Οι παραμάνες είναι ο αφανής ήρωας του συρταριού μας. Αν και είναι μικρές, η δύναμή τους είναι πανίσχυρη. Αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, σκεφτείτε όλες τις φορές που έχετε χρησιμοποιήσει μία παραμάνα για να διορθώσετε ένα πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε και άλλες χρήσεις που πιθανόν δεν τις γνωρίζετε! Θα σας παρουσιάσω 10 απίθανα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μία παραμάνα!

εξαλείψτε τον στατικό ηλεκτρισμό

Μια παραμάνα μπορεί να εμποδίσει τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού μεταξύ του δέρματός σας και των ρούχων σας – χωρίς καμία από τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα στατικά σπρέι προσκόλλησης. Για μια ανεπαίσθητη διόρθωση, τοποθετήστε μια παραμάνα κάτω από τα ρούχα σας (ανάμεσα στο ύφασμα και το δέρμα σας) έτσι ώστε να είναι ελάχιστα αισθητή στην επιφάνεια και αποχαιρετίστε τον στατικό ηλεκτρισμό.

κρατήστε ζευγάρια τις κάλτσες

Ένα συρτάρι γεμάτο αταίριαστα κάλτσες; όχι πια! Στερεώστε κάθε ζευγάρι κάλτσες μεταξύ τους πριν τις βάλετε στο πλυντήριο. Αυτό το κόλπο θα σας γλιτώσει από το να ψάχνετε τις κάλτσες σας μετά το πλύσιμό τους. Πριν τις απλώσετε βγάλτε την παραμάνα για να στεγνώσουν καλύτερα!

αποτρέψτε τους πορτοφολάδες

Όταν περιτριγυρίζεστε από κόσμο σε μια εκδήλωση ή σε μια πόλη, είναι εύκολο να αποσπαστείτε και να χάσετε τα ίχνη των πιο πολύτιμων αντικειμένων σας. Προστατευτείτε από πορτοφολάδες καρφιτσώνοντας με ασφάλεια το φερμουάρ της τσάντας σας σε έναν ιμάντα ή στο ύφασμα του πορτοφολιού. Αυτό θα κάνει πιο δύσκολο για τους κλέφτες να σας κλέψουν και θα σας προσφέρει ηρεμία καθώς προχωράτε.

κλείστε τα κενά στις κουρτίνες

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα κατά τη διάρκεια του ύπνου μας είναι το να μπαίνει ήλιος από ένα κενό ανάμεσα στις κουρτίνες και να μας χαλάει τον ύπνο! Μπορείτε πολύ εύκολα να λύσετε αυτό το πρόβλημα με τις παραμάνες. Κρατήστε τις κουρτίνες εντελώς κλειστές με παραμάνες και βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας! Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ταξιδεύετε, καθώς οι κουρτίνες ξενοδοχείων είναι γνωστές για κακή κάλυψη των κουρτίνων.

οργανώστε τα κλειδιά

Ίσως είστε το αξιόπιστο άτομο που όλοι οι γείτονες εμπιστεύονται με τα εφεδρικά κλειδιά τους. Αυτό μπορεί να είναι καλό για την αυτοεκτίμησή σας, αλλά ένα πρόβλημα για εσάς διότι μπορεί πολύ πιο εύκολα να χάσετε κάποιο κλειδί. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη παραμάνα για να κρατάτε τα κλειδιά σας ενωμένα.

ΔEITE
12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ

αφαιρέστε υπολείμματα τροφών

Σας δυσκολεύουν τα υπολείμματα τροφών στο μπλέντερ, τον τρίφτη ή το μίξερ; Μία παραμάνα μπορεί να σας δώσει τη λύση! Αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών που δεν ξεκολλάνε με τίποτα με μία παραμάνα!

στερεώστε τα ριχτάρια του καναπέ

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στον καναπέ είναι να φεύγει από τη θέση του το ριχτάρι ή το κάλυμμα και να πρέπει να το φτιάχνετε συνεχώς. Για να μην φεύγει συνεχώς από τη θέση του το ριχτάρι, βάλτε παραμάνες στα κατάλληλα σημεία και το ριχτάρι δεν πρόκειται να ξαναγλιστρήσει!

διορθώστε ένα κορδόνι

Όταν το κορδόνι βγαίνει από το αγαπημένο σας φούτερ, πιτζάμα ή οποιοδήποτε άλλο ρούχο δεν χάνεται κάθε ελπίδα. Μια παραμάνα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να επιστρέψετε το κορδόνι στη σωστή θέση. Πιάστε το κορδόνι με την παραμάνα και περάστε το σιγά σιγά μέσα από την τρύπα!

εξαφανίστε τα λουριά του σουτιέν

Για τις γυναίκες, τα ορατά λουράκια σουτιέν είναι μια φαινομενικά αναπόφευκτη ενόχληση. Για να τα κρατήσετε κρυμμένα κάτω από ένα πουκάμισο με λεπτές τιράντες ή μία μπλούζα, χρησιμοποιήστε δύο παραμάνες. Χρησιμοποιήστε τις παραμάνες για να στερεώσετε το λουράκι του σουτιέν στο ύφασμα του ρούχου σας. Τοποθετήστε την καρφίτσα ώστε να είναι κάτω από το λουρί του σουτιέν, αν είναι δυνατόν.

στερεώστε έναν επίδεσμο

Υπάρχει ένας λόγος που οι παραμάνες αποτελούν συχνά μέρος ενός κουτιού πρώτων βοηθειών. Εάν πρέπει να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο για κάποιον που έχει τραυματιστεί, σκίστε ένα μπλουζάκι και χρησιμοποιήστε παραμάνες για να κρατήσετε το ύφασμα στη θέση του. Οι παραμάνες είναι επίσης χρήσιμες για τη στερέωση των επιδέσμων σε περιοχές που δύσκολα επικολλούνται, όπως τα χέρια και τα δάχτυλα των ποδιών. Λίγες παραμάνες μπορεί να κρατήσουν τη γάζα στη θέση τους πιο αποτελεσματικά από ό,τι η ταινία.