Υγρά μωρομάντηλα. 10 χρήσεις που δεν γνωρίζατε.

Έχουν δεκάδες χρήσεις πέρα της προσωπικής υγιεινής και υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε τσάντα.

υγρα μωρομαντηλα και χρησεις που δε γνωριζατε

Υγρά μαντηλάκια, η εφεύρεση του αιώνα κατά την άποψή μου. Άγιος άνθρωπος αυτός που τα ανακάλυψε, καθώς αν και ακούγεται αστείο, έκανε σε πολλές περιπτώσεις την καθημερινότητα μας καλύτερη και ευκολότερη.

- Διαφήμιση -

Τα υγρά μωρομάντηλα ωστόσο προορίζονται κατά βάση για συγκεκριμένη εφαρμογή. Μιλάμε ασφαλώς για τη βρεφική φροντίδα, πχ. στο άλλαγμα πάνας, ή στο τάισμα μωρού. Ασφαλώς και υπάρχουν όμως δεκάδες ακόμα εφαρμογές. Κάποιες ήδη γνωστές κάποιές όμως όχι ίδιαίτερα. Πάμε να δούμε μαζί αυτές που πιθανόν να μη γνωρίζατε.

Αφαίρεση περιττών λιπών από τα τηγάνια.

Πριν το πλύσιμο στο χέρι, περάστε το τηγάνι με ένα υγρό μαντηλάκι και μαζέψτε τα περιττά λίπη. Δε θα γεμίσει έτσι λίπη το σφουγγάρι κουζίνας και θα σας διευκολύνει στο πλύσιμο κάνοντας και οικονομία στο νερό. Το μαντηλάκι είναι γενικά ανθεκτικό και δε θα λιώσει με το νερό. Παράλληλα είναι εύκολο να το απορρίψουμε στα σκουπίδια.

katharisma tiganiou apo lipi
Βρώμικο τηγάνι με ξεραμένα λίπη

Καθάρισμα κάδων απορριμάτων μπάνιου και κουζίνας

Αφού αδειάσουμε τη σακούλα με τα σκουπίδια, ψεκάζουμε 1-2 φορές με κάποιο απολυμαντικό σπρέυ και στη συνέχεια περνάμε με ένα υγρο μαντηλάκι για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τον κάδο.

καθαρισμος καδου απορριματων
Κάδος απορριμάτων στην κουζίνα

Καθάρισμα στρώματος Yoga

Έλα παραδέξου το, δεν το χεις καθαρίσει ακόμα και έχει ποτίσει απ’ τον ιδρώτα. Προς το παρόν καθάρισέ το με ένα υγρό μαντηλάκι και υγρό απολυμαντικό σπρέυ έως ότου να τελειώσουμε το άρθρο μας με αναλυτικές οδηγίες επί του θέματος 😉

καθαρισμός στρώματος yoga
Καθαρισμός Yoga mat

Κλείσιμο φακέλων ταχυδρομείου και κόλλημα γραμματοσήμων

Σιχαίνεσαι να γλύψεις την κόλλα στο φάκελο πριν τον κλείσεις; Σιχαίνεσαι να γλύψεις το γραμματόσημο; Πέρασε ένα μαντηλάκι πάνω από την κόλλα και είσαι έτοιμος/η!

κολλημα γραμματοσημου χωρις γλυψιμο
Κλείσιμο φακέλου ταχυδρομείου

Καθάρισμα πληκτρολογίου laptop ή H/Y

Καθημερινά το πληκτρολόγιο μαζεύει σκόνη σε δύσκολα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα. Κλείδωσε την οθόνη (για να μην στείλεις κανένα email εκεί που δεν πρέπει) και πέρασε απαλά με ένα μαντηλάκι το πληκτρολόγιο. Πίεσε απαλά ώστε να πιέσεις τα πλήκτρα και να καθαρίσεις ανάμεσά τους όπου κρύβεται η κολλημένη σκόνη αλλά και λιπαρότητα. Τα μαντηλάκια στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα υγρά (με κάποιες εξαιρέσεις), οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει υγρασία απ’ το μαντηλάκι και να πάει στο εσωτερικό του πληκτρολογίου με κίνδυνο βλάβης. Σε περίπτωση που τα μαντηλάκια σου είναι κάτι παραπάνω από νωπά τότε απέφυγε να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο!

