8 τρόποι με τους οποίους μπορεί να καταστρέψετε το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο σας

Το πλύσιμο ρούχων φαίνεται σαν μια αρκετά απλή διαδικασία και είναι μια από τις πρώτες δουλειές οι περισσότερες μαθαίνουμε να κάνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι, τόσο μεγάλοι όσο και μικροί, με τους οποίους θα μπορούσατε να καταστρέψετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας. Επομένως είναι σημαντικό να είστε προσεκτικές όταν βάζετε τα ρούχα σας για πλύσιμο. Πράγματα όπως ο καθαρισμός του στεγνωτηρίου από τα χνούδια ή το να αφήνετε κέρματα στις τσέπες σας μπορεί να οδηγήσουν μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές. Άρα μην υποτιμάτε την αξία του διπλού ελέγχου πριν ξεκινήσετε τη συσκευή σας. Αποφύγετε λοιπόν τα λάθη, τόσο προς όφελος των συσκευών σας όσο και για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Θα σας παρουσιάσω 8 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταστρέψετε το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριό σας!

- Διαφήμιση -

συνωστίζετε τις συσκευές σας

Όχι μόνο η τοποθέτηση όλων των συσκευών σας σε έναν μικρό χώρο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ίδιες τις συσκευές, από την στιγμή που όλες παράγουν θερμότητα για να λειτουργήσουν, επομένως εάν τεθούν πολύ κοντά μεταξύ τους και σε χρήση ταυτόχρονα μπορεί να τις προκαλέσει υπερθέρμανση, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιές στο σπίτι, ειδικά αν είναι όλα συνδεδεμένα στις ίδιες πρίζες. Θα πρέπει να έχετε μόνο μία μεγάλη συσκευή συνδεδεμένη σε μία πρίζα τοίχου (και θα πρέπει πάντα να είναι πρίζα τοίχου, όχι καλώδιο προέκτασης) ταυτόχρονα για να αποφύγετε μια ηλεκτρική πυρκαγιά. Δώστε λοιπόν στις συσκευές σας αρκετό χώρο, παραλείψτε τα καλώδια επέκτασης και τα πολύπριζα και βάλτε μόνο μία συσκευή σε κάθε πρίζα.

τα υπερφορτώνετε με ρούχα

Η υπερβολική φόρτωση του πλυντηρίου σας δεν θα κάνει απλώς τα ρούχα σας να μην είναι τόσο καθαρά, γιατί το νερό χρειάζεται χώρο για να περάσει γύρω από τα ρούχα σας για να λειτουργήσει πραγματικά!, αλλά μπορεί να καταστρέψει και το πλυντήριο. Η υπερφόρτωση του πλυντηρίου σας μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε σημαντικά εξαρτήματα και να καταπονήσει τον κινητήρα, προκαλώντας φύσημα του κινητήρα. Και η υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου σας δεν είναι επίσης καλή ιδέα, γιατί μπορεί επίσης να καταπονήσει υπερβολικά τον κινητήρα και μπορεί επίσης να βλάψει τους αισθητήρες. Η υπερφόρτωση είναι μια πολύ κοινή πρακτική, παρά τα προβλήματα που προκαλεί. Γι’ αυτό ελέγξτε τη χωρητικότητα του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σας και ζυγίστε την τσάντα των ρούχων σας για σύγκριση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, χωρίστε τα ρούχα σε πολλαπλά φορτία.

δεν τα καθαρίζετε

Το να διατηρείτε το πλυντήριο και το στεγνωτήριό σας καθαρά είναι καλή πρακτική για να διασφαλίσετε ότι διαρκούν περισσότερο και συνεχίζουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Επιπλέον, ο σχολαστικός καθαρισμός του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σας σε τακτική βάση σας δίνει την ευκαιρία να τα επιθεωρήσετε για τυχούσες αλλαγές ή ζημιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Φροντίστε να τα καθαρίζετε μία φορά το μήνα.

