8 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια

Τα ποντίκια μεταναστεύουν στα σπίτια των ανθρώπων αναζητώντας φαγητό, ζεστασιά ή καταφύγιο. Αναπαράγονται γρήγορα και μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Συχνά προκαλούν ζημιά μασώντας σύρματα, βιβλία και παιχνίδια, ή μπαίνοντας σε ντουλάπια και χαλώντας τρόφιμα ροκανίζοντας σακούλες αποθήκευσης, ακόμη και πλαστικά δοχεία. Τα ποντίκια αφήνουν ίχνη ούρων και περιττωμάτων, τα οποία περιέχουν βακτήρια και ιούς. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγείτε μία και καλή από αυτά! Θα σας παρουσιάσουμε 8 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια.

- Διαφήμιση -

Τα ποντίκια μπορούν να περάσουν από στενούς χώρους λόγω του μικρού τους μεγέθους. Οι ρωγμές ακόμη και ως 1/4 της ίντσας πρέπει να σφραγιστούν. Εάν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας, η γνώση των προτιμώμενων τοποθεσιών τους θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε γρηγορότερα. Τα μαύρα σφαιρίδια κοπράνων που αφήνουν πίσω είναι ένα δώρο για το που βρίσκονται. Κρατήστε τα τρόφιμα μακριά από αυτές τις περιοχές και αποθηκεύστε ό, τι είναι βρώσιμο σε δοχεία που δεν μασώνται.

Πως θα καταλάβετε ότι υπάρχουν ποντίκια στο σπίτι σας

Υπάρχουν τρεις παράγοντες οι οποίοι αποτελούν σημάδια ότι έχετε ποντίκια στο σπίτι σας. Αν βρείτε κάποιο από τα τρία τότε θα πρέπει να δράσετε γρήγορα! Για να τα δούμε:

Θόρυβος: Εάν έχετε ακούσει περίεργους ήχους στο σπίτι ή θόρυβο στο σκεπή τότε να είστε σίγουροι ότι έχετε ποντίκια. Τα σκράτσα σκρούτσα που ακούτε είναι ήχοι ποντικιών. Ξεκινήστε λοιπόν να ψάχνετε από που προέρχονται οι ήχοι.

Περιττώματα: Τα περιττώματα που αφήνουν τα ποντίκια έχουν στρογγυλό μέγεθος και είναι μαύρα ή καφέ. Τα ποντίκια συνηθίζουν να αφήνουν τα περιττώματα τους παντού μέσα στο σπίτι.

Κομμένα καλώδια: Τα κομμένα ηλεκτρικά καλώδια, μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχουν ποντίκια στο σπίτια, μιας και τα ποντίκια συνηθίζουν να πειράζουν τα καλώδια.

Μόλις εξοικειωθείτε με το που βρίσκονται τα ποντίκια σας, δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να τα ξεφορτωθείτε.

1. Πάρτε μια γάτα

Εάν κανείς στην οικογένειά σας δεν έχει αλλεργία στις γάτες, η λύση αυτή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια. Εάν μια γάτα δεν είναι στις επιλογές σας, αγοράστε απορρίμματα γάτας και απλώστε τα σε περιοχές που συχνάζουν τα ποντίκια. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Φροντίστε να κρατάτε τα απορρίμματα της γάτας μακριά από παιδιά.

2. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Η έντονη μυρωδιά του ελαίου μέντας και του γαρίφαλου φαίνεται να απωθεί τα ποντίκια. Ποτίστε βαμβάκια με αυτά τα αιθέρια έλαια και τοποθετήστε τα σε περιοχές που προσελκύουν ποντίκια όπως συρτάρια, ντουλάπια και εισόδους στο σπίτι. Αν και η μυρωδιά από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να απαλλαγείτε εντελώς από τα ποντίκια, μπορεί να λειτουργήσει σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.

3. Στήστε παγίδες

Οι ανθρώπινες παγίδες κρατούν τα ποντίκια ζωντανά, ώστε να μπορείτε να τα απελευθερώσετε. Τοποθετήστε παγίδες στις περιοχές του σπιτιού σας που συχνάζουν τα ποντίκια και ελέγξτε τες κάθε πρωί. Τα ποντίκια βγαίνουν γενικά ψάχνοντας φαγητό τη νύχτα. Παραδείγματα νόστιμων λιχουδιών για την προσέλκυση ποντικών περιλαμβάνουν το φυστικοβούτυρο, το τυρί και το βουτυρωμένο ποπ κορν.

