10 λόγοι που το στεγνωτήριο σας δεν στεγνώνει σωστά τα ρούχα σας

Η απόδοση και η αποτελεσματικότητα ενός στεγνωτηρίου μπορεί να επηρεαστεί από υπερφόρτωση, βουλώματα, μπλοκαρίσματα και άλλες ζημιές στη συσκευή. Όταν βιάζεστε να ντυθείτε και να βγείτε από την πόρτα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να ανοίξετε το στεγνωτήριο και να βρείτε τα ρούχα σας ακόμα υγρά. Ένα στεγνωτήριο ρούχων έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί την υγρασία από ρούχα, πετσέτες, σεντόνια και άλλα ρούχα. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με φυσική μετακίνηση των ρούχων μέσα σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο ενώ ο αέρας ρέει μέσα από το στεγνωτήριο. Ο αέρας μπορεί να είναι δροσερός ή μπορεί να θερμανθεί με ηλεκτρικό θερμαντικό στοιχείο ή καυστήρα αερίου, ανάλογα με τον τύπο του στεγνωτηρίου και τις επιλεγμένες ρυθμίσεις. Εάν το στεγνωτήριο ρούχων σας δεν λειτουργεί όπως πρέπει, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να απαντήσετε στην ερώτηση: Γιατί το στεγνωτήριο μου δεν στεγνώνει; Θα σας παρουσιάσω 10 λόγους που το στεγνωτήριό σας δεν στεγνώνει σωστά τα ρούχα!

- Διαφήμιση -

λανθασμένη ρύθμιση

Μερικές φορές το μόνο πρόβλημα είναι ότι επιλέξατε λάθος ρύθμιση για τα αντικείμενα που πλένετε. Εάν επιλέξετε μια ρύθμιση για στεγνό αέρα ή χνούδι στον αέρα για να στεγνώσετε ένα πλήρες φορτίο βαριών βαμβακερών ειδών, όπως πετσέτες, τα αντικείμενα θα βγουν υγρά. Ομοίως, εάν επιλέξετε μια λειτουργία στεγνώματος με χρονομέτρηση, υπάρχει πιθανότητα να μην τελειώσει το στέγνωμα των ρούχων μόλις τελειώσει ο χρόνος στον κύκλο στεγνώματος. Για να εξασφαλίσετε ότι τα ρούχα στεγνώνουν σωστά, επιλέξτε ρυθμίσεις στεγνωτηρίου που ταιριάζουν στον τύπο των ρούχων. Η υψηλή θερμότητα χρησιμοποιείται συνήθως για βαριά βαμβακερά είδη, η μέτρια θερμότητα λειτουργεί για τα περισσότερα μπλουζάκια, η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανική για λεπτά, ελαστικά αντικείμενα, όπως παντελόνια, και λεπτές ή επίπεδες στεγνές ρυθμίσεις χρησιμοποιούνται για πλεκτά ή υφαντά. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το στεγνωτήριο στη λειτουργία αυτόματου στεγνώματος αντί να βασίζεστε σε έναν χρονομετρημένο κύκλο.

προβλήματα τροφοδοσίας

Εάν η ρύθμιση του στεγνωτηρίου δεν είναι πρόβλημα, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και ότι οι διακόπτες κυκλώματος δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Εάν οι διακόπτες κυκλώματος ενεργοποιήθηκαν κατά τη λειτουργία, μπορείτε να επαναφέρετε τον διακόπτη και να ελέγξετε το στεγνωτήριο. Ωστόσο, εάν ο διακόπτης σβήσει ξανά, πιθανότατα υπάρχει βραχυκύκλωμα που θα πρέπει να επιδιορθωθεί από έναν επαγγελματία επισκευής συσκευών ή έναν ηλεκτρολόγο. Για στεγνωτήρια αερίου, βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο είναι συνδεδεμένο στην παροχή αερίου και ότι η βαλβίδα διακοπής είναι ανοιχτή.

υπερφόρτωση

Η υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου είναι ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να οδηγήσει σε βρεγμένα ή υγρά ρούχα στο τέλος ενός κύκλου στεγνώματος. Για να λειτουργήσει ένα στεγνωτήριο, πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να ρέει ο αέρας μέσα από τα ρούχα καθώς στραγγίζουν μέσα στο τύμπανο. Η τοποθέτηση πολλών ρούχων στο στεγνωτήριο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως φθαρμένα ρουλεμάν τυμπάνου ή καμένο μοτέρ στεγνωτηρίου. Η επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος του στεγνωτηρίου είναι εύκολη. Ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε πόσα ρούχα πρέπει να τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο.

