14 αντικείμενα που κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται ακατάστατο

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε κάθε πρωί είναι να επισκεφτούμε το μπάνιο. Αλλά κάθε μπάνιο είναι διαφορετικό. Αν το μπάνιο σας είναι τακτοποιημένο και όμορφο σίγουρα θα είναι ένας χώρος που θα θέλετε να μείνετε περισσότερο και θα σας κάνει χαρούμενους που το βλέπετε…Από την άλλη αν επικρατεί η ακαταστασία ή είναι πολύ μπουκωμένο από τα πράγματα θα σας δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχουν λοιπόν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν τα μπάνια μας να φαίνονται ακατάστατα και να φέρουν άσχημη διάθεση σε όποιον τα χρησιμοποιεί. Θα σας παρουσιάσω 14 αντικείμενα που κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται ακατάστατο!

- Διαφήμιση -

Γωνιακό ράφι από σίδερο

Λόγω του χαμηλού κόστους τους, τέτοια ράφια μπορούν να βρεθούν σε πολλά μπάνια. Αλλά σε σημεία με υψηλή υγρασία, σχηματίζεται γρήγορα σκουριά πάνω τους, καθώς η επίστρωση χρωμίου φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και το μέταλλο διαβρώνεται. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε ράφια από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα (inox) ή χαλκό. Μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο κομψά.

Προϊόντα ομορφιάς που αποθηκεύονται πάνω από το πλυντήριο

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όλα τα περιττά αντικείμενα πάνω από το πλυντήριο και θα εκπλαγείτε με το πώς θα αλλάξει η όψη του μπάνιου σας. Οι οικιακές χημικές ουσίες και τα προϊόντα ομορφιάς γεμίζουν οπτικά τον ήδη μικρό χώρο του μπάνιου. Επομένως, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε έγκαιρα αυτό τον χώρο πάνω από το πλυντήριο.

Δεν χρησιμοποιείτε θήκη για το σαπούνι

Πολλές νοικοκυρές αφήνουμε το σαπούνι επάνω σε ένα σφουγγάρι χωρίς να το βάλουμε σε μία θήκη! Αυτό σίγουρα δεν θα φαίνεται ωραίο στο μάτι και ταυτόχρονα δεν θα προσθέσει τίποτα ευχάριστο στο πλύσιμο των χεριών. Το σαπούνι γίνεται μαλακό και γλιστερό και το σφουγγάρι γεμίζει με σαπουνόνερο που μοιάζει με γλοιώδη ουσία. Το σφουγγάρι είναι εντάξει ως προσωρινή λύση, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια υψηλής ποιότητας και κομψή βάση σαπουνιού για μόνιμη χρήση.

Πολλά αντικείμενα στα ράφια

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που αποθηκεύουμε στο μπάνιο, παρά το γεγονός ότι είναι τόσο μικρός χώρος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε τόσο περιορισμένο χώρο προσπαθούμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και να καλύπτουμε όλες τις ελεύθερες επιφάνειες με αυτά. Αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε βολικό χώρο αποθήκευσης, κρύψτε ορισμένα αντικείμενα πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών, οργανώστε τα αντικείμενά σας και απαλλαγείτε από τα περιττά σκουπίδια.

Κρεμασμένα μπουρνούζια στην πόρτα του μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που μαζεύει πολλή υγρασία, επομένως κρεμώντας τα μπουρνούζια σας στην πόρτα μπορεί να τα καταστήσει ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, ώστε να αρχίσουν να αναδύουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Τα μπουρνούζια (καθώς και οι καθαρές πετσέτες) πρέπει να φυλάσσονται σε διαφορετικό μέρος του σπιτιού.

Στοίβες από χαρτί υγείας

Ανοιχτές και σκισμένες συσκευασίες χαρτιού υγείας, που στέκονται ελεύθερες για να τις δουν όλοι, δεν θα βοηθήσουν το μπάνιο σας να φαίνεται ωραίο. Εάν δεν έχετε ειδικό χώρο αποθήκευσης για το χαρτί υγείας, αφαιρέστε τη συσκευασία και φυλάξτε τα ρολά σε δοχεία, καλάθια ή σε ειδικά ράφια. Σίγουρα θα φαίνεται πολύ καλύτερο.