καθαρισμα πληκτρολογιου με μαντηλακι
Καθαρισμός πληκτρολογίου

Αρωματικά ντουλάπας και συρταριών

Άσε μερικά μαντηλάκια να στεγνώσουν και κόψτα σε μικρά τετράγωνα. Εμπότισέ τα με τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια και τοποθέτησέ τα ανάμεσα στις στοίβες των ρούχων σου ή στα συρτάρια σου για να τα αρωματίσεις!

αρωματικά μαντηλάκια σε συρταρια και ντουλάπες με ρούχα
Αρωματικά φύλλα για τα συρτάρια

Καθάρισμα πίνακα με κιμωλία

Δάσκαλοι και καθηγητές αυτό για εσάς. Περάστε τον πίνακα με ένα υγρό μαντηλάκι για να καθαρίσει αποτελεσματικά και να πάρει την περιττή σκόνη κιμωλίας που λίγο πολύ εσπνέετε καθημερινά.

καθαρισμος πινακα με κιμωλια
Καθαρσμός πίνακα κιμωλίας

Καθάρισμα παπουτσιών από λάσπες και σκόνη

Αν τα παπούτσια σας είναι γεμάτα από λάσπη και σκόνη τότε ένα καλό πέρασμα με υγρό μαντηλάκι θα τα κάνει σαν καινούργια. Προσοχή στα suede και στα δερμάτινα! Πριν το επιχειρήσετε, δοκιμάστε σε μία γωνία για να δείτε τη συμπεριφορά του υλικού απέναντι στο μαντηλάκι.

καθαρισμος παπουτσιων απο λασπες και σκονη με υγρο μαντηλακι
Καθαρισμός παπουτσιών με μαντηλάκι

Εναλλακτικό του χαρτιού υγείας

Ας αφήσουμε τα ταμπού στην άκρη, η προσωπική υγιεινή με υγρό μαντηλάκι αντί για χαρτί υγείας είναι ίσως πιο αποτελεσματική. Δεν συζητώ την περίπτωση να είμαστε κάπου έξω και να διαπιστώσουμε εκ των υστέρων ότι δεν έχει χαρτί υγείας…(OMG)! Επίσης μπορεί να αποδειχθεί πιο οφέλιμο για άτομα που πάσχουν από αιμορροΐδες. Προσοχή: δεν ρίχνουμε τα μαντηλάκια στην αποχέτευση καθώς μετά θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!

καθαρισμος με μαντηλακι αιμορροιδες
Υγρά μαντηλάκια στην προσωπική υγιεινή στην τουαλέτα.

Καθάρισμα κουτσουλιών από το αμάξωμα του αυτοκινήτου

Όλοι λένε ότι η να σε χέζει (συγγνώμη για την έκφραση) πουλί είναι γούρι και πρέπει να παίξεις Τζόκερ. Το αμάξι που μας το συμμαδεύουν κάθε μέρα γιατί δεν έχουμε κερδίσει ακόμα ε; Επειδή δε γίνεται να τρέχουμε στο πλυντήριο αυτοκινήτων κάθε μέρα, αφαιρούμε τις ακαθαρσίες των πουλιών με ένα υγρό μαντηλάκι προτού ξεραθούν. Έτσι προστατεύουμε το αμάξωμα από διάβρωση.

καθαρισμα κουτσουλιας με μαντηλακι
Αφαίρεση κουτσουλιάς από το αμάξωμα του αυτοκινήτου

Ασφαλώς και υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλοι τρόποι χρήσης, απλά αναφέραμε δέκα που πιθανόν να μη γνωρίζατε. Σε επόμενο άρθρο θα έρθουμε με ακόμα μία δεκάδα!

Καλή επιτυχία!

- Διαφήμιση -