βουλωμένο φίλτρο από χνούδια

Όπως αναφέρθηκε, για να λειτουργήσει ένα στεγνωτήριο, ο αέρας πρέπει να μπορεί να ρέει μέσα από τον τροχό του ανεμιστήρα και να βγαίνει μέσω του εξαερισμού. Το φίλτρο για τα χνούδια είναι ένα απλό διχτυωτό πλέγμα που βοηθά να διατηρείται ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού καθαρός από υπολείμματα παγιδεύοντας τα χνούδια πριν περάσουν μέσα στον αεραγωγό. Ωστόσο, εάν το φίλτρο για τα χνούδια δεν καθαρίζεται τακτικά, μπορεί να βουλώσει σε σημείο που να επηρεάσει τη λειτουργία στεγνώματος της συσκευής. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα καθαρίζοντας το φίλτρο χνούδι μετά από κάθε χρήση.

απόφραξη αεραγωγών

Το φίλτρο για τα χνούδια παίζει ρόλο στην αποτροπή της ροής υπολειμμάτων στον αεραγωγό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο αερισμός μπορεί να μπλοκαριστεί από χνούδια, σκόνη και άλλα υπολείμματα. Εάν ο αεραγωγός του στεγνωτηρίου είναι φραγμένος, έστω και μερικώς, η ροή αέρα μέσω του στεγνωτηρίου μειώνεται, οδηγώντας σε υγρά ρούχα στο τέλος του κύκλου στεγνώματος. Συνιστάται να καθαρίζετε τον αεραγωγό του στεγνωτηρίου περίπου μία φορά το χρόνο για να καθαρίσετε τυχόντα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στον εξαερισμό.

Αυτή η εργασία συντήρησης μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα. Ξεκινήστε κλείνοντας τη βαλβίδα αερίου, αποσυνδέοντας το στεγνωτήριο από την πρίζα και τραβώντας το μακριά από τον τοίχο. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε την οπή εξαερισμού του στεγνωτηρίου και χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε το χνούδι από το εσωτερικό του σωλήνα εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, επενδύστε σε ένα κιτ καθαρισμού εξαερισμού στεγνωτηρίου που περιλαμβάνει μια βούρτσα και μια σειρά από εύκαμπτες ράβδους για να φτάσετε σε κάθε εκατοστό του σωλήνα εξαερισμού.

ραγισμένος ή κατεστραμμένος σωλήνας εξαερισμού

Ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να κάνει τα ρούχα να βγαίνουν υγρά είναι εάν ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού έχει ραγίσει, λυγίσει ή έχει υποστεί άλλη ζημιά. Αυτό μπορεί να μειώσει τη ροή του αέρα μέσω του εξαερισμού, δημιουργώντας ένα πρόβλημα παρόμοιο με το μπλοκάρισμα του αεραγωγού. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα του στεγνωτηρίου, είναι απαραίτητο να επιδιορθώσετε ή να αντικαταστήσετε τον κατεστραμμένο σωλήνα εξαερισμού. Οι εύκαμπτοι σωλήνες εξαερισμού του στεγνωτηρίου είναι σχετικά φθηνοί, επομένως είναι πιο χρήσιμο να αντικαταστήσετε πλήρως τον εύκαμπτο σωλήνα παρά να προσπαθήσετε να τον επιδιορθώσετε. Βεβαιωθείτε ότι όταν επαναφέρετε το στεγνωτήριο στη θέση του, η οπή εξαερισμού δεν έχει παγιδευτεί ή συνθλιβεί πίσω από τη συσκευή.

ελαττωματικός διακόπτης πόρτας

Το στεγνωτήριό σας διαθέτει διακόπτη πόρτας που εμποδίζει το στεγνωτήριο να λειτουργεί όσο η πόρτα είναι ανοιχτή. Εάν το στεγνωτήριό σας δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι κλειστή. Εάν η πόρτα είναι κλειστή αλλά εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ανοίξτε την πόρτα και πατήστε χειροκίνητα το διακόπτη της πόρτας πριν προσπαθήσετε να θέσετε ξανά το μηχάνημα σε λειτουργία. Εάν το στεγνωτήριο ανάβει, ίσως χρειαστεί απλώς να κάνετε μια ρύθμιση στην πόρτα έτσι ώστε να πιέζει προς τα κάτω τον διακόπτη της πόρτας όταν είναι κλειστή. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορεί να έχετε δυσλειτουργικό διακόπτη πόρτας που πρέπει να αντικατασταθεί.

