8 έξυπνοι εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα καφέ

Νομίζετε ότι ένα φίλτρο καφέ είναι καλό μόνο για την παρασκευή ενός πρωινού φλιτζανιού καφέ; Ξανασκεφτείτε το! Τα χάρτινα φίλτρα καφέ μιας χρήσης έχουν εξαιρετικές λειτουργίες σε όλο το σπίτι, που χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από τον καθαρισμό και το γυάλισμα μέχρι την αποθήκευση και τα έργα χειροτεχνίας. Θα σας παρουσιάσω 8 έξυπνους εναλλακτικούς για να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα καφέ!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιήστε τα ως σουρωτήρι

Τα φίλτρα καφέ κάνουν υπέροχα σουρωτήρια. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ πάνω από ένα μπολ για να πιάσετε τους σπόρους όταν στύβετε λεμόνια, λάιμ ή πορτοκάλια. Ομοίως, μπορείτε να στραγγίσετε κομμάτια σπασμένου φελλού από ένα μπουκάλι κρασί, τοποθετώντας ένα φίλτρο καφέ πάνω από το μπουκάλι κρασιού και στερεώνοντάς το με ένα λαστιχάκι. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ ως υποκατάστατο ενός σουρωτηριού όταν στραγγίζετε ζωμούς.

τοποθετήστε τα ανάμεσα σε στοιβαγμένα πιάτα

Προστατέψτε τα αγαπημένα σας πιάτα από σπασίματα και γρατζουνιές, βάζοντας ανάμεσα τους φίλτρα καφέ.

καθαρίστε τα παράθυρα και τους καθρέφτες

Επειδή τα φίλτρα καφέ δεν αφήνουν χνούδια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πανάκια μικροινών ή τις πετσέτες σας για να δώσετε στα παράθυρα λάμψη χωρίς ραβδώσεις.

μέτρο κατά της υγρασίας

Τοποθετήστε ένα στρώμα φίλτρων καφέ στον πάτο ενός ταψιού από χυτοσίδηρο για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και να αποτρέψει τη σκουριά. Ομοίως, οι υπερ-απορροφητικοί κώνοι χαρτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο για να βοηθήσουν στην ταξινόμηση βιδών, καρφιών, παξιμαδιών και μπουλονιών. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτά τα μικρά εξαρτήματα οργανωμένα και χωρίς σκουριές τυλίγοντάς τα στα φίλτρα και αποθηκεύοντάς τα σε κουτί ή πλαστικό δοχείο.

απολαύστε γλυκές λιχουδιές

Λατρεύετε τα παγωτά και τα χωνάκια παγωτού, αλλά μισείτε ότι στάζουν; Ανοίξτε μια τρύπα σε ένα φίλτρο καφέ και σπρώξτε μέσα από αυτό το χωνάκι του παγωτού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας παγωτό χωρίς να φοβάστε ότι θα γίνετε χάλια!

γυαλίστε τα παπούτσια σας

Χρησιμοποιήστε φίλτρα καφέ ως καθαριστικά μιας χρήσης για να γυαλίσετε δερμάτινα παπούτσια ή ακόμα και έπιπλα. Απλώς απλώστε λίγο από το σωστό χρώμα βερνικιού στο φίλτρο και γυαλίστε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το υλικό.

βάλτε τα στις γλάστρες

Οι περισσότερες γλάστρες έχουν μια ή δύο οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να αποτρέψουν τη σήψη των ριζών – αλλά αυτό επιτρέπει επίσης να διαφύγει το χώμα, δημιουργώντας συχνά ένα χάος στο μπαλκόνι ή το περβάζι σας. Τοποθετήστε ένα ή δύο φίλτρα καφέ στον πάτο της γλάστρας για να κρατήσει το χώμα μέσα και αφήστε ακόμα το νερό να βγει.

απορροφήστε τα λίπη από τα πιάτα και τα ταψιά

Τα φίλτρα καφέ προσελκύουν λίπη και λάδια, επομένως είναι εξαιρετικά για την πρόληψη βρώμικων καταστάσεων στην κουζίνα. Χρησιμοποιήστε φίλτρα καφέ σε ένα πιάτο ή ταψί για να απορροφήσετε λάδι από τηγανητά φαγητά. Ομοίως, καλύψτε τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων με ένα φίλτρο καφέ για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.

- Διαφήμιση -