Ακριβώς όπως τα ρούχα, τα κοσμήματα είναι επίσης μια μορφή αυτοέκφρασης. Είτε πρόκειται για καθημερινά κομμάτια είτε για statement, τα αξεσουάρ μπορούν να ανανεώσουν την εμφάνισή σας. Ενώ όλες γνωρίζουμε τους βασικούς κανόνες του styling και της φροντίδας των ρούχων μας, τι γίνεται με τα κοσμήματα; Υπάρχουν πολλά λάθη και παραλείψεις που κάνουν οι γυναίκες και δεν το γνωρίζουν. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 6 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα κοσμήματά μας!

δεν βγάζετε ποτέ τη βέρα

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν βγάλει ποτέ τις βέρες τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη βέρα σας ενώ εκτελείτε κάποιες εργασίες για να μην την βλάψετε. Υπάρχουν δουλειές μέσα στο σπίτι που μπορούν να κάνουν το δαχτυλίδι σας να λερωθεί πιο γρήγορα και ακόμη και να το καταστρέψουν! Αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να βγάλετε το δαχτυλίδι σας:

Στο ντους: Τα υπολείμματα από σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα μπορούν να κάνουν τους πολύτιμους λίθους σας να φαίνονται θολοί με την πάροδο του χρόνου.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού: Πολλά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν διαλύτες και χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματα.
Στο μαγείρεμα: Το λάδι και τα μικρά σωματίδια φαγητού μπορούν να μπουν ανάμεσα στο δαχτυλίδι σας.
Στον κήπο: Κατά τη διάρκεια εργασιών στον κήπο μπορεί να λυγίσει εν αγνοία σας το δαχτυλίδι σας.
Στο γυμναστήριο: Ο ιδρώτας είναι το κύριο πρόβλημα εδώ, γιατί το αλάτι μπορεί να οδηγήσει το δαχτυλίδι σας να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Γυναικείες προετοιμασίες: Η λακ μαλλιών, τα αρώματα και οι λοσιόν μπορεί να προκαλέσουν αμαύρωση, επομένως είναι καλύτερο να μην φοράτε το δαχτυλίδι σας μέχρι να ετοιμαστείτε.

ΔEITE
Ποια είναι τα 7 μέρη με τα περισσότερα μικρόβια στην κουζίνα;

δεν προστατεύετε τα κοσμήματά σας

Αν παρατηρήσετε γρατσουνιές, θαμπάδα ή χαλαρότητα στα κοσμήματά σας, είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να πάρετε τα κοσμήματά σας και να τα πάτε σε ένα κοντινό κοσμηματοπωλείο για συντήρηση και επισκευή.

δεν τα αποθηκεύετε σωστά

Τα κουτιά κοσμημάτων με επένδυση από βελούδο δεν είναι μόνο για επίδειξη. Μια κοσμηματοθήκη με επένδυση και παρέχει ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας όταν δεν τα φοράτε. Μια καλή κοσμηματοθήκη θα εμποδίσει τα κολιέ σας να μπερδευτούν, τα σκουλαρίκια σας να χαθούν και τα διαμάντια σας από το να γρατζουνιστούν με τα άλλα κοσμήματά σας.

δεν τα καθαρίζετε σωστά

Το να διατηρείτε τα κοσμήματα καθαρά, τα κρατά όμορφα και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να το πάρετε στο κοσμηματοπωλείο για να τα καθαρίσετε με επαγγελματικό τρόπο. Μπορείτε όμως να καθαρίσετε μόνοι σας τα κοσμήματά σας!

τα αγγίζετε πολύ συχνά

Τα διαμάντια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι λειτουργούν ως μαγνήτες για τη σκόνη, τη βρωμιά και το λάδι σώματος. Οπότε όσο περισσότερο τα αγγίζετε, τόσο πιο βρώμικα γίνονται! Όσο μπορείτε, μην κρατάτε τα πέτρινα δαχτυλίδια σας από την πέτρα. Η πέτρα σας μπορεί να φαίνεται θαμπή.

δεν φοράτε τα μαργαριτάρια σας

Τα μαργαριτάρια, σε αντίθεση με τα διαμάντια και άλλες πολύτιμες πέτρες, ωφελούνται πραγματικά από την επαφή με τα φυσικά έλαια του σώματός μας. Τα φυσικά έλαια στο δέρμα μας κάνουν τα μαργαριτάρια να φαίνονται λαμπερά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα τακτικά για να τα διατηρήσετε όμορφα!