4 συμβουλές για να δημιουργήσετε μια πιο φωτεινή κουζίνα

Ο πιο δημιουργικός χώρος στο σπίτι, είναι χωρίς καμία αμφιβολία η κουζίνα. Είτε μαγειρεύετε ένα φαγητό είτε σκέφτεστε τη μέρα πίνοντας τον πρωινό σας καφέ. Οι κουζίνες πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μας αρέσει να περνάμε χρόνο. Είναι συχνά το πρώτο δωμάτιο στο οποίο μπαίνουμε αφού ξυπνήσουμε, επομένως πρέπει να μας δίνει την ενέργεια να αντιμετωπίσουμε την υπόλοιπη ημέρα. Ακολουθούν οι 4 κορυφαίες συμβουλές μας για να ανανεώσετε το περιβάλλον σας και να δημιουργήσετε έναν πιο φωτεινό, πιο εμπνευσμένο χώρο κουζίνας.

- Διαφήμιση -

αποκτήστε το καλύτερο φυσικό φως

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μία ανακαίνισης κουζίνας, η δημιουργία μιας διάταξης που αξιοποιεί στο έπακρο το διαθέσιμο φυσικό φως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε τις περιοχές της κουζίνας που χρησιμοποιείτε περισσότερο – όπως οι χώροι προετοιμασίας φαγητού ή ο νεροχύτης – δίπλα στα παράθυρα για να διατηρήσετε αυτές τις περιοχές φωτεινές. Αντικαταστήστε τις περσίδες ή τις κουρτίνες με πιο ανοιχτόχρωμα υφάσματα ή τα ρολά που εκθέτουν ολόκληρο το παράθυρο και αφήνουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

Εάν η χρήση φυσικού φωτός δεν είναι εύκολος, κάποιος έξυπνος φωτισμός περιβάλλοντος, ο χωνευτός φωτισμός και ο φωτισμός έμφασης είναι όλες κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Κάντε την έρευνά σας για το πώς να χρησιμοποιήσετε καλύτερα αυτά τα διαφορετικά είδη φωτιστικών ή ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία για το τέλειο αποτέλεσμα. Για μια πιο κομψή εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κρεμαστά φωτιστικά μόνα τους ή επιπλέον αυτών των άλλων μορφών για μια πιο φωτεινή κουζίνα.

σκεφτείτε μινιμαλιστικά

Για να δημιουργήσετε μια κουζίνα που να φαίνεται πιο ανάλαφρη και φωτεινή, η απορρόφηση του χώρου σας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Να μη διστάσετε να πετάξετε τα πλεονάζοντα σερβίτσια, σκεύη και συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πια. Για παράδειγμα, κρατάτε gadget που λάβατε ως δώρα πριν από χρόνια και δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ; Έχετε τα παλιά μαχαιροπίρουνα και τα σερβίτσια των παιδιών σας να πιάνουν χώρο στο ντουλάπι, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια;

Εκτός από τα σκεύη και τις συσκευές, ρίξτε μια ματιά στα φαγητά σας: είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ληγμένα κουτιά κονσέρβας, μπισκότα ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Αφαιρέστε τα όλα αυτά και νιώστε ότι ο χώρος της κουζίνας σας διευρύνεται.

βάψτε τους τοίχους με ανοιχτόχρωμα χρώματα

Το να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας σε διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού, του κίτρινου ή άλλων φυσικών αποχρώσεων είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε μεγάλη διαφορά. Τα λευκά και τα κίτρινα θα αντανακλούν το φως, κάνοντας κάθε σκοτεινό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Εάν το καθαρό λευκό είναι λίγο φωτεινό για τα γούστα σας, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του εκρού για να διαλέξετε. Για μια ελαφρώς γκρι απόχρωση που δεν απορροφά το φως, επιλέξτε μια απόχρωση όπως ο λευκός καπνός. Το Ivory είναι τέλειο για όσους προτιμούν μια ελαφριά απόχρωση του κίτρινου.

Η κουζίνα σας είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείτε καθημερινά, εξαιρετικά λειτουργικό δωμάτιο που φθείρεται περισσότερο από τα άλλα δωμάτια στο σπίτι σας. Έτσι, εάν οι τοίχοι σας φαίνονται λίγο πιο θαμποί από ό,τι θα θέλατε, τότε επενδύστε σε κάποιο ειδικό χρώμα κουζίνας που είναι πιο ανθεκτικό σε πιτσιλιές και λεκέδες από το συνηθισμένο χρώμα και ωραιοποιήστε τους.

επιλέξτε φωτεινό δάπεδο

Είναι εύκολο να παραβλέψετε το πάτωμα της κουζίνας σας, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του δωματίου. Αυτό το παλιό δάπεδο που έχετε πιθανότατα δεν κάνει πολλά για να δημιουργήσει έναν φωτεινό, εμπνευσμένο χώρο κουζίνας, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε. Τι θα λέγατε για κάποιο ανοιχτόχρωμο, ξύλινο δάπεδο; Ή μήπως απλή αλλά κομψή επένδυση δαπέδου;

- Διαφήμιση -