οι συσκευές σας δεν είναι καλά στερεωμένες

Το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο σας κουνιέται και κροταλίζει ή ακόμα και «περπατάει» προς τα εμπρός— ενώ χρησιμοποιείται; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι μηχανές σας δεν κάθονται στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η κίνηση του μηχανήματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα δάπεδα και τους τοίχους σας, αλλά και στους μηχανισμούς στα ίδια τα μηχανήματα. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο οριζοντίωσης για να ελέγξετε εάν τα μηχανήματά σας είναι ομοιόμορφα ή όχι με το πάτωμα. Εάν όχι, τότε προσαρμόστε τα πόδια ισοπέδωσης στα μηχανήματά σας μέχρι να είναι ομοιόμορφα. Ακουμπήστε απαλά πάνω τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν μετακινούνται.

δεν καθαρίζετε τα χνούδια

Είναι απολύτως επιτακτικό να καθαρίζετε την παγίδα με τα χνούδια στο στεγνωτήριο σας κάθε φορά που πλένετε ρούχα. Η παράλειψή του μπορεί να κάνει το στεγνωτήριό σας να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς μια γεμάτη παγίδα με χνούδια μειώνει τη ροή του αέρα και μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία χνουδιών στον αεραγωγό και τους αγωγούς. Αλλά όχι μόνο είναι κακό για το στεγνωτήριό σας, αλλά το να μην καθαρίσετε την παγίδα με τα χνούδια μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιές στο σπίτι. Βρείτε έναν τρόπο να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας να καθαρίζει τα χνούδια προτού ενεργοποιήσετε το στεγνωτήριό σας.

χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό

Μπορεί να πιστεύετε ότι η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ρούχα σας, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα ρούχα σας χρειάζονται μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού και η χρήση περισσότερου από αυτό μπορεί να βλάψει το πλυντήριό σας. Η επαναλαμβανόμενη υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση υπολειμμάτων στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρίσματα που πιέζουν το νερό σε μέρη όπου δεν είναι γραφτό να πάει, με αποτέλεσμα να χαλάσει η συσκευή σας. Ακολουθείτε πάντα τις συνιστώμενες ποσότητες στα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά υφασμάτων σας και να καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριό σας σε βάθος.

αφήνετε υπολείμματα φύλλων στεγνωτηρίου

Τα φύλλα στεγνωτηρίου δεν είναι απαραίτητα κακά, αλλά η μη προσεκτική χρήση τους μπορεί να βλάψει το στεγνωτήριό σας. Η ουσία που μοιάζει με σιλικόνη που βρίσκεται στα φύλλα του στεγνωτηρίου για να διατηρεί τα ρούχα σας απαλά και χωρίς στατισμό μπορεί να αφήσει υπολείμματα στο στεγνωτήριό σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το υπόλειμμα μπορεί να υπερφορτώσει τους αισθητήρες σας, γεγονός που μπορεί να το κάνει έτσι ώστε το στεγνωτήριο σας να μην μπορεί να πει πότε τα ρούχα σας είναι πραγματικά στεγνά κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργεί πολύ λιγότερο αποτελεσματικά. Καθαρίζετε λοιπόν τους αισθητήρες μία φορά το μήνα με ένα βαμβάκι και οινόπνευμα ή αφαιρέστε τα φύλλα του στεγνωτηρίου εντελώς και αλλάξτε σε μπίλιες στεγνωτηρίου ή άλλη εναλλακτική λύση μαλακώματος υφασμάτων χωρίς χημικά.

δεν ελέγχετε πρώτα τις τσέπες σας

Μικρά αντικείμενα όπως νομίσματα, κλειδιά και άλλα σκληρά αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας γιατί μπορεί να πιαστούν και να μπλοκάρουν τους αεραγωγούς και τους σωλήνες αποστράγγισης, να σπάσουν τα τύμπανα και αν έχετε πλυντήριο με μπροστινή φόρτωση να σπάσει ακόμη και εντελώς το τζάμι. Τα μικρά μπιχλιμπίδια μπορεί να μην φαίνονται ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ κακό, αλλά συνδυάστε τα με τη δύναμη που χρησιμοποιεί το πλυντήριο και το στεγνωτήριο για να καθαρίσετε καλά και να μετακινήσετε τα ρούχα σας, και πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Ελέγχετε τις τσέπες σας κάθε φορά και βάλτε το ως κανόνα του σπιτιού να το κάνετε πριν βάλετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο.

- Διαφήμιση -