5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα στον καθαρισμό της κουζίνας

Η ίδια οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε για να γυαλίσετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για να καθαρίσετε πολλά πράγματα στο σπίτι. Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό, που συχνά παρασκευάζεται με μαγειρική σόδα, που αφαιρεί την οδοντική πλάκα. Αυτή η ίδια λειαντική δράση κάνει θαύματα στην αφαίρεση λεκέδων σε οτιδήποτε, από τοίχους μέχρι παπούτσια. Δεν θα μπορούσε να μην συμβαίνει το ίδιο και στην κουζίνα! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα στον καθαρισμό της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από το ξύλινο τραπέζι

Τρίψτε απαλά την οδοντόκρεμα χωρίς τζελ σε λεκέδες νερού σε ένα ξύλινο τραπέζι και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

δώστε λάμψη σε αντικείμενα από χρώμιο

Το τρίψιμο των φωτιστικών από χρώμιο με μια λίγη οδοντόκρεμα θα τα κάνει να λάμπουν. Τρίψτε την οδοντόκρεμα στο χρώμιο με ένα πανί και στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό πανί.

αφαιρέστε τις μυρωδιές ψαριού, κρεμμυδιού ή σκόρδου από τα χέρια σας

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά μαγειρικής των περισσοτέρων και ένα από τα πιο απαραίτητα υλικά για τα φαγητά μας. Το ίδιο ασφαλώς συμβαίνει και με το κρεμμύδι. Τι γίνεται όμως με την άσχημη μυρωδιά που μένει από αυτά τα 2 αγαπημένα υλικά στα χέρια μας; Η οδοντόκρεμα θα φρεσκάρει τα χέρια σας όπως ακριβώς φρεσκάρει το στόμα σας. Απλώς πιέστε λίγη οδοντόκρεμα στα χέρια σας και τρίψτε την γύρω στα δάχτυλα και τις παλάμες σας. Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας ως συνήθως.

αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα τάπερ αποθήκευσης τροφίμων

Τυχαίνει πολλές φορές να ανοίγουμε κάποιο τάπερ και να μυρίζει πολύ άσχημα. Όσο σκληρά και να το τρίψουμε δεν ξεμυρίζει με τίποτα! Για να φύγει λοιπόν η άσχημη μυρωδιά από τα τάπερ χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα και ένα σφουγγάρι. Τρίψτε πολύ καλά το τάπερ και η άσχημη μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

ανανεώστε τον σκουπιδοφάγο της αποχέτευσης

Όταν νομίζετε ότι το σωληνάριο της οδοντόκρεμάς σας είναι άδειο, είτε είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για να βουρτσίζετε τα δόντια σας είτε αυτό που κρατάτε στην κουζίνα, κόψτε το επάνω μέρος του σωλήνα, γεμίστε το σωληνάριο με ζεστό νερό και μετά ρίξτε το οδοντόκρεμα κάτω από το σκουπιδοφάγο σας. Θα τον φρεσκάρετε και, παρεμπιπτόντως, δεν θα αφήσετε ούτε μια σταγόνα οδοντόκρεμας να πάει χαμένη!

- Διαφήμιση -