Πώς να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα και παράλληλα λειτουργική

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού όπου περνάμε πολύ χρόνο, είτε για να μαγειρέψουμε, είτε για να φάμε και να χαλαρώσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οπότε, είναι σημαντικό ο χώρος αυτός να είναι λειτουργικός, αλλά ταυτόχρονα μοντέρνος και καλαίσθητος! 

- Διαφήμιση -

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα και λειτουργική. Πάμε να τους δούμε; 

Βάλτε αρκετό αποθηκευτικό χώρο 

Το να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα σας είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες για μία τακτοποιημένη και καθαρή κουζίνα. Οι μοντέρνες κουζίνες έχουν πάντα αποθηκευτικό χώρο κάθε τύπου, από ντουλάπια και ράφια, μέχρι κουτιά και κρυμμένους χώρους αποθήκευσης που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Αν η κουζίνα σας είναι μικρή και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπουν επιδαπέδια ντουλάπια και ράφια, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε την κάθετη διάσταση της κουζίνας, δηλαδή τους τοίχους. Η εγκατάσταση εντοιχισμένων ντουλαπιών και ραφιών είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την κουζίνα σας τακτοποιημένη, γλυτώνοντας χώρο! 

Επιλέξτε μία μοντέρνα χρωματική παλέτα 

Οι χρωματικές αποχρώσεις είναι αυτές που μπορούν να κάνουν σε μία μοντέρνα κουζίνα. Η σωστή επιλογή χρωμάτων μπορεί αυτομάτως να μεταμορφώσει την κουζίνα σας και να της δώσει νέα αισθητική. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μία ουδέτερη χρωματική παλέτα για τα έπιπλα της κουζίνα σας, σε τόνους του λευκού, του μπεζ και του υπόλευκου. Όσο για τα υλικά, μερικές από τις πιο κομψές επιλογές είναι το μάρμαρο και το ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία δίνουν μια σύγχρονη νότα στο χώρο. Για να σπάσετε τη χρωματική ομοιομορφία, μπορείτε να επιλέξετε χρωματιστά διακοσμητικά και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, όπως το μίξερ, η τοστιέρα κτλ. Έτσι, θα ζωντανέψετε το χώρο, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες χρωματικές αντιθέσεις

Διαλέξτε σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές 

Οι ηλεκτρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας δίνουν από μόνες τους ένα μοντέρνο αέρα στο χώρο της κουζίνας, κάνοντάς τη ταυτόχρονα πιο λειτουργική. Πλέον, υπάρχει στην αγορά μία τεράστια ποικιλία από υπερσύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές με ‘έξυπνες’ λειτουργίες, όπως σύνδεση με WiFi, οθόνες αφής, και φωνητικές λειτουργίες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλυντήρια πιάτων, τα οποία χειρίζεστε μέσω του Smartphone σας, ψυγεία με οθόνες αφής και λειτουργία εξ αποστάσεως ρύθμισης της θερμοκρασίας, φούρνους μικροκυμάτων που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, και αυτόματες μηχανές εσπρέσο. Οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία είναι πραγματικά αμέτρητες!      

Σκεφτείτε τη διαμόρφωση του χώρου 

Αν θέλετε η κουζίνα σας να είναι λειτουργική, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η διαμόρφωση του χώρου. Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος που διαθέτετε, με τη σωστή διαμόρφωση μπορεί να γίνει πολύ λειτουργικός. Αντίθετα, ακόμα κι αν η κουζίνα σας είναι μεγάλη, με τη λάθος διαμόρφωση μπορεί να γίνει εντελώς μη λειτουργική. Το πιο σημαντικό στην κουζίνα είναι να μπορείτε να κινείστε σε αυτή άνετα και να προετοιμάζετε εύκολα το φαγητό, ακόμη και να κάνετε παραπάνω από μία δουλειές ταυτόχρονα. Μια μοντέρνα ιδέα που αυξάνει παράλληλα τη λειτουργικότητα στην κουζίνα σας είναι η κεντρική νησίδα, καθώς είναι ένα έπιπλο που μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους! 

Χωρίστε την κουζίνα σε ζώνες 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική και οργανωμένη είναι να τη χωρίσετε σε ‘ζώνες’. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα στο χώρο της κουζίνας μία ζώνη προετοιμασίας φαγητού, μία ζώνη μαγειρέματος, και μία ζώνη κατανάλωσης του φαγητό, η οποία θα μπορούσε να είναι μία τραπεζαρία ή μία νησίδα. Για μεγαλύτερη ευκολία και λειτουργικότητα, φροντίστε κοντά σε κάθε ζώνη να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα όλα όσα χρειάζεστε όταν βρίσκεστε σε αυτή. Για παράδειγμα, στη ζώνη προετοιμασίας του φαγητού, θα πρέπει να βρίσκονται όλα τα σύνεργα και τα αξεσουάρ που σχετίζονται με αυτή, όπως κουτάλες, κατσαρόλες, κτλ. 

Η δημιουργία μιας μοντέρνας και λειτουργικής κουζίνας είναι πιο εύκολη απ’ όσο μπορεί να φαντάζεστε. Ακολουθώντας τις συμβουλές που μοιραστήκαμε μαζί σας παραπάνω, μπορείτε να φτιάξετε την κουζίνα σας όπως την έχετε ονειρευτεί! 

- Διαφήμιση -