Καθαρίστε την καφετιέρα σας εύκολα και αποτελεσματικά

Ο ζεστός καφές ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι καθημερινός στις ζωές μας. Αγαπάτε και εσείς ένα φλιτζάνι ζεστό γαλλικό καφέ κάθε πρωί; Το ίδιο και εγώ…Η καφετιέρα λοιπόν δεν λείπει ούτε από τα σπίτια μας ούτε όμως και από τον χώρο εργασίας μας. Αλλά θέλει κι αυτή, όπως όλες οι συσκευές, την σωστή της συντήρηση. Πόσο συχνά την καθαρίζετε όμως από τα άλατα που μαζεύει;

- Διαφήμιση -

Πώς να καθαρίσετε την μηχανή καφέ με τον ευκολότερο τρόπο

Αν και οι μηχανές καφέ καθιστούν τη ζωή ευκολότερη, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι καφετιέρες που δεν καθαρίζονται σωστά παράγουν βακτήρια και μούχλα και με την πάροδο του χρόνου, σκοτώνουν τη γεύση του καφέ. Έτσι, το ερώτημα που τίθεται είναι: “Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσω τη μηχανή του καφέ και κυρίως γρήγορα και εύκολα”;

Πριν προχωρήσετε στο πώς πρέπει να καθαρίσετε το μηχάνημά σας, πρέπει να ξέρετε ότι κάθε μάρκα είναι διαφορετική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο του μηχανήματος για να μάθετε πως συστήνει ο κατασκευαστής να καθαριστεί το μηχάνημα σας. 

Πώς να καθαρίσετε τη μηχανή καφέ

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από το μηχάνημά σας, πρέπει να πλένετε το φίλτρο με ζεστό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση. Κατά τη διαδικασία αυτή, βεβαιωθείτε ότι το φις είναι αποσυνδεδεμένο και ότι το μηχάνημά σας είναι απενεργοποιημένο. 

Όταν πλένετε το φίλτρο, μετακινήστε το λεπτά και αργά αντί να κάνετε σκληρές κινήσεις. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών πριν ρίξετε το φίλτρο στο πλυντήριο πιάτων. Εδώ να σημειώσουνε ότι η πιο υγιεινή και ασφαλέστερη μέθοδος είναι το πλύσιμο στο χέρι. Για να δούμε και τι φυσικοί τρόποι καθαρισμού υπάρχουν.

Νερό με λευκό ξύδι μία φορά το μήνα

Καθώς χρησιμοποιείτε την συσκευή σας καθημερινά, τα άλατα από το νερό της βρύσης συσσωρεύονται μέσα σε αυτήν. Αν δεν καθαρίζετε τα άλατα και δημιουργούνται τότε και απόσταξη του καφέ γίνεται πιο αργή και ο καφές που πίνετε έχει αλλοιωμένη γεύση. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε με νερό και ξύδι. Ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια ξύδι στη δεξαμενή νερού και ξεκινήστε το μηχάνημα.

Απενεργοποιήστε το μηχάνημά σας στο μισό της διαδικασίας ζύμωσης και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια επανεκκινήστε το μηχάνημα και ολοκληρώστε τη διαδικασία παρασκευής. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό από το ξύδι στην τσαγιέρα, γεμίστε ξανά το θάλαμο μόνο με νερό και ξεκινήστε πάλι το μηχάνημα. Επαναλάβετε το αυτό τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Μείγμα κιτρικού οξέος και κρύου νερού

“Πώς να καθαρίσετε τη μηχανή καφέ;” Μια άλλη απάντηση στην ερώτηση είναι ένα μείγμα κιτρικού οξέος και νερού. Αφήστε ένα κομμάτι κιτρικού οξέος να διαλυθεί στον κάδο του νερού της μηχανής. Στη συνέχεια, προσθέστε 4 ποτήρια κρύου νερού. Ξεκινήστε το μηχάνημα.

Απενεργοποιήστε το μηχάνημα και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και επανεκκινήστε τη μηχανή μόνο με κρύο νερό.

Ρύζι, σαπουνόνερο ή λευκαντικό

Μαζί με το φίλτρο σας, κάποια βακτήρια μπορούν επίσης να σχηματιστούν στον εγχυτήρα σας. Για να το λύσετε, γεμίστε την τσαγιέρα με ζεστό σαπουνόνερο και ρύζι. Το ρύζι θα βοηθήσει στη διάλυση της υπάρχουσας κολλώδους ύλης στην τσαγιέρα. Αφού περιμένετε λίγο, ξεπλύνετε και λάβετε βοήθεια από ένα σφουγγάρι. Θα είναι επίσης ένα καλό προϊόν καθαρισμού για την παρασκευή σας.

Η σωστή συντήρηση μιας καφετιέρας είναι να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και με αυτούς τους εύκολους, φυσικούς και απλούς τρόπους. Δοκιμάστε το.

Βρείτε μας στα social media για να μην χάνετε τα νέα μας άρθρα: facebook: tospitakimou.gr /instagram: tospitakimou

- Διαφήμιση -