5 μέρη στην κουζίνα σας που πρέπει να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα

Εάν υπάρχει ένα multitasker που θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας για συνηθισμένα προβλήματα στην κουζίνα, αυτή είναι η μαγειρική σόδα. Ένα απαλό λειαντικό καθαριστικό, η μαγειρική σόδα είναι ένας ισχυρός τρόπος για να τρίψετε τα υπολείμματα και τις βρωμιές από τις επιφάνειες του σπιτιού σας, χωρίς να καταστρέψετε τις ευαίσθητες επιφάνειες. Μπορεί επίσης να απορροφήσει ενοχλητικές οσμές, καθιστώντας το ιδιαίτερα χρήσιμο στην κουζίνα. Το καλύτερο; Η μαγειρική σόδα είναι πολύ πιο προσιτή από πολλά προϊόντα καθαρισμού που αγοράζετε και πιθανότατα την έχετε ήδη στο σπίτι σας! Θα σας παρουσιάσω 5 σημεία στην κουζίνα που μπορείτε να καθαρίσετε με τη μαγειρική σόδα!

- Διαφήμιση -

κατσαρόλες και τηγάνια

Μπορεί να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία να τρίψετε τα καμένα τρόφιμα από κατσαρόλες και τηγάνια ειδικά αν τα έχετε αφήσει να καθίσουν για αρκετή ώρα. Λύστε αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας τη δική σας πάστα μαγειρικής σόδας για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά. Απλώς καλύψτε την πληγείσα περιοχή με μαγειρική σόδα, προσθέστε λίγο νερό και μετά αφήστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι να καθίσει για 15-30 λεπτά. Τρίψτε το σκεύος με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά την κατσαρόλα ή το τηγάνι. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας σαπούνι πιάτων για επιπλέον καθαριστική δύναμη και είστε έτοιμες!

κάδος σκουπιδιών

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος της σακούλας απορριμμάτων ή του κάδου σας για να απορροφάτε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Η ίδια διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις υπάρχουσες οσμές και τις κολλώδεις διαρροές από τον κάδο απορριμμάτων σας. Αφού ξεπλύνετε καλά τον άδειο κάδο, δημιουργήστε μια πάστα με ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού, στη συνέχεια τρίψτε το εσωτερικό με μια σκληρή βούρτσα και ξεπλύνετε ξανά με καθαρό νερό πριν προσθέσετε μια νέα σακούλα.

απόρριψη των απορριμμάτων σας

Άλλο ένα συχνά βρωμερό σημείο; Η αποχέτευση και η απόρριψη των σκουπιδιών του νεροχύτη της κουζίνας σας. Για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, βάλτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα κάτω από την απόρριψη με τον νεροχύτη να τρέχει, ακολουθούμενα από μερικές γυάλες λευκό ξίδι για να δημιουργήσετε ένα αφρώδες διάλυμα. Μπόνους: Το ξίδι είναι επίσης εξαιρετικό στο να κόβει τις μυρωδιές. Προσθέστε μερικά παγάκια για να αφαιρέσετε τα κολλημένα τρόφιμα από τις λεπίδες απόρριψης σκουπιδιών, εάν χρειάζεται.

αρμούς από τα πλακάκια

Εάν το backsplash ή οι αρμοί στο δάπεδό σας έχουν βρωμιά, πάρτε τη μαγειρική σόδα. Συνδυάστε δύο μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος οξυζενέ και εφαρμόστε το στον προσβεβλημένο αρμό και αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 15 ή 20 λεπτά. Τρίψτε τους λεκέδες με μια παλιά οδοντόβουρτσα και μετά σκουπίστε τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας με ένα καθαρό, βρεγμένο πανί.

φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων συχνά συσσωρεύει δυσάρεστα υπολείμματα φαγητών και άσχημες μυρωδιές, αλλά ευτυχώς υπάρχουν η μαγειρική σόδα και το ξίδι, τα οποία αποτελούν εξαιρετικό δίδυμο καθαρισμού! Αρχικά, ψήνουμε στο μικροκύματα ένα μπολ με αποσταγμένο λευκό ξίδι και νερό για να χαλαρώσουν τα υπολείμματα και να πάρει τις άσχημες μυρωδιές. Στην συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι και προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα για να τρίψετε τα πιο επίμονα σημεία και σκουπίστε τα πάντα με ένα υγρό πανί όταν τελειώσετε. Ο φούρνος μικροκυμάτων σας θα γίνει σαν καινούριος!

- Διαφήμιση -