5 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα ταψιά σας

Με το πέρασμα του χρόνοι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι νοικοκυρές είναι η φθορά στα ταψιά! Οι λεκέδες, τα κολλημένα υπολείμματα και τα καμένα σημάδια είναι 3 προβλήματα που μας ζορίζουν στην αντιμετώπισή τους. Για τον καθαρισμό της κουζίνας όμως υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μπορούν να μας διευκολύνουν. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε 5 τρόπους για να καθαρίσουμε τα ταψιά μας!

- Διαφήμιση -

Όταν θέλετε να καθαρίσετε τα ταψιά σας δε χρειάζεται να νιώθετε πως πρόκειται για μια βαρετή, χρονοβόρα, και ενοχλητική διαδικασία. Όχι ότι δεν είναι βέβαια αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα!

Εδώ σας έχουμε τους 5 αποτελεσματικότερους τρόπους για να καθαρίσετε τα ταψιά σας.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα ταψιά σας

1. Ξύδι και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους καλύτερους μας φίλους στην καθαριότητα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάμειξή της με ξύδι δημιουργεί ένα αποτελεσματικό διάλυμα για να καθαρίσετε τα ταψιά σας και τις σχάρες του φούρνου γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαδικασία:

10 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.
Σημειώστε ότι είναι σημαντικό να προσθέτετε το ξύδι λίγο-λίγο ώστε να μην κάνει πολύ αφρό. Το μείγμα πρέπει να είναι κρεμώδες, έτσι ώστε αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα.

Τρίψτε το μείγμα στα ταψιά και σε άλλα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε, ειδικά όπου υπάρχουν στρώματα λίπους. Αφήστε το μείγμα για λίγες ώρες και αφαιρέστε την με ένα σφουγγάρι και νερό.

2. Ζεστό νερό και απορρυπαντικό

Όταν βγάλετε τα άδεια σας ταψιά από τον φούρνο αφαιρέστε τα λίπη με ένα απορροφητικό χαρτί ή με χαρτί κουζίνας. Έπειτα, ρίξτε αρκετό βραστό νερό στο νεροχύτη μαζί με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Βυθίστε τα ταψιά στο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για μία με δύο ώρες. Τέλος, πλύντε τα με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί και στεγνώστε τα.

3. Λεμόνι

Το λεμόνι όπως και η μαγειρική σόδα είναι από τους συμμάχους μας στην καθαριότητα. Χρησιμοποιείται ευρέως στον καθαρισμό επιφανειών λόγω της οξύτητάς του, καθώς και επειδή εξουδετερώνει τις οσμές. Το λεμόνι δεν είναι αποτελεσματικό μόνο για την αφαίρεση των λιπών στα ταψιά αλλά εξουδετερώνει και τις άσχημες μυρωδιές.

Διαδικασία:

Βάλτε νερό στα ταψιά και έπειτα τον χυμό και τις φλούδες ενός λεμονιού. Στη συνέχεια, ανάψτε τον φούρνο και αφήστε το λεμόνι να κάνει τα “μαγικά” του για 20 με 30 λεπτά. Τέλος, αφαιρέστε τα ταψιά και πλύντε τα όπως συνήθως.

4. Ξύδι

Το ξύδι είναι και αυτό γνωστός σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού. Είναι όμως και ισχυρό απολυμαντικό καθώς βοηθά να διατηρηθούν καθαρές οι επιφάνειες, χωρίς ίχνη λίπους.

Διαδικασία:

Προσθέστε ένα ποτήρι νερό και 3 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα καθαρό, άδειο μπουκάλι ψεκασμού. Έπειτα, ψεκάστε με το νερό τα ταψιά και αφήστε το για αρκετά λεπτά. Τέλος, απομακρύνετέ το με ένα σφουγγάρι και πλύνετε με τον συνηθισμένο τρόπο!

5. Οξυζενέ και μαγειρική σόδα

Το οξυζενέ είναι ένα δυνατό απολυμαντικό που θα κάνει τα ταψιά σας να αστράφτουν. Σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Καλύψτε τα ταψιά σας με μία στρώση μαγειρικής σόδας. Έπειτα, προσθέστε οξυζενέ και στη συνέχεια ρίξτε άλλη μία στρώση μαγειρικής σόδας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου δύο ώρες, και τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή ένα σφουγγάρι. Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό και στεγνώστε καλά.

Καλή σας επιτυχία φίλες μου!

- Διαφήμιση -