Εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε δαχτυλιές και λεκέδες από τις πόρτες

Παρόλο που δίνουμε μεγάλη σημασία στην καθαριότητα των θυρών, συχνά τείνουν να λερώνονται λόγω υπερβολικής χρήσης. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τα ανοίξετε μόνο μία πάρα πολλές φορές για να ανακαλύψετε τα τρομακτικά δαχτυλικά αποτυπώματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν φεύγουν! Σήμερα θα δούμε μαζί πώς να αφαιρέσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα από τις πόρτες χρησιμοποιώντας σπιτικά και φυσικά υλικά! Θα σας παρουσιάσω εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε δαχτυλιές και λεκέδες από τις πόρτες!

- Διαφήμιση -

ξύλινες πόρτες

Δεδομένου ότι δεν είναι όλες οι πόρτες ίδιες, συνιστάται να διαφοροποιήσετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε ανάλογα με τον τύπο του υλικού. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις ξύλινες πόρτες που είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και ευαίσθητες. Για να αφαιρέσετε τις δαχτυλιές από μία ξύλινη πόρτα, ρίξτε ένα ποτήρι λευκό ξίδι σε έναν κουβά με δύο λίτρα νερό. Στη συνέχεια, βυθίστε ένα πανί μικροϊνών στο μείγμα που προκύπτει, στύψτε το και σκουπίστε την πόρτα αρκετές φορές. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε καλά. Για να γυαλίσετε περαιτέρω το ξύλο των θυρών σας, μπορείτε επίσης να απλώσετε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μαλακό πανί, να τρίψετε την πόρτα και να αφήσετε για τουλάχιστον μισή ώρα πριν αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι με ένα μάλλινο πανί.

πόρτες laminate

Μία από τις πιο δημοφιλείς πόρτες στο σπίτι είναι οι πόρτες laminate, οι οποίες είναι πολύ ανθεκτικές και δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση. Για να αφαιρέσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα από τέτοιες πόρτες, προσθέστε λίγο σαπούνι Μασσαλίας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και ανακατέψτε για να διαλυθεί το σαπούνι. Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα που προκύπτει, στύψτε το και σκουπίστε την πόρτα μέχρι να μην μείνουν δαχτυλιές. Τέλος, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αφρού και στεγνώστε καλά με κυκλικές κινήσεις, σαν να καθαρίζετε γυαλί.

βαμμένες πόρτες

Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τις βαμμένες πόρτες καθώς είναι πολύ ευαίσθητες και απαιτούν πολλή φροντίδα. Πρώτα, δοκιμάστε ένα παλιό κόλπο με μια πατάτα. Κόψτε το στη μέση και τρίψτε ένα από τα μισά πάνω από τα σημάδια της πόρτας. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί και το στεγνώσετε καλά. Για λευκές βαμμένες πόρτες, μουσκέψτε ένα πανί μικροϊνών με ένα μείγμα ξιδιού και νερού, στύψτε το, περάστε το πάνω από την πόρτα και στη συνέχεια στεγνώστε το. Αποφύγετε λειαντικά σφουγγάρια και επιθετικά προϊόντα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το χρώμα.

γυάλινες πόρτες

Τέλος, για ιδιαίτερα ευαίσθητες γυάλινες πόρτες, προσθέστε μισό ποτήρι λευκό ξίδι και μισό ποτήρι οινόπνευμα σε ένα μπολ με ένα λίτρο χλιαρό νερό. Βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα, στύψτε το καλά και σκουπίστε το τζάμι της πόρτας. Τέλος, στεγνώνουμε με παλιές εφημερίδες που έχουν ισχυρή απορροφητικότητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταλκ για να αφαιρέσετε λεκέδες από τη γυάλινη πόρτα. Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ταλκ σε ένα μπολ με ζεστό νερό, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως και μετά ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το τζάμι της πόρτας και σκουπίστε αρκετές φορές με ένα πανί από μικροΐνες.

- Διαφήμιση -