10 κακές συνήθειες που κάνουν κάθε σπίτι να φαίνεται ακατάστατο

Μερικοί άνθρωποι οργανώνουν τα ρούχα τους ανάλογα με το χρώμα, ενώ τα ρούχα άλλων εξακολουθούν να πέφτουν συνεχώς από μια υπερβολική ντουλάπα. Τα μπαχαρικά σε ορισμένα σπίτια ταξινομούνται σε βάζα και επισημαίνονται, ενώ οι προσπάθειες να βρεθεί μια δεύτερη κάλτσα μπορεί να γίνει μια δραστηριότητα χωρίς νόημα (επειδή είναι αδύνατο να γίνει) σε άλλα σπίτια. Συχνά, όλα είναι λόγω των συνηθειών μας, πολλές από τις οποίες δεν παρατηρούμε και τις θεωρούμε σωστές, αλλά μετατρέπουν τα σπίτια μας σε αιώνια καταφύγια χάους. Αν λοιπόν θέλουμε να έχουμε ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο σπίτι θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιες από τις συνήθειές μας! Θα σας παρουσιάσω 10 κακές συνήθειες που κάνουν κάθε σπίτι να φαίνεται ακατάστατο!

- Διαφήμιση -

Κρεμάτε τα μπουφάν στην είσοδο του σπιτιού

Το πρώτο πράγμα που προσελκύει την προσοχή στην είσοδο του σπιτιού είναι τα κρεμασμένα μπουφάν και οι ζακέτες. Και όλα αυτά γιατί μια μέρα, μπορεί να φορέσουμε ένα παλτό, την επόμενη μέρα να το αλλάξουμε με σακάκι και την τρίτη μέρα να αποφασίσουμε να φορέσουμε ένα πουπουλένιο τζάκετ. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αποθήκευση όλων των τύπων μπουφάν σε ένα μέρος, που τραβάει την προσοχή και κάνει τον χώρο να δείχνει ακατάστατος. Κάντε κανόνα να βάζετε τα μπουφάν σε μια ντουλάπα αμέσως μετά την είσοδό σας όταν γυρνάτε από έξω!

Δεν κλείνετε τον καναπέ – κρεβάτι

Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων χρησιμοποιούν συχνά καναπέδες αντί για κρεβάτια, αλλά ξεχνούν το γεγονός ότι αυτό το έπιπλο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του δωματίου. Αυτό το τεράστιο πράγμα καταλαμβάνει ελεύθερο χώρο όταν ξεδιπλώνεται και δίνει στο δωμάτιο μια ακατάστατη εμφάνιση. Μην τεμπελιάζετε να τον διπλώσετε ξανά αφού κοιμηθείτε σε αυτόν και φροντίστε να μετατρέψετε αυτή τη ρουτίνα σε καθημερινή συνήθεια.

Τοποθετείτε όλες τις μικροσυσκευές στον πάγκο της κουζίνας

Η αφθονία των οικιακών συσκευών που παρατάσσονται στη σειρά στον πάγκο δημιουργεί μία άσχημη εικόνα. Οποιαδήποτε συμφόρηση μικρών αντικειμένων φαίνεται χαοτική. Μην γεμίζετε τον πολύτιμο χώρο της κουζίνας. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τις μικρές οικιακές συσκευές σας στο ντουλάπι ή στα ράφια της κουζίνας!

Δεν τακτοποιείτε σωστά τα όργανα γυμναστικής

Εκείνοι που τους αρέσει να κάνουν κάποια μορφή άσκησης στο σπίτι συχνά δεν μπορούν να αφήσουν μακριά τον αθλητικό εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν μετά από μια προπόνηση. Ως αποτέλεσμα, τα βαράκια πηγαίνουν από τη μια γωνία στην άλλη, περιμένοντας την επόμενη προπόνηση ή απλώς μαζεύουν σκόνη και βρίσκονται σε μια γωνία, ξεχασμένα. Φροντίστε να κρατάτε τον αθλητικό εξοπλισμό μακριά από τον οπτικό σας χώρο, ώστε να μην γεμίζετε το δωμάτιο με πράγματα!

Βάζετε τις κατσαρόλες τη μία μέσα στην άλλη

Με την έλλειψη ελεύθερου χώρου στην κουζίνα, οι περισσότερες από εμάς αγωνιζόμαστε απεγνωσμένα για κάθε επιπλέον εκατοστό αποθηκευτικού χώρου. Ως αποτέλεσμα, είναι να βάζουμε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια το ένα μέσα στο άλλο επάνω από την κουζίνα και όχι μέσα στα ντουλάπια. Αυτά τα πολυεπίπεδα «κέικ» φτιαγμένα από σκεύη δημιουργούν μόνο μια αίσθηση αταξίας στην κουζίνα.

Αφήνετε τα παπούτσια στο πάτωμα στο διάδρομο αντί να τα τοποθετήσετε σε μια ντουλάπα

Ο διάδρομος του σπιτιού είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε με την είσοδό σας σε αυτό! Η συσσώρευση παπουτσιών που είναι χαοτικά ξαπλωμένα στο πάτωμα δημιουργεί ένα απόλυτο χάος στο διάδρομο. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η έλλειψη χώρων αποθήκευσης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές θέσεις αποθήκευσης παπουτσιών (ράφια, ντουλάπες παπουτσιών κ.λπ.).

Δεν τακτοποιείτε τις τσάντες και τα αξεσουάρ σας

Μία άλλη κακή συνήθεια που έχουν πολλές γυναίκες είναι να μην τακτοποιούν σωστά τις τσάντες και τα αξεσουάρ τους. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τρόπους αποθήκευσης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε όλα τα αξεσουάρ σας και δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία για ακαταστασία. Εξάλλου, η τυχαία αποθήκευση τσαντών, ζωνών, καπέλων και άλλων αξεσουάρ δημιουργεί μια εντύπωση ακαταστασίας.

Αποθήκευση ρούχων σε ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Από τη μία πλευρά, διευρύνουν οπτικά τον χώρο και προσθέτουν ευρυχωρία στο εσωτερικό. Από την άλλη, σε υποχρεώνουν να τα κρατάς όλα καλά οργανωμένα. Δυστυχώς, δεν έχουμε πάντα την επιθυμία να τοποθετούμε τα υπάρχοντά μας τακτοποιημένα μετά από μια κουραστική εργάσιμη μέρα. Είστε διατεθειμένες να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση; Αν όχι, καλύτερα να αποφύγετε τα ανοιχτά ράφια και να τοποθετήσετε ντουλάπα.

Στεγνώνετε τα πιάτα σε πετσέτα και τα ξεχνάτε εκεί

Αυτή είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή στις περισσότερες από εμάς: πλένουμε τα πιάτα, Τα βάζουμε επάνω σε μία πετσέτα για να στεγνώσουν και τα ξεχνάμε εκεί, που μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετές ημέρες. Μια κουζίνα με ένα σωρό πιάτα κοντά στο νεροχύτη φαίνεται ατημέλητη, οπότε φροντίστε να απαλλαγείτε από αυτήν την ακαταστασία αμέσως.

Δεν συμμαζεύουμε τις παντόφλες

Ένας από τους παράγοντες που δημιουργεί ακαταστασία στο σπίτι είναι ατακτοποίητες παντόφλες. Οι διάσπαρτες παντόφλες στο σπίτι δεν το κάνουν να φαίνεται ωραίο. Ταυτόχρονα είναι και θέμα υγιεινής, διότι οι παντόφλες μαζεύουν πάρα πολλά βακτήρια και θα πρέπει να τις πλένετε συχνά!

- Διαφήμιση -