3 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολο το άδειασμα του πλυντηρίου των πιάτων

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να γεμίζει το πλυντήριο πιάτων. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα αυστηρό σύστημα, ενώ άλλοι τοποθετούν τα αντικείμενα με τυχαίο τρόπο. Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως όσο πιο σωστά και τακτοποιημένα βάλουμε τα πράγματα στο πλυντήριο των πιάτων, τόσο πιο εύκολα θα το αδειάσουμε Γι’ αυτό προσπαθήστε να ακολουθείτε κάποιους κανόνες στο γέμισμα του πλυντηρίου πιάτων προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη! Θα σας παρουσιάσω 3 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολο το άδειασμα του πλυντηρίου των πιάτων!

- Διαφήμιση -

αδειάστε το κάτω συρτάρι πρώτα

Πιθανότατα το έχετε ήδη μάθει μόνες σας, αλλά αξίζει να το επαναλάβετε: αφαιρέστε πρώτα τα σκεύη από το κάτω συρτάρι! Λόγω του ισχυρού ψεκασμού νερού από το πλυντήριο πιάτων, τα ελαφριά αντικείμενα στο επάνω συρτάρι συχνά αναποδογυρίζονται, με αποτέλεσμα να γεμίζουν με νερό. Τι θα συμβεί λοιπόν αν αφαιρέσετε πρώτα το επάνω συρτάρι; Τα αντικείμενα στο κάτω συρτάρι βρέχονται. Για να μην συμβεί αυτό και να μην χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρόνο για να στεγνώσετε καθαρά πιάτα, αδειάστε πρώτα το κάτω συρτάρι.

σωστή ταξινόμηση

Αυτή η συμβουλή είναι στην πραγματικότητα μέρος της φόρτωσης του πλυντηρίου πιάτων, αλλά είναι επίσης χρήσιμη για το ξεφόρτωμα: ευθυγραμμίστε όλα τα αντικείμενα ενώ τα τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε τα πιρούνια με τα πιρούνια, τα κουτάλια με τα κουτάλια και τα μαχαίρια με τα μαχαίρια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφαιρέσετε τα μαχαιροπίρουνα με μία κίνηση. Πάρτε τα κουτάλια και βάλτε τα σε ένα συρτάρι. Το ίδιο ισχύει και για τα πιάτα. Ταξινομήστε τα πιάτα κατά μέγεθος για να τα βγάλετε με την ίδια σειρά.

xρησιμοποιήστε μια διχτυωτή τσάντα

Αυτή η μέθοδος θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο: Χρησιμοποιήστε μια μικρή διχτυωτή τσάντα για πιο ελαφριά και μικρότερα αντικείμενα. Ναι, είναι από αυτές τις διχτυωτές τσάντες που συνήθως χρησιμοποιείτε για σουτιέν στο πλυντήριο των ρούχων! Βάλτε μέσα μικρά καπάκια, πλαστικά μαχαιροπίρουνα και παιδικά πιάτα. Με αυτόν τον τρόπο, αυτά τα ελαφριά προϊόντα δεν θα μετακινούνται μέσα στο πλυντήριο πιάτων λόγω του πίδακα νερού και δεν χρειάζεται να αναζητήσετε μικρά εξαρτήματα μέσα στο πλυντήριο.

- Διαφήμιση -