8 συμβουλές για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά

Υγιή και λευκά δόντια: το όνειρο όλων μας. Τα λευκά δόντια εκτός από ομορφιά και καλαισθησία ασφαλώς προδίδουν και σωστή υγιεινή του στόματος μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας τρόπος για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμό είναι να μην καπνίζουμε. Αλλά τι άλλο πρέπει να κάνουμε ή να μην κάνουμε για να αποφύγουμε τον αποχρωματισμό των δοντιών;

- Διαφήμιση -

Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα


Το πρώτο και βασικό που πρέπει να κάνουμε είναι να βουρτσίζουμε τακτικά τα δόντια μας. Αυτό θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε 2 φορές την ημέρα. Βουρτσίστε τα δόντια σας για τουλάχιστον δύο λεπτά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις πλάκες. Αν δεν τρίβετε καλά τότε η εμφάνιση της πέτρας είναι πολύ πιθανή.

Χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Είναι γνωστό πως οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αφαιρούν περισσότερη πλάκα από τις κανονικές οδοντόβουρτσες. Ακολουθώντας την ενδεδειγμένη τεχνική βουρτσίσματος μπορείτε να αφαιρέσετε έως και διπλάσια μικροβιακή πλάκα από τα δόντια σας, επιτυγχάνοντας καίριο χτύπημα σε τερηδόνα και ουλίτιδα. Σε τελική ανάλυση, η πέτρα είναι η πιο σημαντική αιτία του αποχρωματισμού των δοντιών.

Συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας

Εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, πρέπει να αλλάζετε τακτικά την την οδοντόβουρτσα. Εάν οι τρίχες της έχουν φθαρεί, η πλάκα θα γίνει πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τη βούρτσα. Καλό είναι κάθε τρεις μήνες τουλάχιστον να κάνετε μια αλλαγή.

Φάτε «λευκά» τρόφιμα


Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά χρώματα δεν είναι καλά για τα δόντια σας. Επομένως, προσθέστε περισσότερα λευκά τρόφιμα στη διατροφή σας για να αποφύγετε την απώλεια χρώματος. Το κοτόπουλο, το ρύζι και τα ψάρια είναι καλές επιλογές.

Περιορίστε την κατανάλωση τσαγιού και καφέ


Ο καφές, το τσάι και το κόκκινο κρασί έχουν μερικά κοινά πράγματα. Και τα τρία είναι υγρά και όλα περιέχουν τανίνες. Αυτές οι χημικές ενώσεις στα προσβάλλουν το σμάλτο των δοντιών, που σημαίνει ότι τα δόντια σας γίνονται κίτρινα. Δοκιμάστε να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού για ένα υπέροχο λευκό χαμόγελο. 


Τσίχλα

Όταν μασάτε τσίχλα, παράγετε σάλιο που εξουδετερώνει τα οξέα στο στόμα σας. Επιπλέον, οι κινήσεις μάσησης αφαιρούν επίσης σωματίδια τροφίμων από τα δόντια. Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη για όμορφα δόντια.

Ωμά λαχανικά

Η κατανάλωση ωμών λαχανικών ως σνακ δεν είναι μόνο εξαιρετικά υγιής τροφή, αλλά και καλή για το χρώμα των δοντιών σας. Τα τραγανά λαχανικά δρουν ως διαλύτης για την πλάκα στα δόντια σας.

φιλί


Φιλί; μπορεί το φιλί να μας βοηθήσει να έχουμε πιο λευκό χαμόγελο; και όμως ναι. Ενώ φιλάμε, ανταλλάσσουμε σάλιο με τον σύντροφό μας, και αυτό είναι πολύ καλό για τα δόντια σας. Το σάλιο του συντρόφου σας μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο στόμα μας και αντίστροφα.

- Διαφήμιση -