Πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά σας με τον σωστό τρόπο

Όπως και οτιδήποτε φοράτε συχνά, έτσι και τα γυαλιά σας είναι λογικό να λερωθούν. Και τα βρώμικα γυαλιά δεν κάνουν τη χάρη σε κανέναν: οι μουτζούρες στους φακούς τους κάνουν πιο δύσκολο να διακρίνονται. Ευτυχώς, το να μάθετε πώς να καθαρίζετε τα γυαλιά σας θα αποτρέψει από αυτά τα αποτελέσματα και θα διατηρήσετε τους σκελετούς σας καθαρούς. Θα σας παρουσιάσω πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά σας με τον σωστό τρόπο!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός των γυαλιών με σαπούνι

Αποδεικνύεται ότι το να διατηρείτε τα γυαλιά σας χωρίς βρωμιές, λεκέδες και γρατσουνιές είναι και φθηνό και εύκολο. Πρέπει να τα πλύνετε απαλά. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα χωρίς να βλάπτετε τα γυαλιά σας, είτε φοράτε φθηνά γυαλιά από το φαρμακείο είτε επώνυμα πλαίσια με επικαλυμμένους φακούς.

Διαδικασία

Πλύνετε τα χέρια σας για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε βρώμικο ή μικρόβιο.

Ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με ζεστό νερό (ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο).

Προσθέστε μια σταγόνα απλό σαπούνι πιάτων στους φακούς.

Αλείψτε το σαπούνι και στις δύο πλευρές των φακών και του σκελετού.

Ξεπλύνετε το σαπούνι.

Στεγνώστε τα πάντα με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή με μικροΐνες.

Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε τα γυαλιά σας εξαιρετικά καθαρά, ακολουθούν μερικές ακόμη προηγμένες συμβουλές καθαρισμού που μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη ρουτίνα σας:

Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να βγάλετε τη κολλημένη βρωμιά γύρω από τις άκρες των φακών όπου συναντούν τα πλαίσια.
Πλένετε τακτικά το πανί σας από μικροΐνες ή το πανί χωρίς χνούδι. Κρατάει τα λάδια από τα χέρια σας, οπότε αν δεν το πλύνετε, απλώς θα μουτζουρώσει τους φακούς που μόλις καθαρίσατε.

πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε γυαλιά

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε, όπως πουκάμισα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και οτιδήποτε άλλο δεν είναι πανί για το καθάρισμα των φακών. Αυτά τα πράγματα μπορεί να χαράξουν τους φακούς, οι οποίοι δεν μπορούν να καθαριστούν.

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών, παρά το όνομά του, καθώς μπορεί να αφαιρέσει τυχόν επιστρώσεις που έχετε πληρώσει για να έχετε στους φακούς σας. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε κάτι με ασετόν, όπως βερνίκι νυχιών, για να καθαρίσετε τις μουτζούρες, αλλά αυτό είναι πολύ σκληρό για τα γυαλιά. Τα καθαριστικά υπερήχων φαίνονται καλή ιδέα, αλλά μπορούν επίσης να χαράξουν τους φακούς. Το σαπούνι είναι αυτό που θα σας δώσει τη λύση!

Όταν λέμε φτηνό και εύκολο, το εννοούμε. Το καλύτερο σαπούνι πιάτων για τη δουλειά είναι όσο πιο απλό γίνεται, χωρίς επιπλέον καθαριστικά ή οτιδήποτε λειαντικό. Το βασικό σαπούνι πιάτων στον πάγκο σας θα κάνει τη δουλειά μια χαρά.

- Διαφήμιση -