5 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουμε τα καλοριφέρ

Τα καλοριφέρ είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία για καθαρισμό μέσα στο σπίτι! Ταυτόχρονα είναι και το σημείο το οποίο συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε! Η σκόνη όμως η οποία μαζεύεται μέσα στο καλοριφέρ είναι πολλή και επειδή αμελούμε τον καθαρισμό του δημιουργεί προβλήματα…αφενός το καλοριφέρ δεν έχει την ιδανική θερμική απόδοση και αφετέρου η σκόνη μπορεί να διαχέεται σε όλο το σπίτι χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την σκόνη και τη βρωμιά στο καλοριφέρ!

- Διαφήμιση -

Τα οφέλη ενός καθαρού καλοριφέρ

Ρίξτε μια ματιά στα περισσότερα καλοριφέρ και θα παρατηρήσετε μια επικάλυψη σκόνης στις εσωτερικές ράγες. Οι περισσότερες από εμάς αποφεύγουμε ή κυρίως ξεχνάμε των καθαρισμό των καλοριφέρ όταν κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι, καθώς η σκόνη δεν φαίνεται.

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός καλοριφέρ χωρίς σκόνη σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη σκόνη που κυκλοφορεί στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει λιγότερα ακάρεα σκόνης, λιγότερα βακτήρια και λιγότερο φτάρνισμα λόγω των μικροσκοπικών σωματιδίων σκόνης που ερεθίζουν τα ρουθούνια σας.

Η ύπαρξη καθαρού καλοριφέρ επίσης του επιτρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Ένα στρώμα σκόνης δυσκολεύει τη θερμότητα να διαφύγει από τη συσκευή και να ζεστάνει τον αέρα στο σπίτι σας. Αυτή τη στιγμή, μια οικογένεια ακάρεων σκόνης θα μπορούσε να σας κλέψει τη ζεστασιά.

Επιπλέον, από αισθητική άποψη, σαφώς και είναι ωραίο να κοιτάς το εσωτερικό του καλοριφέρ και να βλέπεις ότι είναι καθαρό!

Βούρτσα καλοριφέρ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε ένα καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα καλοριφέρ. Αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο θα σας επιτρέψει να κάνετε έναν εξαιρετικό καθαρισμό στο καλοριφέρ σας. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα είδη βούρτσας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για καθαρισμό καλοριφέρ.

Διαδικασία:

Πρώτα, κλείστε την κεντρική θέρμανση για να αποφύγετε ένα δυσάρεστο έγκαυμα!
Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το καλοριφέρ σας για να μαζέψετε τη βρωμιά που πέφτει.
Στη συνέχεια, σύρετε τη βούρτσα ανάμεσα στον τοίχο και το καλοριφέρ, σαρώνοντας από τη μία πλευρά στην άλλη. Η σκόνη θα απομακρυνθεί και θα μαζευτεί στην πετσέτα σας.
Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα του καλοριφέρ σας για να σκουπίσετε τη σκόνη, αφήνοντάς την να πέσει πάνω στην πετσέτα σας.
Αντικαταστήστε τη γρίλια και σκουπίστε το εξωτερικό της μονάδας με ένα βρεγμένο πανί για να διώξετε τυχούσα εξωτερική σκόνη.
Στεγνώστε τη συσκευή σας με ένα πανί πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Ηλεκτρική σκούπα

Αν δεν έχετε ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό των καλοριφέρ, η ηλεκτρική σκούπα είναι ιδανική για αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιήστε την σκούπα τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιο της. Ακουμπήστε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο επάνω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ. Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα δεν μπορεί να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία, όμως θα έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο κομμάτι της σκόνης. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτετε την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

Ατμοκαθαριστής

Μία λύση, η οποία χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια για τον καθαρισμό του καλοριφέρ είναι ο ατμοκαθαριστής. Άλλωστε όσες έχετε ατμοκαθαριστή γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλές δουλείες μέσα στο σπίτι με αυτόν. Μπορείτε να καθαρίσετε με τον ατμοκαθαριστή το εσωτερικό του καλοριφέρ, εύκολα, γρήγορα και απλά!

Πιστολάκι μαλλιών

Μία πολύ απλή και εύκολη λύση για τον καθαρισμό του καλοριφέρ είναι το πιστολάκι των μαλλιών!!! Τοποθετήστε μία πετσέτα στο πάτωμα και κάτω από το καλοριφέρ ώστε να μαζευτεί εκεί η σκόνη. Πάρτε ένα συνηθισμένο πιστολάκι μαλλιών και τοποθετήστε το ακροφύσιο πάνω από την επάνω γρίλια του καλοριφέρ. Ενεργοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών, ρυθμίζοντας το σε πλήρη λειτουργία και διώξτε την σκόνη από τις σχισμές του καλοριφέρ. Αφαιρέστε την πετσέτα, τινάζοντας την περισσότερη σκόνη πριν την βάλετε στο πλυντήριο. Θα συνιστούσα να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα κάτω από το καλοριφέρ για να μην υπάρχει περίπτωση να μείνει σκόνη στο πάτωμα!

Χάρακας και πανί

Μια παλιά τεχνική είναι αυτή του χάρακα με το πανί. Πάρτε έναν χάρακα και τυλίξτε τον με ένα πανί. Με την άκρη του χάρακα μπορείτε να εισέλθετε στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ και να σας απαλλάξουν από την σκόνη. Αυτή η τεχνική είναι για τα δύσκολα σημεία. Στο υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παραπάνω τρόπους!

- Διαφήμιση -