Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε μία βούρτσα πλυσίματος πιάτων


Είναι αλήθεια πως σε όλες μας έχει τύχει να ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε το πλύσιμο των πιάτων πιο εύκολο. Μία από τις λύσεις που υπάρχουν στην αγορά και αποκτά ολοένα κα περισσότερους υποστηρικτές είναι η βούρτσα των πιάτων. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το σφουγγάρι πιάτων και το συρματάκι και ταυτόχρονα οι συνθετικές τρίχες των βουρτσών πιάτων ρίχνουν το νερό, ώστε να μην φιλοξενούν βακτήρια ή να μην αναπτύσσουν δυσάρεστες οσμές. Τι γίνεται όμως με τον καθαρισμό της; Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε μία βούρτσα πλυσίματος πιάτων!

- Διαφήμιση -

Εάν η βούρτσα των πιάτων σας δεν έχει ξύλινη λαβή και έχετε πλυντήριο πιάτων, η απλούστερη λύση είναι απλώς να βάλετε τη βούρτσα μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε τη βούρτσα πιάτων στην επάνω σχάρα ή στη θήκη για τα μαχαιροπήρουνα, με τις τρίχες προς τα πάνω και περάστε έναν κύκλο πλυσίματος. Voilà! Καθαρή και απολυμασμένη.

Αν, από την άλλη πλευρά, η βούρτσα των πιάτων σας έχει ξύλινη λαβή ή δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, μην ανησυχείτε: η εναλλακτική είναι σχεδόν εξίσου απλή. Το κόλπο είναι να μουλιάσεις το πινέλο σου σε αποσταγμένο λευκό ξύδι και μια σταγόνα σαπούνι πιάτων. Ένα ωριαίο μούλιασμα θα πρέπει να είναι αρκετό για τα καθαριστικά να κάνουν τη δουλειά τους, αν και είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε τυχόντα εμφανή κομμάτια φαγητού εκ των προτέρων.

πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε μια βούρτσα πιάτων

υλικά

Πιρούνι (προαιρετικό)

Μεγάλο πλαστικό ποτήρι ή ταψί

1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι

Υγρό πιάτων

Καθαρή πετσέτα πιάτων

Διαδικασία

Αφαιρέστε τα σωματίδια τροφίμων: Κρατήστε τη βούρτσα πιάτων κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τα σαθρά σωματίδια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα: Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφαιρέσετε τυχόντα επίμονα κομμάτια εάν χρειάζεται.

Προετοιμάστε το διάλυμα: Ρίξτε ξύδι σε ένα φλιτζάνι ή ένα ταψί, προσθέστε μια σταγόνα υγρό πιάτων και βάλτε τη βούρτσα πιάτων, με τις τρίχες προς τα κάτω, μέσα στο διάλυμα. Δώστε της λιγάκι στροβιλισμό.

Βουτήξτε τη βούρτσα στο νερό: Αφήστε τη βούρτσα πιάτων να μουλιάσει για μία ώρα ή περισσότερο. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά τη βούρτσα με ζεστό νερό και τινάξτε το υπερβολικό νερό.

Αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει στον αέρα: Απλώστε τη βούρτσα σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή κρεμάστε για να στεγνώσει.

- Διαφήμιση -