11 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό της κουζίνας σας

Ο καθαρισμός της κουζίνας είναι μία καθημερινή αρκετά απαιτητική εργασία που πρέπει να γίνεται, αν θέλουμε να είναι καθαρή. Τα βρώμικα πιάτα πρέπει να πλένονται, τα ψίχουλα πρέπει να καθαρίζονται από τους πάγκους και τα δάπεδα πρέπει να σκουπίζονται. Αλλά το πώς ακριβώς θα κάνετε τον καθαρισμό είναι λίγο προσωπική επιλογή. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να καθαρίζουν την κουζίνα τους καθημερινά, αφιερώνοντας δέκα λεπτά κάθε βράδυ για να διατηρούν τα πάντα τακτοποιημένα. Άλλοι προτιμούν να κάνουν μια σταθερή δουλειά τα Σαββατοκύριακα, αφήνοντας την κουζίνα αστραφτερή και έτοιμη για την εβδομάδα που έρχεται. Όπως κι αν επιλέξατε να καθαρίσετε, θέλετε να το κάνετε σωστά και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας αποτελεσματικά. Αποφύγετε αυτά τα 11 λάθη κουζίνας για μια λαμπερή, απολυμανθείσα κουζίνα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Θα σας παρουσιάσω 11 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό της κουζίνας σας!

- Διαφήμιση -

δεν καθαρίζετε το σφουγγάρι της κουζίνας

Βασιζόμαστε στα σφουγγάρια μας για όλα τα είδη εργασιών στην κουζίνα, από τον καθαρισμό των πιάτων μέχρι το τρίψιμο του φούρνου μικροκυμάτων. Η επιλογή της απολύμανσης του σφουγγαριού στο πλυντήριο είναι το πρώτο σας βήμα και το δεύτερο είναι να γνωρίζετε πότε να το πετάξετε. Ένα βρώμικο σφουγγάρι απλώς θα διασπείρει βακτήρια. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να καθαρίσετε το σφουγγάρι σας στο πλυντήριο πιάτων—και σίγουρα μην το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

ξεπλένετε καλά τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Λατρεύουμε μια συμβουλή καθαρισμού που ενθαρρύνει πραγματικά το λιγότερο καθάρισμα. Παρά τα όσα μπορεί να έχετε μάθει ως παιδί, μην ξεπλένετε κάθε κομμάτι φαγητού από τα πιάτα σας πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων λειτουργούν καλύτερα όταν παραλείπετε εντελώς αυτό το βήμα. Οι επαγγελματίες λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα πεντακάθαρα πιάτα ενεργοποιούν το πλυντήριο πιάτων σας για να λειτουργεί πιο σύντομο κύκλο (που μπορεί να μην σας αφήνει τα αφρώδη-καθαρά αποτελέσματα που επιθυμείτε)!

χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά σε πάγκους από γρανίτη

Είναι δελεαστικό να ψεκάζετε και να σκουπίζετε την κουζίνα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για το τελειώσετε, αλλά αφιερώστε ένα λεπτό για να εξετάσετε τον τύπο της επιφάνειας που αντιμετωπίζετε και πώς να την καθαρίσετε. Τα καθαριστικά με βάση το κιτρικό οξύ, το ξύδι, τη χλωρίνη ή άλλα λειαντικά προϊόντα μπορούν να βλάψουν τους πάγκους από γρανίτη.

δεν καθαρίζετε τα λίπη άμεσα

Αν φτιάχνετε σάλτσα, τηγανίζετε κοτόπουλο, ψήνετε με βούτυρο ή μαγειρεύετε σχεδόν οτιδήποτε άλλο, αναμφίβολα έχετε λίπη στις συσκευές, τους πάγκους και τα ντουλάπια σας. Είναι αντιαισθητικό, κολλώδες και παγιδεύει τη σκόνη, δημιουργώντας ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα. Παραμείνετε μπροστά από τη βρωμιά αφαιρώντας τακτικά τα λίπη μετά το μαγείρεμα. Επιλέξτε το αγαπημένο σας προϊόν απολίπανσης ή φυσικό καθαριστικό διάλυμα, αλλά φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά μέτρα για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά!

