6 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε τα μουχλιασμένα πιάτα

Το να έχετε μουχλιασμένα πιάτα μπορεί να είναι εφιάλτης όταν τα βγάζετε για να τα χρησιμοποιήσετε και ειδικά μόλις ανακαλύψετε τι υπάρχει πάνω τους. Τα βακτήρια από τη μούχλα δεν πρέπει καν να τα εισπνεύσουμε, πόσο μάλλον να τα καταπιούμε κατά λάθος σε ένα μουχλιασμένο πιάτο που θα μας στείλει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Η μούχλα έρχεται σε διαφορετικά χρώματα που μπορεί να σας ξεγελάσουν αν δεν την προσέξετε. Το να αποθηκεύετε κατσαρόλες, τηγάνια και πιάτα κάτω από το νεροχύτη ή στο υπόγειο είναι μια συνταγή για να δημιουργήσετε μούχλα στα πιάτα σας. Τα περισσότερα υπόγεια απαιτούν να έχετε έναν αφυγραντήρα για να ρουφήξετε την υγρασία για να αποτρέψετε τη συσσώρευση μούχλας, επομένως εάν έχετε αφυγραντήρα στο υπόγειο, είναι ασφαλές να αποθηκεύσετε τα πιάτα στο υπόγειο. Θα σας παρουσιάσω 6 απλούς τρόπους για να καθαρίσετε τα μουχλιασμένα πιάτα!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα από τα πιο κοινά φυσικά προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να βρείτε σε ένα σπίτι που σκοτώνει έως και το 82% των βακτηρίων με τα οποία έρχεται σε επαφή. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ξύδι γιατί δεν είναι καθόλου τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιούμε ξύδι για να μαγειρεύουμε κάθε μέρα, ωστόσο, το ξύδι σκοτώνει μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα βακτηρίων, επομένως θα χρειαστεί να αντισταθμίσετε με κάτι άλλο για να απομακρύνετε κάθε βακτήριο από τη μούχλα στα πιάτα σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μπολ που μπορεί να αποθηκεύσει πολύ νερό σε αυτό και προσθέστε λευκό ξύδι ή να ρίξετε ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να πλύνετε τα πιάτα στον νεροχύτη της κουζίνας. Γεμίστε τον κάδο με ζεστό νερό, όχι όμως καυτό ώστε να μην λιώσει κανένα πλαστικό, αλλά να σκοτώσει τυχόντα βακτήρια και μύκητες. Εάν επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε τον νεροχύτη της κουζίνας, αφήστε το ζεστό νερό να τρέχει στα πιάτα. Ρίξτε όλο το ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τον νεροχύτη της κουζίνας. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και τρίψτε κάθε πιάτο πάρα πολύ καλά μέχρι να φύγει η μούχλα. Πλύνετε τα πιάτα με φρέσκο ​​καθαρό νερό και είναι έτοιμα και πεντακάθαρα.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό που αφαιρεί τις άσχημες μυρωδιές και απαλλάσσει επίσης από τα βακτήρια. Η χρήση μαγειρικής σόδας για τον καθαρισμό μουχλιασμένων πιάτων απαιτεί ένα μεγάλο μπολ και μαγειρική σόδα μαζί με ζεστό νερό.

Ρίξτε ζεστό νερό στο μπολ σε ύψος που να καλύπτει όλα τα πιάτα και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τη μούχλα. Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το ζεστό νερό θα σκοτώσουν τη μούχλα και θα την αφαιρέσουν από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα πιάτα. Φροντίστε να βάλετε ζεστό νερό προκειμένου να σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Μπορείτε να αφήσετε τα πιάτα στο ζεστό νερό και να επιστρέψετε και να τα ξεπλύνετε όταν το νερό κρυώσει αρκετά.

οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από βακτήρια. Η χρήση του οξυζενέ σε μουχλιασμένα πιάτα είναι βέβαιο ότι θα αφαιρέσει τυχόν μύκητες και ωίδιο που μπορεί να βρείτε. Αν έχετε αρκετά πιάτα που έχουν μούχλα και ωίδιο, μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να προσθέσετε το οξυζενέ σε αυτό. Ψεκάστε τα πιάτα, αφήστε το για 10 περίπου λεπτά και μετά με ένα σφουγγάρι καθαρίστε τα. Μη βάζετε πιάτα στο πλυντήριο πιάτων εάν έχουν μούχλα πάνω τους. Αυτό στο μέλλον θα μολύνει το πλυντήριο πιάτων.

σαπούνι πιάτων

Όλες γνωρίζουμε σε τι είναι καλό το σαπούνι πιάτων: λειτουργεί εξαιρετικά στα λίπη και αφαιρεί τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε οτιδήποτε και να αφαιρέσετε βακτήρια και μούχλα από τα πιάτα σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο σαπούνι πιάτων σε όλες τις μεθόδους καθαρισμού που αναφέρονται παραπάνω για να ενισχύσετε τη διαδικασία καθαρισμού, αν θέλετε.

βόρακα

Ο βόρακας είναι ένα γνωστό και δυνατό προϊόν καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε πολλά πράγματα. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το μπάνιο σας, να καθαρίσετε τον τοίχο σας και να αφαιρέσετε λεκέδες από την τουαλέτα σας επίσης. Για να το χρησιμοποιήσετε σε μουχλιασμένα πιάτα, προσθέστε ένα φλιτζάνι βόρακα σε λίγο ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να τρίψετε τα πιάτα.

χλωρίνη

Όλοι έχουμε χλωρίνη στο σπίτι μας κάπου κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου ή στην αποθήκη μας. Η χρήση χλωρίνης για τον καθαρισμό μουχλιασμένων κατσαρολιών, τηγανιών και πιάτων θα σκοτώσει το 99,9% των βακτηρίων πάνω τους. Έτσι, οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σας θα είναι ασφαλή στη χρήση, ωστόσο, φροντίστε να ξεπλύνετε εντελώς τη χλωρίνη, ώστε τα πιάτα να μην μυρίζουν χλωρίνη.

- Διαφήμιση -