10 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ευρύχωρη

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές για το πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο ευρύχωρη. Αλλά τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν δαπανηρές εργασίες ανακαίνισης, όπως αντικατάσταση του δαπέδου, κατεδάφιση τοίχων, αγορά νέων συσκευών και άλλα δαπανηρά πράγματα. Υπάρχουν όμως για όλα, εύκολες και οικονομικές ιδέες! Θα σας παρουσιάσω 10 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ευρύχωρη!

- Διαφήμιση -

τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω από τα ντουλάπια

Οι κάθετες γραμμές σε τοίχους ή έπιπλα βοηθούν στο να φαίνεται πιο ευρύχωρο το δωμάτιο. Αν όμως δεν έχετε τα χρήματα (ή την επιθυμία) να αντικαταστήσετε ή να βάψετε έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κόλπο. Τοποθετώντας καλάθια, μπουκάλια, όμορφα σερβίτσια πάνω από τα ντουλάπια, θα τραβήξετε την προσοχή στο πάνω μέρος του δωματίου και θα πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτές οι διακοσμήσεις πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ του εσωτερικού σας.

κρεμάστε έναν καθρέφτη

Οι αντανακλαστικές επιφάνειες κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το κόλπο στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, αλλά όχι τόσο συχνά στην κουζίνα. Μπορείτε να καλύψετε το splashback με ανακλαστική μεμβράνη, αλλά είναι πιο εύκολο να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους. Το κύριο πράγμα είναι να τον τοποθετήσετε μακριά από την κουζίνα και τον νεροχύτη.

αντικαταστήστε τις καρέκλες με σκαμπό

Τα μάτια μας σταματούν αυτόματα σε οποιεσδήποτε κάθετες επιφάνειες. Εάν γύρω από το τραπέζι τοποθετηθούν σκούρες καρέκλες με ψηλή πλάτη, το δωμάτιο φαίνεται αμέσως μικρότερο. Για να απαλλαγείτε από αυτή την αίσθηση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις καρέκλες με σκαμπό χωρίς πλάτη ή τις καρέκλες με διάφανη πλαστική πλάτη.

φρεσκάρετε τα πλακάκια σας

Οριζόντιες γραμμές σε απαλά ανοιχτά χρώματα διευρύνουν οπτικά το χώρο. Δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από παλιά σκούρα πλακάκια και να τα αντικαταστήσετε με νέα για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Μπορείτε απλά να τα βάψετε. Τα εποξειδικά, το σμάλτο και τα ειδικά αδιάβροχα χρώματα λειτουργούν καλύτερα για πλακάκια. Αξίζει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι πρέπει να προετοιμάσετε πλακάκια για βάψιμο και ότι το χρώμα μπορεί να σπάσει με την πάροδο του χρόνου. Αλλά αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο και φθηνότερο από την αντικατάσταση παλαιών πλακιδίων με νέα.

βάψτε την κουζίνα σας στα σωστά χρώματα

Εάν ολόκληρο το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο), το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από φωτεινά ή αντίθετα έπιπλα. Και αν δεν είστε έτοιμοι να αγοράσετε νέα έπιπλα, μπορείτε απλά να ξαναβάψετε τα παλιά.

Παρεμπιπτόντως, η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου και ψηλοτάβανων μπορεί να δημιουργηθεί βάφοντας έπιπλα σε 2 αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο χρώμα στις μονάδες βάσης και ένα πιο ανοιχτό στα επάνω ντουλάπια.

επιλέξτε τους κατάλληλους πίνακες και χαλιά

Το πρόβλημα των χαμηλών οροφών μπορεί να λυθεί με κάθετες γραμμές. Και δεν χρειάζεται να καλύψετε τους τοίχους με ριγέ ταπετσαρία, απλώς σηκώστε μερικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες, πίνακες, κουρτίνες, που δημιουργούν μια παρόμοια ψευδαίσθηση. Το ίδιο κόλπο μπορείς να κάνεις και με το πάτωμα τοποθετώντας ριγέ χαλιά πάνω του.

τα φώτα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνετε ή να μειώσετε οπτικά το μέγεθος της κουζίνας σας. Στην ιδανική περίπτωση, τα φώτα θα πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή, διαφορετικά θα «διαιρέσουν» τον χώρο και θα τον υπερφορτώσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να απαλλαγείτε από τα ογκώδη αμπαζούρ και τους πολυελαίους. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε σε μία πηγή φωτός. Όσο περισσότερα διαφορετικά φώτα υπάρχουν στην κουζίνα, τόσο το καλύτερο.

επιλέξτε ανοιχτά ράφια

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αντικαταστήσετε μερικά από τα ντουλάπια με ανοιχτά ράφια για να μεγεθύνετε οπτικά την κουζίνα. Αλλά για αρχή, μπορείτε να επιλέξετε μια λιγότερο ριζοσπαστική επιλογή και απλώς να αφαιρέσετε τις πόρτες από τα ντουλάπια. Εάν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τις πόρτες στη θέση τους.

Δυστυχώς, καμία από τις επιλογές δεν θα λειτουργήσει για γεμάτα ντουλάπια. Η αίσθηση ελεύθερου χώρου εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στα ράφια. Για να φαίνεται μεγαλύτερη η κουζίνα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μεγάλα και φωτεινά χερούλια στις πόρτες και τα συρτάρια με μικρά και ουδέτερου χρώματος.

απαλλαγείτε από τις βαριές κουρτίνες

Το φυσικό φως κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Και παρόλο που είναι αδύνατο να μεγαλώσετε το παράθυρο, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόντα εμπόδια που εμποδίζουν το φως του ήλιου να εισέλθει στο δωμάτιο. Εάν αισθάνεστε καλά που κρατάτε τα παράθυρά σας χωρίς κουρτίνες, ξεφορτωθείτε τα εντελώς. Εάν δεν είναι μια επιλογή για εσάς, κρεμάστε διαφανείς ή ανοιχτόχρωμες περσίδες που θα επιτρέπουν στο φως να περάσει.

- Διαφήμιση -