Φροντίστε να αφήσετε τα ποντίκια που πιάσατε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι σας και κατά προτίμηση όχι σε κατοικημένη περιοχή. Μην αγγίζετε τα ποντίκια απευθείας με τα χέρια σας για να αποφύγετε τυχόν ασθένειες που μπορεί να μεταφέρουν.

4. Δοκιμάστε ένα διάλυμα καυτερής πιπεριάς

Τα δηλητηριώδη δολώματα μπορεί να φαίνονται μια εύκολη λύση, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα. Το δηλητήριο μπορεί να αρρωστήσει κατοικίδια ζώα και παιδιά στο σπίτι σας, οπότε είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε μη δηλητηριώδη δολώματα και θεραπείες. Δοκιμάστε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα καυτερής πιπεριάς. Ψεκάστε το σε σημεία μακριά από παιδιά και κατοικίδια, αλλά εκεί που τα ποντίκια επισκέπτονται συχνά, όπως κάτω από τη σόμπα ή πίσω από ντουλάπια.

5. Βάλτε ποντικοφάρμακο

Το ποντικοφάρμακο, είναι μια δραστική λύση που θα σας απαλλάξει άμεσα από τα ποντίκια. Το δηλητήριο που περιέχουν τα ποντικοφάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ιδιαίτερα δραστικά και εξουδετερώνουν αμέσως τα ποντίκια. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τινά. Πρώτον, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πρέπει να αποφεύγεται στις περιπτώσεις που κυκλοφορούν παιδιά στο σπίτι και δεύτερον, δεν εξασφαλίζει την πλήρη απαλλαγή από τα ποντίκια, ειδικά εάν έχουν κάνει φωλιά.

6. Συσκευές που εκπέμπουν υπερήχους

Υπάρχουν συσκευές οι οποίες εκπέμπουν υπερήχους. Οι συσκευές αυτές, εκπέμπουν συγκεκριμένους ήχους οι οποίοι είναι δυσάρεστοι για τα ποντίκια και τα απομακρύνουν. Το θέμα είναι ότι οι συσκευές αυτές δεν είναι 100% αποτελεσματικές και σίγουρα θα χρειαστείτε έναν από τους παραπάνω τρόπους για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια.

7. Καθαρίστε τις γωνίες του σπιτιού

Τα ποντίκια έρχονται στο σπίτι για έναν και μόνο λόγο; για να βρουν τροφή. Όταν λοιπόν το σπίτι μας δεν είναι καθαρό και υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα τροφών παντού, τότε τα ποντίκια μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πολλαπλασιάζονται. Φροντίστε να μαζεύετε τα ψίχουλα και να καθαρίζετε πλήρως τις επιφάνειες του σπιτιού, ειδικά στην κουζίνα. Επιπλέον, μη ξεχνάτε να πετάτε τακτικά τα σκουπίδια γιατί και μόνο η μυρωδιά τους προσελκύει τα ποντίκια.

8. Μπλοκ με κολλητική ταινία

Μόλις εντοπίσετε μερικά από τα σημεία εισόδου που χρησιμοποιούν τα ποντίκια, όπως κάτω από το νεροχύτη σας γύρω από τους σωλήνες ή στο πίσω μέρος των ντουλαπιών όπου υπάρχουν καλώδια, καλύψτε τα με κολλητική ταινία.

Τι πρέπει να κάνετε σε σοβαρή προσβολή από ποντίκια

Ο ανθρώπινος εγκλωβισμός είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε γενικές γραμμές, οι παγίδες προτιμώνται από το δηλητηριώδες δόλωμα καθώς είναι λιγότερο επικίνδυνες για παιδιά και κατοικίδια ζώα. Αλλά αν αντιμετωπίζετε μια μεγάλο πρόβλημα με τα ποντίκια που μπορεί να θέσει την οικογένειά σας σε κίνδυνο, η πιο σωστή λύση είναι να καλέσετε μια επαγγελματική εταιρεία που ασχολείται με μυοκτονίες. Μπορούν να εκτελέσουν το έργο πιο γρήγορα για εσάς.

- Διαφήμιση -