Ποια είναι τα μέρη του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε απόγνωση με την ποσότητα της σκόνης που βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Καθαρίζουμε ίσως και σε καθημερινή βάση αλλά υπάρχουν σημεία όπου και πάλι υπάρχει σκόνη. Είναι λοιπόν ένα πρόβλημα που όλοι λίγο-πολύ το αντιμετωπίζουμε στην καθαριότητα του σπιτιού.

- Διαφήμιση -

Για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες είναι ακόμη πιο μεγάλο το πρόβλημα διότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την ποιότητα της ζωής τους. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την σκόνη στο σπίτι σας είναι ο συχνός καθαρισμός του σπιτιού. Επίσης μία άλλη μέθοδος είναι η χρήση των μηχανημάτων που καθαρίζουν τον αέρα, όπως οι ιονιστές.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε τη σκόνη από το σπίτι σας είναι να καθαρίζετε τακτικά. Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε τη σκόνη στο σπίτι σας με μερικές προφυλάξεις. Τα μηχανήματα που παράγονται για τον καθαρισμό της σκόνης στον αέρα μπορούν να θεωρηθούν ως άλλη μέθοδος.

Αυτές οι μηχανές καθαρίζουν τον αέρα συμπιέζοντας σωματίδια σκόνης. Ιδανικό για εκείνους των οποίων το σπίτι είναι εκτεθειμένα σε σκόνη ή οικογένειες με αλλεργίες σκόνης, αυτοί οι καθαριστές αέρα μπορούν να θεωρηθούν ότι αγοράζουν ένα για κάθε υπνοδωμάτιο και καθιστικό για να καθαρίσουν τον αέρα στο δωμάτιό τους.

Υπάρχουν όμως σημεία τα οποία μαζεύουν περισσότερη σκόνη από κάποια άλλα.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε αλλά και συμβουλές για να τα καθαρίσουμε με απλούς τρόπους!

Βιβλιοθήκες

Οι γεμάτες βιβλία βιβλιοθήκες είναι ένα σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνει πάρα πολύ σκόνη. Ειδικά αν είναι γεμάτες από βιβλία, εκεί πέρα από την σκόνη είναι και δύσκολη η διαδικασία καθαρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ξεσκονίσετε τις κενές επιφάνειες και τα βιβλία από επάνω με ένα πανάκι μικροινών.

2-3 φορές τον χρόνο όμως χρειάζεται και ένα πιο γενικό καθάρισμα. Κατεβάστε όλα τα βιβλία από τα ράφια και στην συνέχεια καθαρίστε την βιβλιοθήκη σας.

Με ποιον τρόπο; Πάρτε μία λεκάνη, βάλτε μέσα σε αυτήν λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό και με μια πετσέτα καθαρίστε όλα τα ράφια της βιβλιοθήκης σας. Έπειτα περάστε τις επιφάνειες με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Και……καλό κουράγιο!

Ντουλάπες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τις ντουλάπες; Λόγω των πολλών ρούχων μαζεύουν αρκετή σκόνη και χνούδια. Με τα πολλά ρούχα όμως που υπάρχουν μέσα, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαρίσουμε μια ντουλάπα. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι πηγή συσσώρευσης της σκόνης. Πάρτε ένα μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι και προσπαθήστε να ρουφήξετε την σκόνη στα σημεία που μπορεί να πάει. Επίσης χρησιμοποιήστε και ένα βρεγμένο πανί για να πάρετε και ότι δεν μπορεί η σκούπα και κυρίως για να εισχωρήσετε με το χέρι σε σημεία που η σκούπα δεν μπορεί.

Χαλιά και μοκέτες

Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι από τις σημαντικότερες εστίες σκόνης μέσα στο σπίτι. Τα χαλιά, κατά κανόνα, συγκρατούν μεγάλη ποσότητα σκόνης, μιας κι όλες οι ίνες τους απορροφούν τη σκόνη σαν ένα τεράστιο σφουγγάρι, απελευθερώνοντάς την με το πρώτο βήμα που θα γίνει πάνω στο χαλί. Το σκούπισμα μία φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό αλλά αν έχετε τη δυνατότητα για ένα καλό τίναγμα μία φορά τον μήνα τουλάχιστον τότε είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε την συσσώρευση της σκόνης στο σπίτι. Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι τα πατάμε συνεχώς μέσα στην ημέρα και η σκόνη πηγαίνει σε όλο το σπίτι!

Παράθυρα

Τα παράθυρα είναι επίσης ένα από τα σημεία που γεμίζουν σκόνη, αλλά κυρίως τα περβάζια. Για να τα καθαρίσετε περάστε τα αρχικά με την ηλεκτρική σκούπα για να φύγει η περισσότερη σκόνη. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού και βουτήξτε ένα καθαρό πανί μέσα σε αυτό. Μία φορά την εβδομάδα είναι καλό να επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή, ιδίως αν τα περβάζια σας είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο!

Ανεμιστήρες οροφής 

Η προετοιμασία για το καλοκαίρι ξεκινάει από την συντήρηση του κλιματιστικού! Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τους ανεμιστήρες οροφής εάν έχουμε, οι οποίοι μαζεύουν σκόνη όλο τον χρόνο! Το καθάρισμά τους είναι μια αρκετά εύκολη υπόθεση. Έτσι και κάνετε το λάθος να τους χρησιμοποιήσετε πριν να τους έχετε καθαρίσει, τότε όλη η σκόνη δια θα διαχυθεί στο σπίτι!!! Πάρτε ένα μπολ και φτιάξτε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, μαγειρικής σόδας και ξιδιού, βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο μείγμα  και καθαρίστε με αυτό τους ανεμιστήρες σας. Περάστε τους μετά και με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμοι για χρήση τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

- Διαφήμιση -