Πανιά κρεμασμένα σε καλοριφέρ ή κουβά

Αναμφίβολα, το στέγνωμα των ξεσκονόπανων οικιακής χρήσης είναι σημαντικό και απαραίτητο, αλλά η διατήρηση τους σε μόνιμη βάση στο καλοριφέρ δεν είναι καλή ιδέα. Όταν στεγνώσουν τελείως, θυμηθείτε να τα κρατάτε μακριά από τα μάτια και να τα αποθηκεύετε σε ξεχωριστό ντουλάπι ή δοχείο.

Θερμοσίφωνας στον τοίχο

Ένας τεράστιος θερμοσίφωνας στο μπάνιο σίγουρα δεν θα προσθέσει άνεση στο χώρο. Παρόλο που αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη, θα πρέπει να είναι κρυφή. Όχι μόνο γεμίζει το χώρο σας, αλλά δίνει επίσης την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα τεχνικό δωμάτιο. Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα απομονωμένο μέρος για ένα λέβητα χρησιμοποιώντας περσίδες, ένα ντουλάπι τοίχου ή άλλες κατασκευές.

Σκουριά ή ξεθωριασμένο χρώμα στο καλοριφέρ

Ένα καλοριφέρ το οποίο το έχετε βάψει με λευκό χρώμα απαιτεί περισσότερη προσοχή. Ελέγχετε περιοδικά για μουτζούρες και σκουριές, ξεσκονίστε το και ανανεώστε την επίστρωση. Πράγματι, με την πάροδο του χρόνου, το λευκό χρώμα θα αποκτήσει μια κιτρινωπή απόχρωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Υγρό σαπούνι για τα χέρια στην αρχική του συσκευασία

Η τοποθέτηση των πολύχρωμων μπουκαλιών σε έναν νιπτήρα είναι μια πηγή ακαταστασίας. Συνιστούμε να ρίχνετε το υγρό για τα χέρια σε ειδικά δοχεία που ταιριάζουν με το σχεδιασμό του μπάνιου σας. Ένας αυτόματος διανομέας αισθητήρα είναι επίσης μια καλή επιλογή. Δεν αφήνει μουτζούρες και προσθέτει κομψότητα στο χώρο.

Σφουγγάρια που κρέμονται στη βρύση

Η συνήθεια πολλών νοικοκυρών είναι να κρεμάει τα σφουγγαράκια της στη βρύση! Είναι καλύτερα να βρείτε ένα ξεχωριστό μέρος για πολύχρωμα σφουγγάρια δίπλα στο ντους ή την μπανιέρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα κρεμάσετε σε γάντζους ή να τα διατηρήσετε σε πλαστικό δοχείο ή σε ράφι.

Αυτοκόλλητα στο μπάνιο

Η προσθήκη δημιουργικών αυτοκόλλητων στο σχεδιασμό του μπάνιου είναι αρκετά επικίνδυνη. Υπάρχει πιθανότητα να φαίνεται γελοίο και να έρχεται σε σύγκρουση με τη διακόσμηση. Διακοσμητικά αυτοκόλλητα, πίνακες ζωγραφικής, αφίσες και τεχνητά λουλούδια, όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται ατημέλητο.

Χαλιά μικροϊνών

Τα χαλιά μικροινών για το μπάνιο είναι μία φθηνή και εύκολη επιλογή αλλά συσσωρεύουν σκόνη, τρίχες και ηλεκτρίζονται. Τα χαλιά από μικροΐνες δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, επομένως δεν μπορούν να στεγνώσουν σε καλοριφέρ και να τοποθετηθούν σε ζεστό δάπεδο. Με τον καιρό, το υλικό γίνεται επίπεδο, σταματά να απορροφά την υγρασία και φαίνεται γενικά δυσάρεστο.

Ένα ποτήρι για την οδοντόβουρτσα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μαύρους λεκέδες στη λαβή της οδοντόβουρτσας σας περισσότερες από μία φορές. Πρόκειται για μούχλα που σχηματίζεται στο κάτω μέρος του ποτηριού λόγω της συσσωρευμένης υγρασίας. Το γυαλί από ένα ποτήρι πρέπει να πλένεται και να απολυμαίνεται τακτικά, ενώ αφήνει σημάδια στον νιπτήρα, τα οποία επίσης πρέπει να καθαρίζονται από καιρό σε καιρό. Δεν συνιστάται να κρατάτε τις οδοντόβουρτσες όλων των μελών της οικογένειάς σας σε ένα ποτήρι: τα βακτήρια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από τη μια βούρτσα στην άλλη κατά την επαφή.

- Διαφήμιση -