15 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από φυσικές μεθόδους για να καθαρίσετε τα ρούχα σας και να αφαιρέσετε λεκέδες, μπορείτε να συμπεριλάβετε το ξύδι στην καθημερινότητα σας. Άλλωστε το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά πράγματα στο σπίτι μας! Το ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων. Είναι και πολύ αποτελεσματικό, φυσικό και φθηνό. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω 15 διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε τους λεκέδες από τον ιδρώτα στις μασχάλες

Για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα, ειδικά σε λευκά μπλουζάκια και πουκάμισα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, ρίξτε ξύδι στον λεκέ και περιμένετε. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά.

Χρησιμοποιώντας ξύδι, μπορείτε να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων αποσμητικού, καθώς και τους λεκέδες από τον ιδρώτα. Επιπλέον, το ξύδι είναι πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της κακοσμίας από τα ρούχα.

καθαρίστε τους λεκέδες από τον γιακά

Για να αφαιρέσετε τη σκληρή βρωμιά από τον γιακά του πουκαμίσου, ανακατέψτε ίσες ποσότητες ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Απλώστε την πάστα που έχετε δημιουργήσει στον γιακά του πουκαμίσου. Αφού περιμένετε λίγο, πλύνετε κανονικά.

μειώστε τα χνούδια στα ρούχα

Ένας άλλος λόγος για να αρχίσετε να προσθέτετε ξύδι στα ρούχα είναι επειδή μειώνει τα χνούδια. Για μέτριο πλύσιμο, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος. Θα αποτρέψει τα πουλόβερ σας από το να βγάζουν χνούδια.

μειώστε την ακαμψία στα νέα τζιν

Το ξύδι είναι ένα καλό μαλακτικό. Γυρίστε το νέο σας τζιν από μέσα προς τα έξω και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ξύδι στο νερό πλύσης. Το τζιν σας θα είναι απαλό όταν στεγνώσει.

διατηρήστε τα χρώματα των ρούχων

Τα χρωματιστά ρούχα όπως το μαύρο αρχίζουν να ξεθωριάζουν καθώς πλένονται. Προσθέστε ένα μικρό ποτήρι ξύδι στο νερό πλύσης κάθε φορά που πλένετε τα ρούχα.

αποφύγετε να ξεθωριάσουν οι χρωματιστές πετσέτες και τα σεντόνια

Όπως και με τα χρωματιστά ρούχα, προσθέστε μισό ποτήρι ξύδι στο νερό πλύσης για να μην ξεθωριάσουν οι χρωματιστές πετσέτες και τα σεντόνια.

καθαρίστε το κάλυμμα της σιδερώστρας σας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι για να καθαρίσετε το κάλυμμα της σιδερώστρας σας. Βάλτε ξύδι σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το στη σιδερώστρα σας. Όταν το κάλυμμα της σιδερώστρας στεγνώσει, θα εξαφανιστεί και η μυρωδιά του ξυδιού.

αφαιρέστε τα γυαλιστερά σημάδια από το σίδερο

Για να αφαιρέσετε τα γυαλιστερά σημάδια που εμφανίζονται κατά το σιδέρωμα των ρούχων σας, ψεκάστε ίση ποσότητα μείγματος ξυδιού και νερού στα σημάδια και συνεχίστε το σιδέρωμα. Μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα σας από μέσα προς τα έξω για να αποφύγετε τα γυαλιστερά σημάδια σιδερώματος στα ρούχα σας.

κάντε τις κουβέρτες σας απαλές

Για να γίνουν απαλές οι κουβέρτες στο πλύσιμο, μουλιάστε τις σε νερό με λίγο ξύδι. Στη συνέχεια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό, βάλτε τες στο πλυντήριο και εκτελέστε τον κύκλο ξεβγάλματος.

διώξτε τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα

Αν τα ρούχα σας μυρίζουν τσιγάρο ακόμη και μετά το πλύσιμο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά με ξύδι. Προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό και βάλτε τα ρούχα σας σε αυτό. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και μετά κρεμάστε τα. Όταν τα ρούχα σας στεγνώσουν, δεν θα μυρίζουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένου του ξυδιού.

αφαιρέστε λεκέδες λαδιού από σουέτ

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι από σουέτ παπούτσια ή μπουφάν, βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια του σουέτ.

καθαρίστε την πλάκα του σίδερου σας

Για να καθαρίσετε την πλάκα του σίδερου σας, ανακατέψτε ίσες ποσότητες ξύδι και μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στην πλάκα του σίδερου και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα βρεγμένο πανί.

αφαιρέστε τη μυρωδιά της χλωρίνης

Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη για λευκά ρούχα, χρησιμοποιήστε ξύδι για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά. Προσθέστε μισό ποτήρι ξύδι στο πλυντήριό σας κατά την τελική φάση ξεβγάλματος.

αφαιρέστε τους λεκέδες από κόλλα στα ρούχα

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κόλλα από βαμβακερά υφάσματα, προσθέστε ξύδι σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά.

αφαιρέστε τις ζάρες από τα ρούχα

Για να αφαιρέσετε τις σκληρές ζάρες, βάλτε 1 μέρος ξύδι και 2 μέρη νερό στο τμήμα νερού του σίδερου. Θα δείτε ότι οι ζάρες εξαφανίζονται πιο εύκολα.

- Διαφήμιση -