Cola

Βγάλτε τα σεντόνια από το κρεβάτι και τοποθετήστε τα σε επίπεδη επιφάνεια ή σε κάτι που δεν απορροφά την Coca Cola. Ρίξτε την Coca Cola πάνω από τον λεκέ, μουλιάζοντάς τον. Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες, ξεπλύνετε με ένα κρύο πανί και voila! Ο λεκές πρέπει να φύγει.

απορρυπαντικό

Αυτή είναι ακόμη πιο αποτελεσματική λύση. Ειδικά εάν έχετε ένα απορρυπαντικό με βάση τα ένζυμα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εξασφαλισμένο! Μουλιάστε αρχικά τον λεκέ σε κρύο νερό. Καλύψτε τον λεκέ με απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε το απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά σε κρύο κύκλο. Ελέγξτε ότι ο λεκές έχει φύγει πριν στεγνώσει. Εάν δεν έχει φύγει, επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να φύγει.

- Διαφήμιση -