9 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα τσαλακωμένα ρούχα σας χωρίς σίδερο

Σχεδόν όλοι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή σε μια κατάσταση όπου τα ρούχα τους πρέπει να σιδερωθούν αμέσως, αλλά δεν υπάρχει σίδερο στο χέρι. Για παράδειγμα, εάν είστε σε ένα ταξίδι. Ταυτόχρονα ας μη κοροιδευόμαστε, το σιδέρωμα είναι μία από τις βαρετές εργασίες μέσα στο σπίτι! Γι’ αυτό λοιπόν θα σας παρουσιάσω 9 τρόπους για να απαλλαγείτε από τα τσαλακωμένα ρούχα χωρίς σιδέρωμα!

- Διαφήμιση -

ισιωτική μαλλιών

Μια ισιωτική μαλλιών είναι τέλεια για δυσπρόσιτα σημεία όπως ο γιακάς και οι μικρές πτυχώσεις. Ρυθμίστε την σε μέση θερμοκρασία, κρατήστε την στην επιθυμητή θέση και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι η ισιωτική δεν έχει τρίχες ή υπολείμματα προϊόντων styling μαλλιών καθώς μπορεί να βλάψουν τα ρούχα σας. Μην την χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητα υφάσματα.

νερό και ξύδι

Αναμείξτε ξύδι με νερό σε αναλογία 1 προς 3, ρίξτε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρα και ανακινήστε το ελαφρά. Τώρα έχετε ένα σπρέι κατά των ζάρων.

ατμός από βραστήρα ή τσαγιερό

Ζεσταίνουμε το βραστήρα ή το τσαγιερό στην κουζίνα. Όταν αρχίσει να βράζει, πάρτε τα τσαλακωμένα ρούχα και κρατήστε ψηλά τον πίδακα ατμού, περίπου 20 εκατοστά μακριά από το στόμιο.

πιστολάκι μαλλιών

Ένα συνηθισμένο πιστολάκι μαλλιών μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για τα τσαλακωμένα ρούχα. Γυρίστε το στην υψηλότερη θερμοκρασία και κατευθύνετε τον ζεστό αέρα στις ζάρες από τα ρούχα σας.

ατμός ντους

Ανοίξτε το ζεστό νερό, κρεμάστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τηλέφωνο του ντους και βεβαιωθείτε ότι οι σταγόνες νερού δεν μπορούν να φτάσουν στα ρούχα. Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και περιμένετε λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε ντους περιμένοντας να αχνιστούν τα ρούχα σας. Όταν τελειώσετε, οι ζάρες θα έχουν εξαφανιστεί.

βρεγμένη πετσέτα

Τοποθετήστε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως σιδερώστρα ή τραπέζι. Καλύψτε τις μεγάλες ζάρες με μια βρεγμένη πετσέτα και πιέστε τες δυνατά με τα χέρια σας. Μετά από αυτό, αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν.

πλυντήριο

Η λειτουργία στεγνώματος μπορεί να «σιδερώσει» βαμβακερά και λινά ρούχα. Επιλέξτε μια σύντομη λειτουργία: 15 λεπτά θα είναι αρκετά. Εάν οι ζάρες είναι μεγάλες, προσθέστε ένα μικρό βρεγμένο αντικείμενο, όπως μια κάλτσα, ένα μπλουζάκι για μωρά ή ένα μαντήλι.

πάτος κατσαρόλας

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μετά την αδειάζουμε. Ο πάτος του θα είναι αρκετά ζεστός για να λειτουργήσει ως σίδερο. Βάλτε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια και προσποιηθείτε ότι είναι σίδερο. Είναι παράξενο αλλά άκρως αποτελεσματικό!

παγάκια

Ρυθμίστε τη λειτουργία στεγνώματος στο πλυντήριο των ρούχων. Βάλτε τα τσαλακωμένα ρούχα – έως και 5 αντικείμενα. Προσθέστε 2-3 παγάκια και ανάψτε το πλυντήριο. Μετά από 10 λεπτά, απολαύστε τέλεια σιδερωμένα ρούχα. Ο πάγος που λιώνει εξατμίζεται, δημιουργώντας ατμό που αφαιρεί τις ζάρες.

- Διαφήμιση -