Εύκολος τρόπος για να καθαρίσουμε τα καμένα λίπη από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια!

Μία από τις πιο δύσκολες δουλειές της καθημερινότητας για κάθε νοικοκυρά είναι ασφαλώς το πλύσιμο των πιάτων. Το πιο δύσκολο όμως σαφώς και είναι όταν έχουμε να πλύνουμε τηγάνια ή ταψιά με καμένα λίπη. Εκεί πρέπει να τρίψουμε αρκετά και να χάσουμε φυσικά και πολύτιμο χρόνο. Θα σας δώσω λοιπόν ένα κόλπο για να καθαρίζετε τα λίπη από κατσαρόλες και τηγάνια γρήγορα, οικονομικά και κυρίως με ελάχιστο τρίψιμο!

- Διαφήμιση -

Στην καθαριότητα της κουζίνας μας χρησιμοποιούμε συνήθως απορρυπαντικά αλλά εγώ θα σας προτείνω ένα φυσικό υλικό της κουζίνας μας, το οποίο θα μας βοηθήσει να γλιτώσουμε από τα καμένα λίπη και από το τρίψιμο…Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η αμμωνία!

Υλικά

1 μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα

1-2 φακελάκια αμμωνία

Σύρμα

Διαδικασία:

Ανοίγουμε καλά τα παράθυρα ή βγαίνουμε στον κήπο ή τη βεράντα για να κάνουμε τον καθαρισμό.

Γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό τη λεκάνη ή την κατσαρόλα μας.

Προσθέτουμε 1 ή 2 φακελάκια αμμωνία, ανάλογα πόσο έντονα είναι τα καμένα λίπη στα σκεύη μας.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή κουτάλι το νερό για να διαλυθεί η αμμωνία.

Βάζουμε το σκεύος που θέλουμε να καθαρίσουμε και φροντίζουμε να είναι όλο βουτηγμένο μέσα στο νερό. Αν το νερό που έχουμε βάλει δεν επαρκεί τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Το αφήνουμε να μουλιάσει 1-2 ώρες ή και παραπάνω!

Βγάζουμε από τη λεκάνη το σκεύος με τα καμένα λίπη, το μεταφέρουμε μέσα στον νεροχύτη μας, το ξεβγάζουμε και το καθαρίζουμε πανεύκολα με το σύρμα και το υγρό πιάτων που έχουμε.

Ξεβγάζουμε πολύ καλά.

Προσοχή: Το μόνο ενοχλητικό στην αμμωνία είναι η μυρωδιά της, γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχουμε ανοιχτά παράθυρα ή να είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αν παρόλα αυτά μας ενοχλεί ακόμα η μυρωδιά της αμμωνίας μπορούμε να φορέσουμε μία χειρουργική μάσκα (άλλωστε πλέον τις έχουμε συνηθίσει!)

Δεν αναμιγνύουμε την αμμωνία με άλλα υλικά ή απορρυπαντικά, κυρίως με χλωρίνη.

Να φυλάσσετε πάντα την αμμωνία μακριά από παιδιά.

tip: Εκτός από τα καμένα λίπη που εξαφανίζονται, η αμμωνία εξαφανίζει και όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές!

- Διαφήμιση -