Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε μια βρώμικη τουαλέτα με Coca-Cola

Και σε ποιον δεν αρέσει να πίνει μία δροσιστική Coca-Cola; Είναι αλήθεια πως όσο ανθυγιεινή είναι, άλλο τόσο γευστική και εθιστική είναι! Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο αναψυκτικό δεν αποτελεί μόνο ένα δροσιστικό ρόφημα αλλά ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό! Ένα από τα σημεία που μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι σας με Coca-Cola είναι η τουαλέτα σας. Δείτε έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε μία βρώμικη τουαλέτα με Coca-Cola!

- Διαφήμιση -

Πιθανώς το χειρότερο μέρος για να καθαρίσετε στο σπίτι είναι το μπάνιο, ιδιαίτερα η τουαλέτα. Και, αν μοιράζεστε το μπάνιο με τον σύζυγό σας ή τα μικρότερα αγόρια σας, το να διατηρείτε την τουαλέτα πεντακάθαρη μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Αντί, λοιπόν, να αγοράσετε αυτά τα ακριβά απορρυπαντικά ή λειαντικά καθαριστικά λεκάνης τουαλέτας, κατευθυνθείτε προς το ψυγείο και αφήστε την ενανθράκωση της Coca-Cola να κάνει τη μαγεία της σε βρώμικους δακτυλίους, συσσώρευση ασβέστη και λεκέδες νερού. Επειδή η Coca-Cola περιέχει ανθρακικά, κιτρικά και φωσφορικά οξέα, είναι ιδανική για σκληρούς λεκέδες και για τη διάλυση της σκουριάς.

πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την τουαλέτα σας

Οι τουαλέτες είναι πραγματικά μαγνήτης μικροβίων, ειδικά αν έχετε πολυμελή οικογένεια. Τουλάχιστον, καθαρίστε και απολυμάνετε την τουαλέτα σας μία φορά την εβδομάδα. Ένα κανονικό τρίψιμο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των λεκέδων από την αρχή.

πριν ξεκινήσετε

Φυσικά, δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την Coca-Cola κάθε φορά που η τουαλέτα σας χρειάζεται καλό τρίψιμο, καθώς το σκούρο χρώμα της ανθρακούχου σόδας μπορεί να λερώσει το μπολ και να αφήσει υπολείμματα ζάχαρης όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να δημιουργήσουν μια ανθυγιεινή κατάσταση τροφοδοτώντας ορισμένους τύπους βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε οπτάνθρακα ειδικά όταν πρέπει να αφαιρέσετε προβληματικούς λεκέδες όπως άλατα ασβέστη ή σκουριά.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο να βάψετε την τουαλέτα σας με Coca-Cola, ένα ανοιχτόχρωμο ανθρακούχο αναψυκτικό, όπως το 7UP ή το τονωτικό νερό θα είναι επίσης αρκετό. Ωστόσο, τα ανοιχτόχρωμα αναψυκτικά είναι συνήθως λιγότερο όξινα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν λιγότερη δύναμη να διαλύουν τους λεκέδες. Όποιο μείγμα κι αν χρησιμοποιήσετε, το κλειδί είναι να το αφήσετε να καθίσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην τουαλέτα.

πώς να καθαρίσετε την τουαλέτα σας με Coca-Cola

Ακολουθήστε αυτά τα δύο απλά βήματα παρακάτω για να εξασφαλίσετε ότι ο πορσελάνινος θρόνος σας θα λάμπει:

Αρχικά ρίξτε Coca-Cola στις άκρες της λεκάνης της τουαλέτας και αφήστε τη, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Το πρωί, ξεπλύνετε και τραβήξτε το καζανάκι.

εναλλακτικές επιλογές για τον καθαρισμό της τουαλέτας σας

Δεν υπάρχει Coca-Cola στο σπίτι; Ένα άλλο φυσικό παρασκεύασμα που αποτελείται από συστατικά που λαμβάνονται κατευθείαν από την κουζίνα: ίσα ποσότητα μαγειρικής σόδας και λευκό ξίδι αναμεμειγμένα με αιθέρια έλαια (σκεφτείτε: μέντα ή έλαιο τεϊόδεντρου). Αυτός ο συνδυασμός θα καθαρίσει το μπολ και θα εξουδετερώσει τις αποκρουστικές μυρωδιές. Και, αν είστε πρόθυμες να λερώσετε τα χέρια σας, το κομμένο γκρέιπφρουτ καλυμμένο με αλάτι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό καθαριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση μιας βούρτσας τουαλέτας.

συμβουλές για να διατηρείτε την τουαλέτα σας καθαρή

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτόματο καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας ή χρησιμοποιούν καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας κάθε μέρα ή κάθε δύο για να τη διατηρήσουν φρέσκια ​​και χωρίς λεκέδες. Ωστόσο, πολλά προϊόντα περιέχουν χλωρίνη, η οποία μπορεί να καταστρέψει τις ελαστικές σφραγίδες και να διαβρώσει το μέταλλο με την πάροδο του χρόνου. Το να αφήνετε αυτά τα προϊόντα στο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί επίσης να απελευθερώσει αναθυμιάσεις στο μπάνιο σας. Η προαναφερθείσα μαγειρική σόδα και το ξίδι είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για να διατηρήσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας λαμπερή. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη λεκάνη της τουαλέτας στο τέλος της νύχτας για ένα καλό καθάρισμα μέχρι το πρωί.

- Διαφήμιση -