5 σημαντικά λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα σεντόνια σας

Νομίζω ότι θα δυσκολευόμασταν να βρούμε κάποιον που του αρέσει να αλλάζει σεντόνια σε ένα κρεβάτι και να τα πλένει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιβάλλεται να γίνεται τακτικά η αλλαγή αλλά και το πλύσιμο των σεντονιών. Πολλές φορές όμως τυχαίνει να κάνουμε λάθη είτε επειδή δεν γνωρίζουμε είτε από απροσεξία. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 5 σημαντικά λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα σεντόνια σας!

- Διαφήμιση -

στεγνώνετε τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο

Τα σεντόνια πρέπει να είναι άνετα και σε καλή κατάσταση για έναν καλό ύπνο. Ωστόσο, εάν αφήνετε τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο, κάνετε λάθος στο πλύσιμο των ρούχων, επειδή αυτό θα τα συρρικνώσει. Για να αποφύγετε τα άβολα σεντόνια να εμποδίζουν τον καλό ύπνο, συνιστούμε να στεγνώνετε τα σεντόνια σας στον καθαρό αέρα για καλύτερη μακροζωία και αποτελέσματα!

πλένετε τα σεντόνια μόνο όταν φαίνονται εμφανώς βρώμικα

Ένα συνηθισμένο λάθος στο πλύσιμο των ρούχων που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι πλένουν τα σεντόνια τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα. Αυτό το λάθος οδηγεί τους ανθρώπους να πλένουν τα σεντόνια τους κάθε έναν ή δύο μήνες. Μικρόβια, ιδρώτες και βρωμιές συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στα σεντόνια σας αλλά και στον εαυτό σας. Κατά κανόνα, πλένετε τα κάθε δύο εβδομάδες και μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε το πλύσιμο των σεντονιών σας αν σας βοηθά!

ανάμειξη με άλλα ρούχα και πετσέτες

Ένα λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στο πλύσιμο των ρούχων είναι ότι πιστεύουν ότι ανακατεύουν τα σεντόνια τους με άλλα ρούχα και πετσέτες. Αν ανακατέψετε τα πάντα στο πλυντήριο, δεν είναι αποτελεσματικό και τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά. Κάθε υλικό έχει διαφορετική διαδικασία πλύσης και χρειάζεται περισσότερο χώρο για να κυκλοφορήσει. Είναι καλύτερο να έχετε ημέρες πλυντηρίου ειδικά αφιερωμένες στα σεντόνια σας για μεγαλύτερο χώρο στο μηχάνημα.

βάζετε πολύ απορρυπαντικό

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι όσο πιο βρώμικο είναι το σεντόνι, τόσο περισσότερο απορρυπαντικό χρειάζεται. Δυστυχώς, αυτό το λάθος στο πλύσιμο των ρούχων έχει αποδειχθεί ότι κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό στα σεντόνια σας. Όχι μόνο μπορούν να αφήσουν λεκέ, αφήνοντάς τα να φαίνονται λιγότερο καθαρά, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν τα σεντόνια και το πλυντήριό σας. Όσο περισσότερο απορρυπαντικό ρούχων χρησιμοποιείτε, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση νερού. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ξίδι για να πλύνετε τα σεντόνια σας για μεταξένια και απαλά αποτελέσματα.

δεν ελέγχετε τις ετικέτες

Ένα από τα σημαντικά λάθη που κάνουμε γενικότερα στο πλύσιμο των ρούχων είναι ότι δεν κοιτάμε τις ετικέτες. Ειδικά για τα σεντόνια, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για την σωστή φροντίδα των ρούχων, να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες προσεκτικά γιατί κάθε σεντόνι έχει διαφορετικές απαιτήσεις πλυσίματος. Τα βαμβακερά σεντόνια πλένονται καλύτερα σε χαμηλότερη θερμοκρασία και ορισμένα υφασμάτινα σεντόνια δεν πρέπει να σιδερώνονται ή να τοποθετούνται στο στεγνωτήριο.

- Διαφήμιση -