6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών

Όταν μπαίνουμε σε ένα περιβάλλον, μπορεί να έχουμε δισταγμούς για το αν θα βγάλουμε τα παπούτσια μας. Μήπως μυρίζουν άσχημα τα πόδια μας; Οι άνθρωποι στο περιβάλλον παρατηρούν τη μυρωδιά και νιώθουν άβολα. Μπορεί να σκέφτεστε τέτοια πράγματα. Πράγματι, η μυρωδιά των ποδιών είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα. Άνδρες και γυναίκες, όλοι συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυτό το θέμα. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών.

- Διαφήμιση -

τι προκαλεί την κακοσμία των ποδιών

Πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν την αιτία της οσμής στα πόδια έχουν κάνει την ερώτηση “Τι προκαλεί την κακοσμία των ποδιών ” ή έχουν κάνει έρευνα για το θέμα. Τις περισσότερες φορές δεν θα είναι αρκετό να αναφέρετε απλώς μια αιτία ως τον λόγο της κακοσμίας των ποδιών. Η μυρωδιά των ποδιών μπορεί να έχει πολλές αιτίες, από γενετικές μέχρι στρες και διαβήτη.
Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις αιτίες της κακοσμίας των ποδιών:

Η μυρωδιά των ποδιών μπορεί να εμφανιστεί λόγω μιας γενετικής δομής από την οικογένεια.
Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των δύσοσμων ποδιών εξαιτίας του λίγου νερού που πίνουν.
Η μυρωδιά των ποδιών μπορεί να εμφανιστεί λόγω υπερβολικής εργασίας των ιδρωτοποιών αδένων.
Η μυκητίαση είναι μια από τις κύριες αιτίες της κακοσμίας των ποδιών.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε για άλλη ασθένεια μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στα πόδια.
Στρες
Διαβήτης
Τα άτομα με νόσο του θυρεοειδούς αδένα έχουν δυσοσμία στα πόδια.

Ας δούμε όμως τους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία των ποδιών:

λάδι λεβάντας

Το λάδι λεβάντας όχι μόνο μυρίζει υπέροχα αλλά σκοτώνει και τα βακτήρια. Μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας, που έχει φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες, στις κάλτσες σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα για μερικές ημέρες.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά στα πόδια μας και εξισορροπεί το επίπεδο του pH. Μπορείτε να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα πριν φορέσετε τις κάλτσες σας. Ή μπορείτε να προσθέσετε 1 πακέτο μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό κάθε βράδυ και να μουλιάζετε τα πόδια σας σε αυτό το νερό για 15-20 λεπτά.

μηλόξυδο

Η οξύτητα του μηλόξυδου μειώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων και διατηρεί το pH του δέρματος στα φυσιολογικά επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο η κακοσμία των ποδιών γίνεται παρελθόν.

Βέβαια το συγκεκριμένο γιατροσόφι δεν συνιστάται σε πόδια που έχουν πληγές, γρατζουνιές κλπ, διότι όπως είναι αναμενόμενο το τσούξιμο που θα προκληθεί θα είναι έντονο, σε συνδυασμό και με τον ερεθισμό του δέρματος.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα μηλόξυδο
2 κούπες ζεστό νερό
Τρόπος εφαρμογής: Αφού βάλετε τα 2 υλικά σε μια λεκάνη, μουλιάστε τα πόδια σας για 15-20 λεπτά. Έπειτα, φροντίστε να τα σκουπίσετε πολύ καλά για να μην μείνει ίχνος υγρασίας.

μαύρο τσάι

Μια ακόμη συνταγή ώστε τα πόδια σας να μυρίζουν όμορφα και να μη βγάζουν αυτή την άσχημη μυρωδιά είναι να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου τσαγιού. Εξισορροπεί το pH του δέρματος, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την παραγωγή ιδρώτα, αφού οι πόροι του κλείνουν. Επίσης, τα οξέα του τσαγιού, οι γνωστές τανίνες, καταπολεμούν τα βακτήρια.

Θα χρειαστείτε:

4-5 φακελάκια μαύρο τσάι
Νερό
Τρόπος εφαρμογής: Αφού φτιάξετε ένα δυνατό μαύρο τσάι και πάρει μια χλιαρή, ανεκτή θερμοκρασία για να κάνετε το ποδόλουτρο σας, βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό. Αφήστε τα μέσα για 30 λεπτά μέχρι να δράσει το ποδόλουτρο και έπειτα ξεπλύντε τα. Τέλος, σκουπίστε τα πολύ καλά με μια καθαρή πετσέτα.

τζίντζερ

Το τζίντερ είναι μία ακόμη λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από την κακοσμία των ποδιών σας! Για αυτό, φτιάξτε έναν πουρέ από ρίζα τζίντζερ και αφήστε τον σε ζεστό νερό για 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ για να φιλτράρετε. Κάντε μασάζ στα πόδια με το υγρό που θα πάρετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε το για δύο εβδομάδες.

φύλλα φασκόμηλου

Τα φύλλα φασκόμηλου αναστέλλουν επίσης την οσμή των ποδιών. Για αυτό, μπορείτε να τρίψετε φύλλα φασκόμηλου και να τα βάλετε στα παπούτσια σας.

Το σημαντικό είναι να μάθετε γιατί ιδρώνουν τα πόδια και να βρείτε μια λύση σε αυτό. Τα μη δερμάτινα παπούτσια προκαλούν εφίδρωση. Μη φοράτε παπούτσια άλλων ανθρώπων. Γιατί ο μύκητας που βρίσκεται στα πόδια των άλλων μπορεί να περάσει και σε εσάς. Αλλάζετε τις κάλτσες σας κάθε μέρα και πλένετε τα πόδια σας κάθε βράδυ και μην φοράτε ποτέ κάλτσες ή παπούτσια όταν είναι βρεγμένα.

- Διαφήμιση -