3 τρόποι για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καμένου λαδιού από την κουζίνα

Όταν τηγανίζουμε είναι λογικό η κουζίνα να μαζεύει άσχημες μυρωδιές και ασφαλώς να μεταφέρεται και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού! Μπορεί να ανοίγουμε τον απορροφητήρα, να ανοίγουμε τις πόρτες ή να χρησιμοποιούμε διάφορα τεχνάσματα που ακούσαμε αλλά το αποτέλεσμα πάντα εκεί! άσχημη μυρωδιά…Φυσικά δεν είναι μόνο το τηγάνι αλλά πολλές φορές το λάδι καίγεται στην κατσαρόλα και η μυρωδιά του είναι άκρως ενοχλητική και κυρίως έντονη για ώρες! Γι’ αυτό θα πρέπει να καθαριστεί σωστά για να μην μείνει η μυρωδιά για μέρες! Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μυρωδιά του καμένου λαδιού από την κουζίνα μας!

- Διαφήμιση -

Τα αποσμητικά χώρου είναι μια επιλογή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτά μόνο καλύπτουν τη μυρωδιά αντί να την αφαιρούν πραγματικά. Ευτυχώς, υπάρχουν άλλες φθηνές διαθέσιμες επιλογές για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ξανά υπέροχα.

Ας δούμε τους 3 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αφαιρέσουμε τις άσχημες μυρωδιές από τη τηγανίλα στην κουζίνα!

λευκό ξύδι

Βράστε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι σε περίπου 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν ετοιμάζετε ένα γεύμα που περιέχει λάδι και το τσιγαρίζετε (γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα), το κάνετε αυτό όταν μαγειρεύετε και επίσης το χρησιμοποιείτε όπως απαιτείται για να αφαιρέσετε τυχούσα μυρωδιά καμένου λαδιού από την κουζίνα σας.

Ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το στην κουζίνα. Το σπρέι ξυδιού ανανεώνει τον αέρα και εξαλείφει τη μυρωδιά του καμένου λαδιού αντί να την καλύπτει. 

μαγειρική σόδα

Αν πάλι έχετε έντονη μυρωδιά και μετά από αυτή τη διαδικασία ή θέλετε να καθαρίσει ακόμη περισσότερο η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, τοποθετήστε περίπου τρία μπολ γύρω από την κουζίνα, το καθένα γεμάτο με 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Εάν η μυρωδιά έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σπιτιού, τοποθετήστε μπολ με μαγειρική σόδα και σε αυτά τα δωμάτια. Η μαγειρική σόδα θα πάρει τη μυρωδιά σταδιακά και ο αέρας θα καθαρίσει εντελώς!

φλούδες πατάτας

Μία άλλη επιλογή είναι να καθαρίσετε μια πατάτα και να κάψετε τις φλούδες της μέσα σε ένα τασάκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος…Μπορείτε αν θέλετε να κάψετε μαζί και φλούδες από πορτοκάλια ή λεμόνια τα οποία και θα μυρίσουν ωραία το σπίτι αλλά και θα πάρουν την μυρωδιά του καμένου λαδιού από τον χώρο!

Καλή σας επιτυχία!

- Διαφήμιση -