δεν καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας

Ναι, πρέπει να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας. Μην ανησυχείτε—αυτή είναι μια από εκείνες τις δουλειές που πρέπει να γίνονται μόνο μία φορά το μήνα. Αλλά το να απαλλαγείτε από τα σκουπίδια που μπορεί να φράξουν τα φίλτρα, τους ψεκαστήρες και τις αποχετεύσεις του πλυντηρίου πιάτων σας είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε τη μεγαλύτερη δύναμη καθαρισμού των πιάτων από το μηχάνημά σας.

δεν καθαρίζετε την καφετιέρα

Δεν πρέπει να μπαίνει τίποτα ανάμεσα σε εσάς και το πρώτο φλιτζάνι του καφέ σας. Ειδικά εναποθέσεις σκληρού νερού, υπολείμματα και άλλα σκουπίδια που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου στην καφετιέρα σας. Μπλιαχ! Οι βρωμιές και τα σκουπιδάκια μπλοκάρουν την καφετιέρα σας, επιβραδύνουν την παρασκευή του καφέ και επηρεάζει τη γεύση του πρωινού σας παρασκευάσματος.

καθαρίζετε πρώτα το πάτωμα της κουζίνας

Ξεκινήστε με τα πιάτα, σκουπίστε τα ντουλάπια και τις συσκευές, καθαρίστε τους πάγκους και μετά καθαρίστε οτιδήποτε έχει πέσει στο πάτωμα. Εάν μια σκούπα είναι η επιλογή σας για τον καθαρισμό δαπέδου, δοκιμάστε ένα άλλο εργαλείο, όπως ηλεκτρική σκούπα ή υγρή σφουγγαρίστρα για να έχετε ένα πιο σχολαστικά καθαρό πάτωμα κουζίνας σε λιγότερο χρόνο.

ξεχνάτε τον νεροχύτη της κουζίνας

Ο νεροχύτης σας μπορεί να φαίνεται καθαρός, αλλά η όψη μπορεί να παραπλανήσει. Ανάμεσα στα βρώμικα πιάτα, τα βακτήρια από τις πρώτες ύλες και το πλύσιμο των χεριών, οι νεροχύτες της κουζίνας (και η βρύση και το στόμιο επίσης) είναι το πιο γεμάτο μικρόβια μέρος στο σπίτι σας και πρέπει να τρίβονται, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται.

ξεχνάτε τα πόμολα, τα χερούλια και τους διακόπτες

Πλένετε τα χέρια σας στην κουζίνα, επομένως φροντίστε να πλένετε και ό,τι αγγίζουν τα χέρια σας στην κουζίνα. Τα πόμολα, τα χερούλια του ψυγείου, τα συρτάρια και οι διακόπτες φώτων της κουζίνας χρειάζονται όλα ένα καλό τρίψιμο και απολύμανση.

βάζετε τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων

Ενώ λοιπόν είστε σε διαδικασία καθαρισμού στην κουζίνα σας, απολυμαίνετε, απολιπαίνετε, φορτώνετε τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων και θεωρείτε ότι όλα τα κάνατε σωστά! Υπάρχει κάτι όμως που δεν έπρεπε να βάλετε στο πλυντήριο τον πιάτων! τα μαχαίρια φυσικά! Αν θέλετε να διατηρείτε τα μαχαίρια της κουζίνας σας αιχμηρά και το πλυντήριο πιάτων σας σε καλή κατάσταση, μην τα βάζετε σε αυτό. Αντίθετα, πλύνετε τα στο χέρι και φροντίστε να στεγνώσετε αμέσως μετά το ανοξείδωτο ή ανθρακούχο χάλυβα, καθώς πρέπει να φυλάσσονται στεγνά.

υποτιμάτε τη δύναμη μιας ηλεκτρικής σκούπας

Είτε καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, είτε βγάζετε ψίχουλα κάτω από τη κουζίνα σας σας είτε αντιμετωπίζετε αυτό το σημείο πίσω από το ψυγείο, η ηλεκτρική σκούπα, ειδικά αν διαθέτει εξάρτημα με ραβδί για δυσπρόσιτα σημεία, είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

- Διαφήμιση -