φθαρμένος ιμάντας κίνησης

Ένα τύμπανο στεγνωτηρίου πρέπει να μπορεί να περιστρέφεται για να διατηρείται η κίνηση των ρούχων. Διαφορετικά, τα ρούχα απλώς τοποθετούνται στο κάτω μέρος του στεγνωτηρίου και μόνο τα ρούχα στο επάνω μέρος θα έρχονται σε επαφή με τον αέρα που ρέει μέσα από τη μονάδα. Το στεγνωτήριο περιστρέφει το τύμπανο με τη βοήθεια ενός ιμάντα κίνησης συνδεδεμένου με τον κινητήρα. Ωστόσο, εάν ο ιμάντας μετάδοσης κίνησης είναι φθαρμένος, τεντωμένος, ραγισμένος ή με άλλο τρόπο κατεστραμμένος, το τύμπανο ενδέχεται να μην μπορεί να περιστραφεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου στεγνώματος.

Αυτή η επισκευή στεγνωτηρίου είναι πιο προηγμένη, επομένως είναι καλύτερο να την αφήσετε σε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία επισκευής συσκευών. Θα χρειαστεί να ανοίξουν το επάνω και το μπροστινό πάνελ του στεγνωτηρίου, να αποσυνδέσουν τον ιμάντα από τον κινητήρα και την τροχαλία και, στη συνέχεια, να αντικαταστήσουν τον παλιό ιμάντα με έναν νέο για να διορθώσουν το πρόβλημα.

βλάβη τροχού φυσητήρα

Ο τροχός του φυσητήρα είναι υπεύθυνος για την έλξη αέρα στο στεγνωτήριο από το εξωτερικό και το φυσά πέρα ​​από το θερμαντικό στοιχείο για να θερμάνει τον αέρα προτού ρέει μέσα από το περιστρεφόμενο τύμπανο ρούχων και έξω από τον αεραγωγό του στεγνωτηρίου. Εάν το στεγνωτήριό σας κάνει κροτάλισμα ή δονείται βίαια κατά τη λειτουργία, το πρόβλημα είναι πιθανότατα στον τροχό του φυσητήρα.

Ένας επαγγελματίας τεχνικός επισκευής συσκευών θα μπορεί να επιθεωρήσει και να αντικαταστήσει τον τροχό του ανεμιστήρα εάν αυτό το εξάρτημα προκαλεί προβλήματα. Δεν συνιστάται να αντιμετωπίσετε αυτή τη διόρθωση μόνοι σας, καθώς απαιτεί άνοιγμα του πίσω πλαισίου, διαχωρισμό του επάνω και μπροστινού πάνελ από το κύριο ντουλάπι στεγνωτηρίου, τραβήξτε το τύμπανο από το ρουλεμάν του τυμπάνου και ξεβιδώστε τον τροχό του ανεμιστήρα από τον κινητήρα για να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση.

καμμένη θερμική ασφάλεια

Μια θερμική ασφάλεια είναι ένα απαραίτητο εξάρτημα ασφαλείας που αποτρέπει την υπερθέρμανση του στεγνωτηρίου κατά τη λειτουργία του. Ωστόσο, εάν η θερμική ασφάλεια καεί, μπορεί να σταματήσει τη σωστή λειτουργία ενός ή περισσότερων εξαρτημάτων του στεγνωτηρίου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αντικαθιστώντας τη θερμική ασφάλεια με μια νέα ασφάλεια που είναι συμβατή με τη μάρκα και το μοντέλο του στεγνωτηρίου. Μπορείτε να επιχειρήσετε αυτήν την επισκευή μόνοι σας, αν και μπορεί να είναι ευκολότερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία τεχνικό επισκευής συσκευών για να προμηθευτεί τα σωστά εξαρτήματα και να ολοκληρώσει την εργασία. Εάν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την επιδιόρθωση μόνοι σας, θα χρειαστεί να αποσυνδέσετε το στεγνωτήριο, να ανοίξετε το πίσω πλαίσιο, να εντοπίσετε και να αποσυνδέσετε τη θερμική ασφάλεια και να εγκαταστήσετε μια νέα θερμική ασφάλεια για να διορθώσετε το πρόβλημα.

- Διαφήμιση -