8 τρόποι για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των λευκών ρούχων

Ο αποχρωματισμός των λευκών ρούχων εμφανίζεται μετά από μερικές πλύσεις. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο λευκά όσο την πρώτη μέρα. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες οι οποίοι παίζουν ρόλο στο ξεθώριασμα των λευκών ρούχων. Εάν τους γνωρίζετε και λαμβάνετε προφυλάξεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λευκά σας ρούχα για πολύ καιρό χωρίς να ξεθωριάσουν. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 8 τρόπους για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των λευκών ρούχων!

- Διαφήμιση -

πλύνετε μετά από κάθε χρήση

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα δείτε, η αόρατη βρωμιά και ο ιδρώτας μπορεί να κάνουν τα λευκά υφάσματα κίτρινα ή γκρι με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό μετά από κάθε χρήση των λευκών σας ρούχων πλύντε τα!

αντιμετωπίστε τους λεκέδες εγκαίρως

Υπάρχουν λεκέδες φαγητού όπως κέτσαπ ή καφές και άλλοι λεκέδες που δεν μπορείτε να δείτε, όπως λεκέδες από ιδρώτα, οι οποίοι συσσωρεύονται και λερώνουν τα λευκά σας ρούχα. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό αφαίρεσης λεκέδων πριν το πλύσιμο για να αποφύγετε τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες. Αφήστε το στο πλυντήριο για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

διαχωρίζετε πάντα τα λευκά και τα χρωματιστά ρούχα

Συνήθως οι γυναίκες δεν δίνουν σημασία σε αυτό, αλλά αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό στοιχείο. Γιατί οι ειδικοί αναφέρουν ότι η λευκή μπογιά προσελκύει άλλα χρώματα. Οπότε μη νομίζετε ότι τίποτα δεν θα γίνει για μια φορά.

μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να λευκάνετε τα λευκά σας ρούχα. Για λίγο, τα ρούχα σας μπορεί να φαίνονται λευκά, αλλά μετά από κάποιες πλύσεις θα αποχρωματιστούν.

μη χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικών κάνει τα υφάσματα να κολλάνε και να γκριζάρουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η βρωμιά και οι λεκέδες στα υφάσματα λόγω αφρού παγιδεύονται και δεν μπορούν να καθαριστούν όπως επιθυμείτε.

μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας

Για να είναι καθαρά τα ρούχα σας, πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί νερό ανάμεσα στα ρούχα. Ένα πλυντήριο ρούχων, το οποίο είναι υπερβολικά φορτωμένο δεν μπορεί να πλύνει τα ρούχα σας με τον σωστό τρόπο!

μην πλένετε τα λευκά ρούχα σε πολύ ζεστό νερό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε είναι να πλένετε τα λευκά με πολύ ζεστό νερό. Ναι, ξέρετε ότι ενώ θέλετε να σκοτώσετε τα μικρόβια, μειώνετε τη διάρκεια ζωής των λευκών ρούχων σας και τα κάνετε να ξεθωριάσουν; Γι’ αυτό λοιπόν σταματήστε να πλένετε τα λευκά σας ρούχα σε πάρα πολύ ζεστό νερό!

στεγνώστε τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα

Το υπερβολικό στέγνωμα σημαίνει ότι η γκαρνταρόμπα σας φθείρεται περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό επιλέξτε τη ρύθμισή σας σύμφωνα με την ετικέτα.

- Διαφήμιση -