7 τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το listerine στον κήπο

Το στοματικό διάλυμα δεν είναι μόνο για να προστατεύσετε τα δόντια σας, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και στον κήπο σας. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι το στοματικό διάλυμα είναι επιβλαβές για τα φυτά! Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ή αναφορές που να υποδηλώνουν ότι το στοματικό διάλυμα μπορεί να είναι τοξικό για τα φυτά. Αντίθετα, υπάρχουν χρήσεις στοματικών πλύσεων που είναι ευεργετικές για τα φυτά. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το listerine σε ορχιδέες που πάσχουν από βακτηριακές λοιμώξεις και σήψη. Ψεκάστε το αδιάλυτο στοματικό διάλυμα απευθείας στο μολυσμένο μέρος. Επίσης, ο ψεκασμός Listerine σε τριαντάφυλλα που έχουν προσβληθεί από μαύρες κηλίδες βοηθά στον έλεγχο αυτής της μυκητιακής νόσου. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το στοματικό διάλυμα στον κήπο!

- Διαφήμιση -

απαλλαγείτε από το ωίδιο και άλλες μυκητιασικές λοιμώξεις

Το στοματικό διάλυμα έχει ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από το ωίδιο και άλλες μυκητιασικές λοιμώξεις από τον κήπο σας. Για αυτό, αναμείξτε 75% νερό και 25% στοματικό διάλυμα για να φτιάξετε ένα διάλυμα και ψεκάστε το στα μολυσμένα μέρη.

αποτρέψτε τις γάτες από το κατούρημα

Οι περισσότερες γάτες έχουν αυτή την εκνευριστική συνήθεια να κατουρούν στα έπιπλα, στις γωνίες ή κοντά στα φυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να σταματήσετε το πρόβλημα της ακατάλληλης ούρησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε νερό και στοματικό διάλυμα σε ίση αναλογία (ή να εφαρμόσετε το στοματικό διάλυμα αδιάλυτο) και να το ψεκάζετε σε σημεία που κατουρούν. Η μυρωδιά μπορεί να μην είναι τόσο λεπτή για μια ανθρώπινη μύτη, αλλά είναι πολύ έντονη για τις γάτες, και ως εκ τούτου αποφεύγουν τα σημεία που ψεκάζονται. Μπορείτε να εφαρμόσετε το ίδιο κόλπο και στα σκυλιά.

καταπολεμήστε τις αφίδες

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο χωρίς επιβλαβή χημικά για τον έλεγχο των αφίδων, το στοματικό διάλυμα μπορεί να είναι μία αποτελεσματική λύση. Απλώς προσθέστε νερό και στοματικό διάλυμα σε ίση αναλογία και ψεκάστε με αυτό στα φυτά που υποφέρουν από προσβολή από αφίδες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε παρόμοια ποσότητα ήπιου υγρού σαπουνιού πιάτων για να κάνετε αυτή τη συνταγή ακόμα πιο δυνατή.

φτιάξτε λίπασμα

Μία από τις πιο ιδιόμορφες χρήσεις του Listerine είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό λίπασμα χρησιμοποιώντας το μαζί με άλλα συστατικά. Φτιάξτε έναν συνδυασμό στοματικού διαλύματος, αλατιού Epsom, υγρού σαπουνιού πιάτων και αμμωνίας, 1 φλιτζάνι το καθένα, και ένα κουτάκι μπύρα. Εφαρμόστε το χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα με το άκρο του σωλήνα. Χρησιμοποιήστε το μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες!

Μια άλλη συνταγή για λίπασμα Listerine έχει τα ακόλουθα συστατικά: 1 φλιτζάνι το καθένα: Στοματικό διάλυμα, αλάτι Epsom, αμμωνία και ήπιο υγρό σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε τα όλα καλά και μεταφέρετε το λίπασμα σε έναν ψεκαστήρα. Εφαρμόστε το στα δέντρα, τους θάμνους και τα φυλλώδη φυτά σας όπως οι φτέρες κ.λπ.

απαλλαγείτε από τα κουνούπια

Χρησιμοποιήστε το Listerine για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια όταν απολαμβάνετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Βάλτε listerine στη γύρω περιοχή και αέρα γύρω σας, ειδικά εκεί που βουίζουν περισσότερο τα κουνούπια. Βάλτε το ελαφρά και στο εκτεθειμένο δέρμα σας.
Αυτό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο τα εμπορικά απωθητικά κουνουπιών αλλά είναι ασφαλέστερο και λειτουργεί επειδή το Listerine περιέχει ευκαλυπτόλη, ένα παράγωγο του ελαίου ευκαλύπτου, σε χαμηλή ποσότητα. Η ευκαλυπτόλη χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στα απωθητικά κουνουπιών με βάση τον ευκάλυπτο.

απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές

Απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στον κήπο σας χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα. Φτιάξτε ένα διάλυμα στοματικού διαλύματος και νερού σε ίση αναλογία και εφαρμόστε το στο προσβεβλημένο σημείο. Αυτό το διάλυμα θα σκοτώσει τα ενεργά βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που λειτουργούν στη διαδικασία σήψης και θα γεμίσει το μέρος με μια αναζωογονητική μυρωδιά.

απολυμάνετε τα εργαλεία κήπου

Αυτή είναι η τελευταία χρήση του listerine στον κήπο μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Listerine για να απολυμάνετε τα εργαλεία κήπου. Απλώς μουλιάστε τα για ένα λεπτό ή ψεκάστε Listerine στα μικρότερα εργαλεία κήπου για να τα απολυμάνετε για να αποφύγετε ασθένειες.

- Διαφήμιση -