8 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε με νερό

Για όλες τις νοικοκυρές το πιο απλό και συνηθισμένο καθαριστικό μέσα στο σπίτι είναι το νερό. Οτιδήποτε και να συμβεί το νερό θα χρησιμοποιήσουμε σε πρώτη φάση. Άλλωστε είναι ένα φυσικό καθαριστικό και πολύ χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις! Υπάρχουν πολλοί λεκέδες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την απαλή δύναμη καθαρισμού του νερού και ενός πανιού από μικροΐνες όπως οι δαχτυλιές, ο καθαρισμός μιας οθόνης, το σκούπισμα ενός τραπεζιού. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, η χρήση νερού για τον καθαρισμό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Θα δούμε λοιπόν 8 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε ΠΟΤΕ με νερό!

- Διαφήμιση -

δερμάτινες επιφάνειες

Γνωρίζετε ασφαλώς φίλες μου ότι πρέπει να κρατάτε τα δερμάτινα παπούτσια και τα πορτοφόλια σας μακριά από τη βροχή, επομένως είναι λογικό να κρατάτε το νερό μακριά από τα δερμάτινα είδη σας γενικά. Η χρήση νερού στο δέρμα, είτε σε δερμάτινα ρούχα, αξεσουάρ ή έπιπλα, μπορεί να αφήσει σημάδια και λεκέδες και να προκαλέσει το ράγισμα του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους στεγνού καθαρισμού για τις δερμάτινες επιφάνειες!

ηλεκτρονικά αντικείμενα

Προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν η υγρασία και τα ηλεκτρονικά ενώνονται. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο, τις τηλεοράσεις, τα τηλεχειριστήρια ή τις οθόνες του υπολογιστή σας. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πανί καθαρισμού φακών ή πανί από μικροΐνες και μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος ή ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό για να καθαρίσετε τα ηλεκτρονικά σας.

ασημένια ή χάλκινα αντικείμενα

Ο καθαρισμός χάλκινων ή ασημένιων αντικειμένων με νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η χρήση νερού σε αυτά τα υλικά θα φθείρει την προστατευτική τους επίστρωση και θα προκαλέσει θαμπάδα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε κερί ειδικά κατασκευασμένο για τον καθαρισμό και την προστασία αυτών των προϊόντων.

ξύλινα έπιπλα

Οι περισσότερες από εμάς είμαστε εξοικειωμένες με τα προβλήματα που προκαλούνται στις ξύλινες επιφάνειες από το νερό! Το νερό καταστρέφει την προστατευτική επίστρωση των ξύλινων επίπλων. Ξεσκονίζετε τα ξύλινα έπιπλά σας τακτικά και χρησιμοποιήστε κερί ξύλου ή λάδι λεμονιού για βαθύ καθαρισμό.

ξύλινα δάπεδα

Το νερό και το ξύλινο δάπεδο δεν είναι καλός συνδυασμός. Το νερό μπορεί να καταστρέψει την προστατευτική επίστρωση του δαπέδου σας και στη συνέχεια να εισχωρήσει στο ξύλο, προκαλώντας μη αναστρέψιμο αποχρωματισμό και φούσκωμα με την πάροδο του χρόνου. Ξεσκονίστε τακτικά τα δάπεδα από σκληρό ξύλο και χρησιμοποιήστε καθαριστικό δαπέδου από σκληρό ξύλο και σφουγγαρίστρα από μικροΐνες που δεν θα καταστρέψουν τα δάπεδά σας. Εάν επιμένετε να χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα, βεβαιωθείτε ότι είναι υγρό, όχι βρεγμένο.

φούρνο της κουζίνας


Ο απρόσεκτος ψεκασμός με νερό στο φούρνο της κουζίνας ή το σκούπισμα με πολύ βρεγμένο πανί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους αναφλεκτήρες σας. Εάν έχετε ακούσει ότι ο αναφλεκτήρας σας ξεκινά από μόνος του, μπορεί να οφείλεται σε διαρροή νερού. Οι αναφλεκτήρες σας συνήθως διορθώνονται αφού στεγνώσουν, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστραφούν μόνιμα. Ψεκάστε το καθαριστικό σας στο πανί καθαρισμού ή στύψτε το υπερβολικό νερό πριν καθαρίσετε τον φούρνο.

σουέτ και βελούδινα αντικείμενα

Μην χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε τα απαλά, αφράτα βελούδινα ή σουέτ υφάσματα που διακοσμούν το σπίτι σας. Το νερό μπορεί να χαράξει ή να λερώσει αυτά τα υλικά, ακόμη και να τα συρρικνώσει ή να παραμορφωθεί την υφή τους. Όσον αφορά τη βρωμιά σε αυτά τα υφάσματα, το τακτικό σκούπισμα θα πρέπει να γίνεται με μια μαλακή βούρτσα και, εάν είναι απαραίτητο, ένα καθαριστικό ταπετσαρίας με αφρό ή ειδικό καθαριστικό για σουέτ.

μεταξωτά ρούχα

Επειδή το μετάξι είναι ευαίσθητο, το νερό μπορεί να φαίνεται ως η πιο ήπια επιλογή για τον καθαρισμό του. Ωστόσο, το νερό μπορεί να αφήσει σημάδια. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε το μετάξι, ακόμα κι αν το αντικείμενο φέρει την ετικέτα ότι πλένεται. Δεν πρέπει ποτέ να γίνεται καθαρισμός σημείου σε μεταξωτές επιφάνειες. Αυτό γιατί το νερό μπορεί να αφήσει ραβδώσεις, λεκέδες και σημάδια. Αντίθετα, πλύνετε ολόκληρο το ύφασμα στο πλυντήριο σε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα ή στο χέρι με απορρυπαντικό που έχει σχεδιαστεί για ευαίσθητα υφάσματα.

- Διαφήμιση -