Καθαρίστε τα γυαλιά μυωπίας και ηλίου με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο

Ο καθημερινός καθαρισμός των γυαλιών σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε υπέροχα και να αποτρέψετε τις γρατζουνιές του φακού και άλλες ζημιές στα γυαλιά. Αλλά υπάρχει ένας σωστός τρόπος – και πολλοί λάθος τρόποι – όσον αφορά το πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να καθαρίσετε τους φακούς και τους σκελετούς των γυαλιών σας χωρίς κίνδυνο να γρατσουνίσετε τους φακούς ή να προκαλέσετε άλλη ζημιά. Καθαρίστε τα γυαλιά μυωπίας και ηλίου με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο!

- Διαφήμιση -

πλύνετε και στεγνώστε καλά τα χέρια σας

Πριν καθαρίσετε τα γυαλιά σας, το πιο σημαντικό πράγματα που πρέπει να κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι απαλλαγμένα από βρωμιά, λοσιόν, σκόνη και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεταφερθεί στους φακούς σας. Χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς λοσιόν ή υγρό πλυσίματος πιάτων και μια καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια για να καθαρίσετε τα χέρια σας.

ξεπλύνετε τα γυαλιά σας κάτω από το νερό της βρύσης

Αυτό το βήμα θα αφαιρέσει τη σκόνη και άλλα υπολείμματα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το ξύσιμο των φακών σας όταν τους καθαρίζετε. Αποφύγετε το ζεστό νερό, το οποίο μπορεί να καταστρέψει ορισμένες επικαλύψεις φακών γυαλιών.

απλώστε μια μικρή σταγόνα υγρού πιάτων χωρίς λοσιόν

Τα περισσότερα υγρά πιάτων είναι πολύ συμπυκνωμένα, επομένως χρησιμοποιήστε μόνο μια μικρή ποσότητα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε μια ή δύο σταγόνες στην άκρη του δακτύλου σας. Χρησιμοποιήστε μόνο μάρκες που δεν περιλαμβάνουν λοσιόν ή γλυκερίνη.

τρίψτε απαλά και τις δύο πλευρές των φακών

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει κάθε μέρος των γυαλιών, συμπεριλαμβανομένων των επιρρυνίων και των άκρων των βραχιόνων που βρίσκονται πίσω από τα αυτιά σας. Φροντίστε επίσης να καθαρίσετε την περιοχή όπου η άκρη των φακών συναντά το πλαίσιο, όπου μπορεί να συσσωρευτούν σκόνη, υπολείμματα και έλαια δέρματος.

ξεπλύνετε καλά και τις δύο πλευρές των φακών και το πλαίσιο

Αν δεν αφαιρέσετε όλα τα ίχνη σαπουνιού, οι φακοί θα έχουν κηλίδες όταν τους στεγνώσετε.

τινάξτε απαλά τα γυαλιά

Προκειμένου να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τους φακούς, τινάξτε τα απαλά και στην συνέχεια επιθεωρήστε προσεκτικά τους φακούς για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαροί.

στεγνώστε προσεκτικά τους φακούς και το σκελετό

Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα πιάτων που δεν έχει πλυθεί με μαλακτικό ή φύλλο στεγνωτηρίου γιατί αυτές οι ουσίες μπορεί να λερώσουν τους φακούς. Μια βαμβακερή πετσέτα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε λεπτά γυάλινα σκεύη είναι μια καλή επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι η πετσέτα είναι εντελώς καθαρή. Η βρωμιά ή τα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στις ίνες μιας πετσέτας μπορεί να χαράξουν τους φακούς σας. Επίσης και το μαγειρικό λάδι, το λάδι του δέρματος ή η λοσιόν στην πετσέτα θα λερώσουν τα γυαλιά.

επιθεωρήστε ξανά τους φακούς

Εάν παραμείνουν ραβδώσεις ή μουτζούρες, αφαιρέστε τες με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες, γιατί αυτά τα πανιά που δεν αφήνουν χνούδια και είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα οπτικών ειδών.

SOS: Για τον καθαρισμό των γυαλιών σας, όταν δεν έχετε διαθέσιμα τα παραπάνω αναλώσιμα, δοκιμάστε ατομικά συσκευασμένα, προβρεγμένα μαντηλάκια καθαρισμού φακών μιας χρήσης. Αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε φακούς γυαλιών. Μην χρησιμοποιείτε υποκατάστατα.

τι δεν πρέπει να κάνετε στον καθαρισμό των γυαλιών

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε το μανίκι ή άλλο πανί για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας, ειδικά όταν οι φακοί είναι στεγνοί. Αυτό μπορεί να χαράξει τους φακούς σας.

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε σάλιο για να βρέξετε τους φακούς σας.

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά γυαλιών ή επιφανειών για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας. Αυτά τα προϊόντα έχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν τους φακούς και τις επικαλύψεις των γυαλιών, όπως η αντιανακλαστική επίστρωση.

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες, ρολό κουζίνας ή χαρτομάντιλα για να καθαρίσετε τους φακούς σας. Αυτά μπορεί να γρατζουνίσουν ή να λερώσουν τους φακούς σας ή να τους αφήσουν γεμάτους χνούδια.

ΜΗΝ προσπαθήσετε να «σβήσετε» μια γρατσουνιά στους φακούς σας. Αυτό μόνο χειροτερεύει την κατάσταση.

- Διαφήμιση -