12 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις χαρτοπετσέτες στο σπίτι σας

Μπορεί να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες μόνο για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις βρεγμένες βρωμιές γύρω από το σπίτι σας, αλλά υπάρχουν μερικοί άλλοι έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε αυτές τις εξαιρετικές χρήσεις για χαρτοπετσέτες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Θα σας παρουσιάσω 12 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τις χαρτοπετσέτες στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε τις ίνες από φρέσκο ​​καλαμπόκι

Αν μισείτε να καθαρίζετε τις μακριές ίνες από τα φρεσκοκομμένα καλαμπόκια, τότε θα λατρέψετε αυτό το κόλπο με τη χαρτοπετσέτα. Βρέξτε ένα καλαμπόκι και περάστε το στη χαρτοπετσέτα. Η πετσέτα μαζεύει τις μακριές ίνες και το καλαμπόκι είναι έτοιμο για την κατσαρόλα ή τη σχάρα.

στραγγίξτε το λίπος από τη σούπα

Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το λίπος που εμφανίζεται στο πάνω μέρος των ζωμών και της σούπας. Πώς; Τοποθετήστε μια άλλη κατσαρόλα στο νεροχύτη. Βάλτε ένα τρυπητό (ή ένα σουρωτήρι) στη νέα κατσαρόλα και βάλτε μια χαρτοπετσέτα στο τρυπητό. Τώρα ρίξτε το ζωμό μέσα από την χαρτοπετσέτα στην κατσαρόλα αναμονής. Θα διαπιστώσετε ότι το λίπος παραμένει στην χαρτοπετσέτα, ενώ ο καθαρότερος ζωμός τρέχει μέσα.

μαλακώστε την καστανή ζάχαρη

Εάν η καστανή ζάχαρη σας θυμίζει τούβλο, μπορείτε να την ανασυστήσετε τοποθετώντας την σε ένα μπολ σκεπασμένο με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και η υγρασία θα μαλακώσει ξανά τη ζάχαρη.

διατηρήστε τα προϊόντα σας φρέσκα περισσότερο

Δεν το μισείτε όταν ανοίγετε τον κάδο λαχανικών στο ψυγείο και βρίσκετε τα μουχλιασμένα καρότα της περασμένης εβδομάδας ανακατεμένα με το κίτρινο πλέον μαρούλι; Κάντε τα προϊόντα σας να διαρκέσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα φάτε στρώνοντας τους κάδους λαχανικών σας με χαρτοπετσέτες. Απορροφούν την υγρασία που κάνει τα φρούτα και τα λαχανικά σας να σαπίσουν. Διευκολύνει επίσης τον καθαρισμό του κάδου.

κρατήστε τις σανίδες κοπής στη θέση τους

Ορισμένες πλαστικές σανίδες κοπής δεν έχουν αντιολισθητικές λαβές στο κάτω μέρος, πράγμα που σημαίνει ότι θα γλιστρούν γύρω από τον πάγκο καθώς προσπαθείτε να κόψετε. Απλώς τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα κάτω από την σανίδα για βελτιωμένη πρόσφυση.

καθαρίστε ένα ανοιχτήρι

Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτό το περίεργο πράσινο που μαζεύεται στον τροχό κοπής από το ανοιχτήρι κονσερβών σας; Σίγουρα δεν το θέλετε αυτό στο φαγητό σας. Καθαρίστε το ανοιχτήρι κονσερβών «ανοίγοντας» μια χαρτοπετσέτα. Κλείστε τον τροχό στην άκρη μιας χαρτοπετσέτας, κλείστε τις λαβές και γυρίστε τη μανιβέλα. Η χαρτοπετσέτα θα καθαρίσει το ανοιχτήρι καθώς ο τροχός το κόβει.

αποτρέψτε τις πιτσιλιές στο φούρνο μικροκυμάτων

Εάν ζεσταίνετε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων και πιστεύετε ότι μπορεί να σκάσει ή να πιτσιλίσει, τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα πάνω από το φαγητό για να ελαχιστοποιήσετε το χάος.

κάντε το κατεψυγμένο ψωμί να μην μουσκεύει

Μπορείτε να καταψύξετε το ψωμί σας και όταν το ξεπαγώσετε να είναι φρέσκο, με τη βοήθεια της χαρτοπετσέτας. Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα στη σακούλα του ψωμιού πριν την καταψύξετε. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε αυτό το παγωμένο καρβέλι, η χαρτοπετσέτα απορροφά την υγρασία καθώς ξεπαγώνει το ψωμί.

diy φίλτρο καφέ

Εάν χρειάζεστε μια διόρθωση του καφέ, αλλά δεν έχετε φίλτρα, μια χαρτοπετσέτα θα σας βοηθήσει. Απλώς χρησιμοποιήστε την για να στρώσετε το καλάθι της καφετιέρας σας και θα στραγγίσει τα κατακάθια.

μαγειρέψτε το μπέικον χωρίς βρωμιές

Τοποθετήστε δύο χαρτοπετσέτες στο κάτω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων σας. Στρώστε τις φέτες μπέικον δίπλα δίπλα, πάνω στις απορροφητικές χαρτοπετσέτες. Σκεπάστε με δύο ακόμη χαρτοπετσέτες. Ανάψτε τον φούρνο μικροκυμάτων σας στο high για διαστήματα 1 λεπτού, ελέγχοντας την τραγανότητα. Θα χρειαστούν 3 έως 4 λεπτά για να μαγειρευτεί και στη συνέχεια πετάξτε τις χαρτοπετσέτες για εύκολο καθάρισμα.

διατηρήστε τον χυτοσίδηρο χωρίς σκουριές

Σταματήστε τη σκουριά να εισβάλει στα αντικείμενά σας από χυτοσίδηρο. Αφού καθαριστούν, τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα σε καθένα για να απορροφήσει τυχούσα υγρασία. Αποθηκεύστε τα καπάκια χωριστά από τις κατσαρόλες, χωρισμένα με μια επένδυση από χαρτοπετσέτες.

δοκιμάστε τη βιωσιμότητα παλαιών σπόρων

Μόλις βρήκατε ένα πακέτο με σπόρους καρπουζιού που χρονολογείται πριν από δύο χρόνια. Να μπείτε στον κόπο να τα φυτέψετε ή έχει λήξει η διάρκεια ζωής τους; Για να το μάθετε σίγουρα, βρέξτε δύο χαρτοπετσέτες και απλώστε λίγους σπόρους. Σκεπάζουμε με δύο ακόμη βρεγμένες χαρτοπετσέτες. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, διατηρήστε τις πετσέτες υγρές και συνεχίστε να ελέγχετε τους σπόρους. Εάν οι περισσότεροι από τους σπόρους φυτρώσουν, τότε φυτέψτε την υπόλοιπη παρτίδα στον κήπο.

- Διαφήμιση -